PLAY OFF - temat zbiorczy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
pafelek
Żak
Kontaktowanie:

Re: PLAY OFF I Runda- temat zbiorczy

Postautor: pafelek » 28 marca 2013, 20:44

28.03.2013 CCC Polkowice [71] - [53] Energa Toruń

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

więcej fot: http://www.mojepolkowice.pl/photogallery.php?album_id=208

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 28 marca 2013, 23:26

Rozumiem Kubo, że widziałeś sytuacje, o której piszę i na tej podstawie bronisz wieloletniej zawodniczki CCC i zapewne swojej koleżanki? To jej zresztą CCC zawdzięcza tak pięknie wypolerowany parkiet, bo takie zagrania jak w Bydgoszczy można powiedzieć, że są jej firmowymi.

Oszustwa w sporcie należy tępić, jak jej umiejętności nie staje, to zamiast się przewracać od kichnięcia, czy machać łokciami w uroczą buzię Dory ;) niech może wystartuje w wyborach na jakiegoś sołtysa?
Nie lubię zawodników, którzy się nie szanują - obojętnie, czy to w piłce nożnej, czy koszykówce.

Jeszcze co do meritum i zarzutów - myślę, że takie sytuacje powinni oceniać moderatorzy, których nie można posądzić o stronniczość. W tej sprawie upomnienie od kogokolwiek innego przyjmę z pokorą, ale nie od Ciebie - bronisz byłej wieloletniej zawodniczki z Polkowic, wcale mnie to nie dziwi, bo to naturalne, ale nie sądzi się w swojej sprawie.

Może zamiast "baba" powinienem napisać "kobieta", ale czego się spodziewać po kinolach z Krakowa?

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 29 marca 2013, 08:33

spodziewałbym się po prostu szacunku i spokojniejszego dobierania słów. ale to już wyjasnilismy na priv ;) pozdrawiam

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 05 kwietnia 2013, 21:25

Polkowicom trzeba pogratulować awansu do finału, chociaż w pierwszym meczu i dzisiaj Energa stawiła zacięty opór, notabene większy niż w zeszłym sezonie w półfinałach przeciwko Wiśle, kiedy Omanic dysponował nieco silniejszym składem. Fenomenalnie musiała zagrać Ogwumike - eval 43 nie notuje się codziennie.
Oby w niedzielę do CCC dołączyła Wisła. Gdyby przed sezonem ktoś powiedział, że przed meczami z Artego we własnej hali jest niepewność o końcowe rozstrzygnięcie, nie uwierzyłbym. Dużo to mówi o tym sezonie - tak o wielu potknięciach Wisły, jak i o nadspodziewanie dobrej postawie ekipy z Bydgoszczy.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 06 kwietnia 2013, 08:54

jakiś link do dzisiejszej transmisji? bo rozumiem że będzie

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 06 kwietnia 2013, 10:58

bodek38 pisze:jakiś link do dzisiejszej transmisji? bo rozumiem że będzie

Jak widać partner PLKK - TVP Sport nie obchodzi jakiś tam mecz 1/2 finału FGE... Transmisji tradycyjnie brak.

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 06 kwietnia 2013, 11:04

a streamu nie będzie?

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 06 kwietnia 2013, 11:41

Wczorajszy meczy po którym Polkowice zapewniły sobie awans do finału był bardzo interesujący. O zwycięstwie gości zadecydowała przewaga pod koszem i posiadanie takiej gwiazdy jak Ogwumike. W czwartej kwarcie to jej postawa przechyliła szalę na korzyść "pomarańczowych". O ile udało się ograniczyć w jakimś stopniu poczynania Snell to już wobec środkowej z USA nie było to w ogóle możliwe, zwłaszcza przy 4 faulach w pierwszej połowie Nicole.

