TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

NAMAX
Amator

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Postautor: NAMAX » 13 stycznia 2013, 12:22

CCCPOLK pisze:Sharnee Zoll już jutro pojawi się w Polkowicach!

Witamy ponownie! :P

No to Owczarzak już sobie pograła.Z reszta Mistygacz też nie dała rady.Chyba jeszcze za wysokie progi dla tych młodych koszykarek.Trzeba było wybrac słabszy klub i zdobywać doświadczenie.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 13 stycznia 2013, 12:49

Owczarzak i Mistygacz nie daly rady ciekawa teoria.......Owczarzak gra srednio 16 minut a Mistygacz prawie 19.........powiedz w ktorym klubie by dostaly taka szanse.......w miare regularnie graja i trenuja z lepszymi od siebie ....czego chciec wiecej......ktora z mlodych zawodniczek oprocz Zietary i Misiuk gra wiecej.....popatrz na Kuras w Artego czy Dziwinska w Widzewie.......nie graja prawie....moim zdaniem to byla dla nich super decyzja

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 13 stycznia 2013, 12:51

I tak sporo pograly , szczegolnie Owczarzak. Im blizej play off , to pewnie bedzie mniej , ale chyba zyskaly troche

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 13 stycznia 2013, 13:20

tommiiii pisze:Owczarzak i Mistygacz nie daly rady ciekawa teoria.......Owczarzak gra srednio 16 minut a Mistygacz prawie 19.........powiedz w ktorym klubie by dostaly taka szanse.......w miare regularnie graja i trenuja z lepszymi od siebie ....czego chciec wiecej......ktora z mlodych zawodniczek oprocz Zietary i Misiuk gra wiecej.....popatrz na Kuras w Artego czy Dziwinska w Widzewie.......nie graja prawie....moim zdaniem to byla dla nich super decyzja

No cóż może próbować trzeba ale to nie zawodniczki pokroju Biby.Mistygacz grała bo pan trener pewno chciał wypromować kogoś.Ale nie oszujmy się,poza motoryką ta zawodniczka na dzień dzisiejszy nie ma wiele do zaoferowania.A jeśli chodzi o Owczarzak to talent ale zwłaszcza na pozycji nr 1 doświadczenie jest baaaardzo istotne.Same treningi nawet z gwiazdami nie wystarczą.Bo na pewno o jej grze w CCC nie można powiedzieć że jest kreatorką a to podstawa.Skończy jak Pawlak.Tyle tylko że ona ma talent i byłoby szkoda.Ale może się myle. OBY.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 13 stycznia 2013, 13:23

Lepiej jesli skończy jak Pawlak niż miałaby skończyć niz np Miedzik, która talent od Pawlak miała dużo większy a jak sie popatrzy na to co osiagneły obie panie to wypada bardzo blado. Ja sie zgadzam z tym co napisał tommiiii - jak dla mnie obie te zawodniczki trafiły świetnie, nie spodziewałem sie ze tyle pograją zwłaszcza w eurolidze. Oby wszystkie młode talenty w naszym kraju sie tak marnowały.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 13 stycznia 2013, 13:47

ok doswiadczenie......uwazasz ze taka Owczarzak gdzie zdobedzie wieksze doswiadczenie ......grajac np w takim Toruniu po okolo 20 minut u boku takiej Idczak (niczego do Wery nie mam to tylko przyklad) czy grajac w CCC po okolo 16 min w lidze i okolo 6-7 w Eurolidze u boku Palau.....odpowiedz wydaje mi sie oczywista....co do Mistygacz - oczywiscie ze nie jest to talent na poziomie Biby (pokaz mi taki w Polsce) ..ale jest jedna z najbardziej utalentowanych mlodych Polek .... chyba nie uwazasz ze w zespole Euroligowym gra tylko dlatego ze Winnicki chce ja wypromowac.....mysle Ze Winnicki ma inne zadanie w klubie niz promowanie Mistygacz:).....gra bo zasluzyla....jest moim zdaniem typem zawodnika do czarnej roboty ktory broni i takie ma zadania i widocznie z tego jest rozliczana......myslisz ze Winnicki zaryzykowalby jej gre przez 26 minut z Wisla....w takim meczu ja promowal ...nie zartujmy....Twoim zdaniem do jakiego klubu powinny trafic

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 13 stycznia 2013, 15:07

Myślę, że rozliczymy Ślimaka z "promowania" Mistygacz czy Owczarzak za jakieś 2-3 lata.

Kiedyś taka co prawda utalentowana Biba przyszła do Gdyni z SMSu, gdzie błyszczała. W pierwszym sezonie miała statystyki gdzieś trochę powyżej poziomu takiej Owczarzak. Potem do Gdyni przyjechała niejaka Katie Smith i nagle po pół roku wspólnych treningów i "promowania" w lidze/eurolidze statystyki eksplodowały. Może Palau nie jest Katie, ale hiszpańska szkoła rozgrywania coś sobą reprezentuje, więc daj czas dziewczynie i trenerom. Od siedzenia na dupie w sekcji turystycznej nikt mistrzem Euroligi jeszcze nie został.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 13 stycznia 2013, 17:47

dwie podstawowe rzeczy:
Jak NAMAX mowi ze ma racje. To ma racje i wara miec inne zdanie.

