2 kolejka BLK

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

2 kolejka BLK

Postautor: rzymi » 01 października 2013, 19:14

Piątek, 4.10.2013

19:00 Energa Toruń - MKS MOS Konin

Sobota, 5.10.2013

16:00 AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Wisła Kraków
17:00 Artego Bydgoszcz - Riviera Gdynia
17:30 Basket ROW Rybnik - King Wilki Morskie Szczecin
17:45 Widzew Łódź - CCC Polkowice
ObrazekObrazek

SPBSPB
Nowy na forum

Re: 2 kolejka BLK

Postautor: SPBSPB » 03 października 2013, 18:40

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2013/2014

Postautor: Endrju » 04 października 2013, 19:33

Nie wyobrażam sobie jutro innego wyniku jak zwycięstwo AZS-u. Trzeba wykorzystać braki kadrowe Wisły, a także pokazać że porażka w Szczecinie to był tylko wypadek przy pracy. :)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 05 października 2013, 09:45

W Toruniu wszystko odbyło się zgodnie z planem, mecz na poziomie 1 ligi, rażąca nieskuteczność z obu stron w rzutach z gry. Od samego początku spotkania było widać, że beniaminkowi będzie ciężko nawiązać wyrównaną grę z Katarzynkami, które szczególnie w pierwszej kwarcie "próbowały" dostosować się poziomem do przeciwnika.
Fajnie, że nawet na mecz z niezbyt wymagającym przeciwnikiem na hali pojawił się prawie komplet kibiców, być może większość już była stęskniona za kobiecym basketem.
Martwi mnie, że z uwagi na Lorin Dixon , Wera bardzo często gra jako rzucająca, być może jest to spowodowane kontuzją Krawiec, jednakże wolałbym częściej oglądać Idczak jako jedynkę, zwłaszcza, że w zeszłym roku dobrze radziła sobie na tej pozycji.
Nie mogę również nie zauważyć najlepszego meczu chyba od 3 lat Róży Ratajczak - już dawno nie było widać takiej pewności, zawziętości w poczynaniach Róży, a do tego po jej rzutach o dziwo piłka wpadała do kosza, nawet jedna trójka. Chciałbym, żeby to był zwiastun powrotu tej zdolnej koszykarki do formy sprzed tych paskudnych kontuzji.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 05 października 2013, 17:43

Co do meczu Wisła - AZS Gorzów.
Wszystkich tych którzy tydzień temu widzieli na R22 skok jakościowy dziś spotkał zimny prysznic.. graliśmy jak "zwykle" bez Amerykanek, a na desce nas nie było (tzn. czasem była Kryśka ;-)). Dobrze, że w ostatnich 15 min meczu obudziła się Tamane.
Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu panie po sezonie w wnba pojawią się w Krakowie.. mamy przed sobą 3 mecze w 9 dni i tu na prawdę bardzo łatwo o przypadkową porażkę, bo zawodniczek do gry mamy obecnie 7.. i zdarzyć się może słabszy dzień, czy zmęczenie..
Dobrze, że dziś udało się wygrać, pomijając oczywistości pt. punkty i tabela, ew. wtopa mogłaby wprowadzić w klubie nerwowość i osłabić bałwochwalczy stosunek działaczy do Svitka, a na starcie sezonu spokój jest potrzebny.
Svitka po tych 2 spotkaniach oceniać nie ma sensu, ale już coś można próbować powiedzieć o jego ocenie poszczególnych zawodniczek i tak; na dziś na jego przyjściu sporo zyskała Ouvina, bo Svitek nie ma dylematu odnośnie tego, kto tutaj jest pierwszą rozgrywającą. Jego reakcję na poczynania w obronie Krężel są dokładnie takie same jak reakcje Hernandeza.. i trudno się dziwić.., gorzej że do poziomu obrony prezentowanego przez Kaśkę próbuje dostosować się Aga Szott, czemu w kontekście euroligowym patronuje piosenka Kasi Kowalskiej "Pełni obaw"..
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 05 października 2013, 18:52

Mecz w Gorzowie z dramatycznym przebiegiem. Początek dla Wisły. Potem odrabiamy, a nawet wychodzimy na kilka pkt do przodu, niestety końcówka dla Krakowianek. Zaczęła trafiać niewidoczna przez cały mecz Tamane. Nie rozumiem za bardzo czemu na 4 kwartę przy naszym prowadzeniu 42-36 bodajże, wyszła w piątce Dźwigalska. Jej 3-4 nieudane akcje z rzędu spowodowały że Wisła odrobiła w mgnieniu oka z mozołem zbudowaną przewagę (a w takim meczu 6 pkt to było dużo). Szkoda, że nie udało się pokonać osłabionej Wisły.
Niemniej widać w naszym zespole potencjał. Spani ma zadatki na gwiazdę tej ligi, Riley to szalona głowa:) ale jak uda się ją czasem przyhamować to będzie dobrze, a walka Chinny pod koszami jest po prostu fenomenalna. Póki co ciężkie mecze za nami, od następnej kolejki trzeba zacząć już zbierać zwycięstwa.
Ostatnio zmieniony 05 października 2013, 20:24 przez bart_81, łącznie zmieniany 1 raz.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 października 2013, 19:51

bart_81 pisze:Mecz w Gorzowie z dramatycznym przebiegiem. Początek dla Wisły. Potem odrabiamy, a nawet wychodzimy na kilka pkt do przodu, niestety końcówka dla Krakowianek. Zaczęła trafiać niewidoczna przez cały mecz Tamane. Nie rozumiem za bardzo czemu na 4 kwartę przy naszym prowadzeniu 42-36 bodajże, wyszła w piątce Dźwigalska. Jej 3-4 nieudane akcje z rzędu spowodowały że Wisła odrobiła w mgnieniu oka z mozołem zbudowaną przewagę (a w takim meczu 6 pkt to było dużo). Szkoda, że nie udało się pokonać osłabionej Wisły.
Niemniej widać w naszym zespole potencjał. Spani ma zadatki na gwiazdę tej ligi, Riley to szalona głowa:) ale jak uda się ją czasem przychamować to będzie dobrze, a walka Chinny pod koszami jest po prostu fenomenalna. Póki co ciężkie mecze za nami, od następnej kolejki trzeba zacząć już zbierać zwycięstwa.

bart 81 wszystko fajnie, ale mam nadzieję, ze wziąłeś poprawkę na zestawienie personalne Wisły. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 05 października 2013, 20:26

Oczywiście, że wziąłem to pod uwagę. Nawet napisałem, iż szkoda, że nie udało się osłabionej Wisły pokonać..
Tak czy inaczej, Wisła w okrojonym składzie ma i tak więcej wartościowych zawodniczek do grania niż my.
No i trzymajmy kciuki za Andreę, żeby to nie było nic poważnego. Bo stan jej zdrowia jest dla nas w tej chwili ważniejszy niż przegrany mecz.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”