PLAY OFF - temat zbiorczy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
wislakosz.pl
- Młodzik
Re: PLAY OFF - temat zbiorczy
dzisiejszy gość przy R22

-
wislakosz.pl
- Młodzik
Skrót dzisiejszego meczu Wisły Kraków z Artego Bydgoszcz >> http://wislakosz.pl/index.php/multimedia/item/863
A co w tym dziwnego, że dzisiejszy mecz obejrzeli z trybun panowie Winnicki i Szewczyk? Taka w końcu ich praca, a że rywalizację z Energą zakończyli po trzech meczach, pewnie obejrzą oba weekendowe spotkania finałowego rywala.
Z dzisiejszego meczu największym dla mnie pozytywem była nawet nie tyle wygrana, czy też to co pokazaliśmy na parkiecie (a szału bynajmniej nie było), lecz dwa zdarzenia wskazujące na poprawę atmosferę w zespole i tworzenie się w końcu namiastki "team spirit":
pierwsza to radość (w stylu znanym raczej z męskich parkietów) Tiny i Dory po jednej z akcji, druga podejście wszystkich dziewczyn po meczu pod sektor ultras, podziękowania za doping i wspólne przyśpiewki i zadowolenie widoczne u dziewczyn.
Na pewno morale stopniowo rośnie, co pozytywnie nastraja przez kolejnymi meczami.
Jeśli powtórzy się scenariusz sprzed tygodnia (tj. to Bydgoszczanki w większym stopniu odczują trudy sobotniego spotkania), jutro powinniśmy przypieczętować awans w mniej nerwowych okolicznościach, niż dzisiaj. To co niepokoi to dalsza nieobecność Alany. Scenariusze widzę dwa: albo w ogóle nie ujrzymy jej już na parkiecie w tym sezonie, albo dmuchamy i chuchami na jej zdrowie (mając na uwadze, iż nadal nie jest w pełni zdolna do gry i nie mając bladego pojęcia co jej tak naprawdę dolega, a już na pewno jak temu zaradzić), planując wystawić ją do gry na 1-2 kluczowe spotkania ewentualnego finału (czyli zagranie, które przećwiczyliśmy już z Bourges). Tak czy siak ten aspekt akurat optymizmu nie przynosi.
Z dzisiejszego meczu największym dla mnie pozytywem była nawet nie tyle wygrana, czy też to co pokazaliśmy na parkiecie (a szału bynajmniej nie było), lecz dwa zdarzenia wskazujące na poprawę atmosferę w zespole i tworzenie się w końcu namiastki "team spirit":
pierwsza to radość (w stylu znanym raczej z męskich parkietów) Tiny i Dory po jednej z akcji, druga podejście wszystkich dziewczyn po meczu pod sektor ultras, podziękowania za doping i wspólne przyśpiewki i zadowolenie widoczne u dziewczyn.
Na pewno morale stopniowo rośnie, co pozytywnie nastraja przez kolejnymi meczami.
Jeśli powtórzy się scenariusz sprzed tygodnia (tj. to Bydgoszczanki w większym stopniu odczują trudy sobotniego spotkania), jutro powinniśmy przypieczętować awans w mniej nerwowych okolicznościach, niż dzisiaj. To co niepokoi to dalsza nieobecność Alany. Scenariusze widzę dwa: albo w ogóle nie ujrzymy jej już na parkiecie w tym sezonie, albo dmuchamy i chuchami na jej zdrowie (mając na uwadze, iż nadal nie jest w pełni zdolna do gry i nie mając bladego pojęcia co jej tak naprawdę dolega, a już na pewno jak temu zaradzić), planując wystawić ją do gry na 1-2 kluczowe spotkania ewentualnego finału (czyli zagranie, które przećwiczyliśmy już z Bourges). Tak czy siak ten aspekt akurat optymizmu nie przynosi.
Dzisiaj był takie momenty, że trener bardziej przeszkadzał, niż pomagał.
W dodatku nieźle ławka zamieszała przy jednej ze zmian.
Brawo dla Pauli, za pomoc i na ławce, i na boisku.
Mecz taki, jak się można było spodziewać po tym, co widziałem w Bydgoszczy: wysokie, ustawiczne krycie McBride (to spuchnie) i pilnowanie Agnieszki Szott-Hejmej - przy absencji Charity Szczechowiak to wystarcza na ten zespół.