Mistygacz i Owczarzak beda nadal grac po tyle minut ile graja bo watpie zeby Zoll po 0,5 rocznym rozbracie z koszykówka od razu była 100% wzmocnieniem . Bedzie powoli dochodzic do glosu tak zeby na PO byłaby juz pelna sil. Przy beznadziejnym poziomie naszej ligi obie mlode Polki beda grac duzo minut.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 13 stycznia 2013, 17:57

hermes46 pisze:dwie podstawowe rzeczy:
Jak NAMAX mowi ze ma racje. To ma racje i wara miec inne zdanie.

Mistygacz i Owczarzak beda nadal grac po tyle minut ile graja bo watpie zeby Zoll po 0,5 rocznym rozbracie z koszykówka od razu była 100% wzmocnieniem . Bedzie powoli dochodzic do glosu tak zeby na PO byłaby juz pelna sil. Przy beznadziejnym poziomie naszej ligi obie mlode Polki beda grac duzo minut.

Co tam ja,to przecież TY masz zawsze racje! No i oczywiście Zoll przyjechała żeby posiedziec na ławie i wspomóc koleżanki dopingiem :lol:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 13 stycznia 2013, 19:37

bredzisz jak Wybiórcza
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 13 stycznia 2013, 19:58

hermes46 pisze:bredzisz jak Wybiórcza

No to jest argument.Ale koncze dyskusje bo nie ma z kim.

flash
Młodzik

Postautor: flash » 13 stycznia 2013, 22:42

NAMAX pisze:
CCCPOLK pisze:Sharnee Zoll już jutro pojawi się w Polkowicach!

Witamy ponownie! :P

No to Owczarzak już sobie pograła.Trzeba było wybrac słabszy klub i zdobywać doświadczenie.

Bardzo jestem ciekaw, jaki to słabszy klub miałaby wybrać Owczarzak, żeby osiągnąć z tego jakąkolwiek korzyść, inną niż odbębnianie 35 minut na boisku przeciwko silniejszym drużynom. No i od kogo miałaby się uczyć na treningach? Od Dźwigalskiej, Rzeźnik, Małaszewskiej czy Idczak? Może nie znam się, ale chyba lepiej uczyć się tego rzemiosła od kogoś, kto trochę w tej zabawie osiągnął.

Takiej ilości grania w poważnych meczach, na dwóch frontach, nie dałby jej na dziś żaden inny polski klub. A na wyjazd zagraniczny jest jeszcze zdecydowanie za słaba.
bball

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 15 stycznia 2013, 17:54

Mecz z Energą Toruń w niedzielę

W niedzielę, a nie jak wcześniej planowano w sobotę, koszykarki KSSSE AZS PWSZ Gorzów zmierzą się z Energą Toruń. Zmiana terminu spowodowana jest rozgrywanym w Łodzi turniejem półfinałowym Mistrzostw Polski Juniorek Starszych.

Po informacji, że półfinałowy turniej Mistrzostw Polski Juniorek Starszych odbędzie się w Łodzi staraliśmy się przełożyć mecz z Energą na inny termin. Niestety toruński klub nie wyraził na to zgody i zmuszeni jesteśmy do rozegrania spotkania w niedzielę. Jest to jedyna możliwość, aby młode akademiczki po zakończeniu zmagań w Łodzi zdążyły na ekstraklasowy mecz.
Początek spotkania w hali PWSZ przy ul. Chopina o godzinie 18:00.

http://www.azspwszgorzow.pl
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 16 stycznia 2013, 13:30

a po kiego Energa miałaby jeszcze coś przekładać? Torunianki od 3 tygodni nie powąchały meczu podczas, gdy zespoły FGE mają po 2-3 pojedynki (łącznie z pucharowymi) na koncie. Po za tym panie Nwagboo, Dosty, Makowska, Drzewińska, Dźwigalska, Skobel i Trębicka to chyba już nie juniorki? 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

flash
Młodzik

Postautor: flash » 16 stycznia 2013, 14:24

matrix pisze:a po kiego Energa miałaby jeszcze coś przekładać? Torunianki od 3 tygodni nie powąchały meczu podczas, gdy zespoły FGE mają po 2-3 pojedynki (łącznie z pucharowymi) na koncie. Po za tym panie Nwagboo, Dosty, Makowska, Drzewińska, Dźwigalska, Skobel i Trębicka to chyba już nie juniorki? 8)

Ale w składzie na mecz trzeba mieć minimum 10 zawodniczek, a Gorzów uzupełnia wymienione przez ciebie zawodniczki właśnie juniorkami!
bball

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”