Mimo porażki 3-0 w półfinale może cieszyć gra Energi, ponieważ widać, że zespół znajduje się w takiej formie, iż walka o brązowy medal może być zacięta. Szczególnie w meczach w Toruniu wysoką formę pokazuje Wera Idczak, i to nie tylko w skuteczności za 3, ale w rozgrywaniu. Torunianki praktycznie przez cały mecz starały się rozgrywać swoje akcje bardzo szybko, w ten sposób, żeby koszykarki z Polkowic nie zdążały ustawić obrony. Póki starczyło sił plan ten sprawdzał się idealnie, ale końcówka należała już wyłącznie do CCC, a szczególnie Ogwumike.

Teraz dla Energi tydzień przerwy i później przyjdzie czas na udowodnienie, że "dziewczyny lubią brąz" .

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 06 kwietnia 2013, 12:05

bodek38 pisze:a streamu nie będzie?

nie, nie będzie. Pozostaje livestat (http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=5&gameID=21152&lng=pl) lub transmisja łączona w Radio Kraków (http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/OnLine/).

bodek38
Młodzik

Re: PLAY OFF - temat zbiorczy

Postautor: bodek38 » 06 kwietnia 2013, 12:45

to nie dobrze jakiś czas temu ktoś tu napisał że co jak co ale streams z meczy Wisły zawsze będą i to za free a tvp to już lepiej nie komentować żenada, oby choc jeden finałowy pokazali

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 kwietnia 2013, 14:33

Energa- Polkowice. Na pewno mecz ciekawy. Katarzynki punktowo uciekały, a rywal co chwila dopadał zwierzynę. 8) Snell, Musina i wreszcie najlepsza moim zdaniem zawodniczka ligi Ogwumike robiły swoje. Przy takim przeciwniku błędy mszczą się podwójnie, a Katarzynki (doświadczone panie) "zagotowały" się w końcówce w kilku sytuacjach bojąc się wygranej nad drużyną, która podobno w Toruniu hotelu nawet nie zarezerwowała. Polkowice bezlitośnie wykorzystały to co klasowy team wykorzystać powinien. Energa gra praktycznie cały sezon bez centra, a kiedy ograniczy się poczynania Michael, a pani pochodząca z Wołomina jest w dyspozycji, jakiej jest o sukces nie trudno. Tyle w temacie. Słuchając o otoczce przed tym spotkaniem nie dziwię się, że prowincja przegrała z metropolią. 8)

PS.Proszę, aby ktoś mi wytłumaczył w czym Skorek Magdalena jest lepsza np. od Moniki Krawiec (nawet po kontuzji).:)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 06 kwietnia 2013, 15:22

matrix pisze:PS.Proszę, aby ktoś mi wytłumaczył w czym Skorek Magdalena jest lepsza np. od Moniki Krawiec (nawet po kontuzji).:)

też się nad tym ostatnio zastanawiałem czy gdyby grała nadal w Rybniku to by dostała powołanie(jeśli to miałeś na mysli), nie mam nic do niej cały czas jej kibicuje i jej powrót do Rybnika był very happy :P

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 06 kwietnia 2013, 15:41

Wygląda na to, że McBride się zblokowała. Przez 18 minut nie trafiła do kosza. Nawet z osobistych. Pomimo tego mecz jak na razie wyrównany.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 kwietnia 2013, 16:29

bodek38 pisze:
matrix pisze:PS.Proszę, aby ktoś mi wytłumaczył w czym Skorek Magdalena jest lepsza np. od Moniki Krawiec (nawet po kontuzji).:)

też się nad tym ostatnio zastanawiałem czy gdyby grała nadal w Rybniku to by dostała powołanie(jeśli to miałeś na mysli),

Tak to miałem na myśli właśnie. Szanuję Ślimaka, ale myślałem, że uchroni się od protekcji dla swoich dziewczyn. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 kwietnia 2013, 17:31

Moje pytanie po meczu Wisła-Artego jest następujące: w którym miejscu Artur Golański jest charyzmatyczny, bo nie zauważyłam... Jak dobrze, że Paula jest w tej drużynie...fajnie, że dziewczyny się w drugiej połowie ogarnęły, bo o pierwszej to lepiej nie mówić.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”