Cieszy, że po zmianie trenera zaczęła coś grać Dora, ona powinna stać pod koszem, a nie pałętać się gdzieś na dystansie. Brakuje jeszcze, żeby skakała do zbiórek. Widać też, że na boisku zaczyna to wyglądać na zespół, a nie każdy sobie rzepkę skrobie.
Niektóre zagrania nadal dziwne lub niedokłądne, ale jest jeszcze jutro mecz (zakładam, że podobnie jak to było w Bydgoszczy zespół Artego nie wytrzyma fizycznie) i tydzień czasu, aby się przygotować do bardzo ciężkiego boju z Polkowicami.
Wielka szkoda, że się pierwszy mecz w Polkowicach nakłada ze spotkaniem piłkarzy - zdziwiłbym się, jakby ktoś sobie odpuścił możliwość wykrzyczenia Koseckiemu co o nim myśli, żeby pojechać do Polkowic
W dodatku nieźle ławka zamieszała przy jednej ze zmian.
Brawo dla Pauli, za pomoc i na ławce, i na boisku.
Mecz taki, jak się można było spodziewać po tym, co widziałem w Bydgoszczy: wysokie, ustawiczne krycie McBride (to spuchnie) i pilnowanie Agnieszki Szott-Hejmej - przy absencji Charity Szczechowiak to wystarcza na ten zespół.
Cieszy, że po zmianie trenera zaczęła coś grać Dora, ona powinna stać pod koszem, a nie pałętać się gdzieś na dystansie. Brakuje jeszcze, żeby skakała do zbiórek. Widać też, że na boisku zaczyna to wyglądać na zespół, a nie każdy sobie rzepkę skrobie.
Niektóre zagrania nadal dziwne lub niedokłądne, ale jest jeszcze jutro mecz (zakładam, że podobnie jak to było w Bydgoszczy zespół Artego nie wytrzyma fizycznie) i tydzień czasu, aby się przygotować do bardzo ciężkiego boju z Polkowicami.
Wielka szkoda, że się pierwszy mecz w Polkowicach nakłada ze spotkaniem piłkarzy - zdziwiłbym się, jakby ktoś sobie odpuścił możliwość wykrzyczenia Koseckiemu co o nim myśli, żeby pojechać do Polkowic
PS.Proszę, aby ktoś mi wytłumaczył w czym Skorek Magdalena jest lepsza np. od Moniki Krawiec (nawet po kontuzji).
[/quote]
wystarczy zrobic najprostsza rzecz porownac ststystyki z serii miedzy CCC a Energą:
Skorek: 42 min , 17 pkt
Krawiec 44 min , 9 pkt
jak widac graja tyle samo tyle ze Skorek w zdecydowanie lepszym zespole , Winnicki ja zna i wie czego sie po niej moze spodziewac
ani Skorek ani Krawiec tej kadry nie zbawia a lepiej otoczyc sie zaufanymi ludzmi....nie ma co szukac tutaj teorii spiskowej
wystarczy zrobic najprostsza rzecz porownac ststystyki z serii miedzy CCC a Energą:
Krawiec 44 min , 9 pkt
jak widac graja tyle samo tyle ze Skorek w zdecydowanie lepszym zespole , Winnicki ja zna i wie czego sie po niej moze spodziewac
ani Skorek ani Krawiec tej kadry nie zbawia a lepiej otoczyc sie zaufanymi ludzmi....nie ma co szukac tutaj teorii spiskowej
Przebieg meczu dla nas optymalny. Z jednej strony dość długo - bo gdzieś tak do 28 minuty - wynik na styku, a wiec Artego sił nie zaoszczędziło za dużo, z drugiej - dziku odjazdowi na przełomie 3 i 4 kwarty końcowa bez nerwów. W teorii rzeczywiście jutro powinno być łatwiej, zobaczymy jak to sie przełoży na praktykę. Licze ze jutro trochę lepiej zaprezentują sie nasze Polki, bo dziś można powiedzieć ze one walczyły, a w kosza grały nasze staranieri.
Jeśli chodzi o osobę zasiadająca na ławce Wisły to ciężko ja nazywać trenerem, bo jednak od trenera wypada oczekiwać ze to on narzuca zawodniczkom co mają robić, a u nas jest odwrotnie. Mamy wiec pod tym względem powtórkę z rozrywki z okresu 2 ostatnich finałowych batalii z Lotosem.
Jeśli chodzi o osobę zasiadająca na ławce Wisły to ciężko ja nazywać trenerem, bo jednak od trenera wypada oczekiwać ze to on narzuca zawodniczkom co mają robić, a u nas jest odwrotnie. Mamy wiec pod tym względem powtórkę z rozrywki z okresu 2 ostatnich finałowych batalii z Lotosem.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
To co Greebo, szykujemy na jutro transparent "Paula na trenera"? 
do usunięcia
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
tommiiii pisze:wystarczy zrobic najprostsza rzecz porownac ststystyki z serii miedzy CCC a Energą:
Krawiec 44 min , 9 pkt
Wszystko pięknie, a może byś tak łaskawie spojrzał/a na grę obu pań w defensywie (podobno konik Ślimaka i nie tylko). Statystyki niczego też nie oddają. Po za tym Monia może grać już tylko lepiej, a czasu na reprę jeszcze trochę jest. Nie mam nic do Magdy (nie wciskam też na siłę Moniki), ale nie da się ukryć , że tutaj lekko pana trenera "poniosło".
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2013, 12:32 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
PS.Proszę, aby ktoś mi wytłumaczył w czym Skorek Magdalena jest lepsza np. od Moniki Krawiec (nawet po kontuzji).
może np. też w tym, że zawsze była chętna do gry w reprezentacji, a nie wypinała się na nią, jak to w przeszłości zrobiła Monika Krawiec:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
ann pisze:PS.Proszę, aby ktoś mi wytłumaczył w czym Skorek Magdalena jest lepsza np. od Moniki Krawiec (nawet po kontuzji).
może np. też w tym, że zawsze była chętna do gry w reprezentacji, a nie wypinała się na nią, jak to w przeszłości zrobiła Monika Krawiec:)
Dzięki i tu jest, jakieś realne wytłumaczenie. Racja ann.
zibiz pisze:Wygląda na to, że McBride się zblokowała. Przez 18 minut nie trafiła do kosza. Nawet z osobistych. Pomimo tego mecz jak na razie wyrównany.
Zablokowała?
a co chcesz od gry obronnej Skorek...jakos wiekszej roznicy nie widze.....raczej tu Ciebie ponioslo wciskajac na sile Krawiec do reprezentacji.......jakos w tym sezonie gra obronna Krawiec w 3 meczu z Polkowicami (ktory mialem okazje zobaczyc w necie) mnie na kolana nie rzucila a to Skorek w 4 kwarcie wylaczyla Idczak ktoraa do tej chwili grala supe mecz
tommiiii pisze:a co chcesz od gry obronnej Skorek...jakos wiekszej roznicy nie widze.....raczej tu Ciebie ponioslo wciskajac na sile Krawiec do reprezentacji.......jakos w tym sezonie gra obronna Krawiec w 3 meczu z Polkowicami (ktory mialem okazje zobaczyc w necie) mnie na kolana nie rzucila a to Skorek w 4 kwarcie wylaczyla Idczak ktoraa do tej chwili grala supe mecz
Powtarzam nie wciskam Krawiec (moim zdaniem świetnie kryła jedną ze stranieri Polkowic), bo mógłbym wymienić inną zawodniczkę nie koniecznie z grodu Kopernika. Skorek wyłączyła Werę?
PS. "dwójek" w tej kadrze jest multum (na 16 pięć dziewczyn).
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2013, 13:27 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Pisałem to juz w przypadku Maciejewskiego i Czubak, napisze i teraz: w Polsce mamy dwie zawodniczki które każdy trener musi widzieć w składzie: Ewke i Bibe. Potem jest kilkanaście (moze trochę więcej) pan które cos tam potrafią, i z których powinien wybrać te, które najbardziej mu pasują do taktyki, i z których w jego mniemaniu będzie najwięcej pożytku. Skorek grała u niego sporo, takze w Eurolidze, i skoro tam była przydatna to jak najbardziej logicznym jest tez powołanie jej do kadry. Natomiast przywoływanie w temacie kadry nazwiska Krawiec w jakimkolwiek kontekscie jest niesmaczne.
Z wyborów których dokonał dziwić może jedynie brak - po raz kolejny - Zurowskiej na liście "podstawowej", zwłaszcza ze znalazło sie tam miejsce dla Mielocha, ale tu chyba graja role jakieś personalne animozje
Z wyborów których dokonał dziwić może jedynie brak - po raz kolejny - Zurowskiej na liście "podstawowej", zwłaszcza ze znalazło sie tam miejsce dla Mielocha, ale tu chyba graja role jakieś personalne animozje
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”