Przed meczami: Polfa Pabianice - Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 19 kwietnia 2005, 23:04

Wojteg pisze:Przed piątym meczem PZU Polfy Pabianice z Wisłą Kraków

Marzena Głaszcz

rozgrywająca

W Krakowie zagrałyśmy zbyt spokojnie. W tamtejszej hali gra się bardzo ciężko, dlatego nie udało nam się pokonać krakowiankami w tym sezonie na ich terenie. Wierzę, że środa będzie bardzo szczęśliwym dniem. Do meczu przystąpimy umotywowane, a naszym atutem będą kibice i hala.

jw (Gazeta Wyborcza)

I ta wypowiedź sprawiła, że ja juz wiem gdzie zasiąde na środowym meczu :lol:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 20 kwietnia 2005, 07:01

PZU Polfa gra o finał

Środa, 20 kwietnia 2005r.

Dziś poznamy drugiego finalistę mistrzostw Polski w koszykówce kobiet. W piątym, decydującym meczu półfinałowej rywalizacji, zmierzą się drużyny PZU Polfy i Wisły Kraków. Spotkanie rozpocznie się o godz. 18 w hali przy ul. Grota-Roweckiego w Pabianicach.

Obrazek

Pabianiczanki były bardzo blisko wywalczenia awansu. Po dwóch wygranych meczach we własnej hali prowadziły w play off 2:0. Niestety, w Krakowie Wisła okazała się lepsza w dwóch meczach i wyrównała bilans spotkań.

- Myślę, że obie drużyny mają w tej chwili równe szanse na wywalczenie awansu do finału - powiedziała Sylwia Wlaźlak, kapitan drużyny, która po groźnej kontuzji powoli wraca do treningów i może tylko śledzić rywalizację koleżanek.
- Szkoda, że nie udało nam się wygrać w Krakowie, szczęście było bardzo blisko. Piąty mecz będzie z pewnością wojną nerwów. W takim spotkaniu o wyniku może decydować jedna akcja, jeden rzut. Ja oczywiście wierzę w nasz zespół, którego dodatkowym sprzymierzeńcem będą kibice i własna hala.

Przed sezonem mówiło się, że rozgrywkom ton nadawać będą Lotos i właśnie Wisła, która sprowadziła wiele zawodniczek z zagranicy.

- Tak, ale sezon pokazał, że krakowski zespół został trochę przereklamowany. Można z nim wygrać i wierzę, że dziś dziewczyny to udowodnią.

Czy sposobem na zwycięstwo będzie przypilnowanie Shannon Johnson?

- Johnson z pewnością jest wielką gwiazdą Wisły. W czwartym meczu z PZU Polfą zdobyła aż 37 pkt, ale także każda z pozostałych wiślaczek może mieć tzw. dzień konia. Trzeba uważać na wszystkie rywalki. Ja jestem jednak optymistką, wierzę, że wygramy.

Kiedy pani wróci do gry? Jak pani zdrowie?

- Dziękuję, poprawia się z dnia na dzień. Ćwiczę w siłowni, lekko już sobie truchtam i najważniejsze, że noga nie boli. Mam nadzieję, że 1 sierpnia z zespołem przystąpię do przygotowań do nowego sezonu.

W drużynie trenerów Tadeusza Aleksandrowicza i Dariusza Raczyńskiego wszystkie zawodniczki są gotowe do gry, choć niektóre po meczach w Krakowie były mocno poobijane. Wszystkie koszykarki PZU Polfy wierzą w zwycięstwo, choć zdają sobie sprawę, że nie będzie łatwo pokonać rywalki. Elżbieta Trześniewska na pomeczowej konferencji w Krakowie stwierdziła, że w ostatnim meczu rywalizacji 55 procent szans na wygraną daje swojej drużynie, a 45 Wiśle.

(mm) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 kwietnia 2005, 08:23

wszystkie zawodniczki są gotowe do gry
To trochę jak Szpakowski, który kiedyś stwierdził, że reprezentacja przystępuje do meczu w identycznym sładzie jak w meczu poprzednim, z trzema jedynie zmianami...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 20 kwietnia 2005, 09:06

KIBIC pisze:
hellraiser nzlg pisze:...Wisła musi to wygrać

Tak jak kiedyś Marco napisał ;) Musi to na Rusi ;) :lol:

ps. Wiadomo , że Wisła z Polfą przegra ;) Porządek musi być :lol:

W tym kraju nie ma porządku , wiec nic z tego :wink:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 20 kwietnia 2005, 10:51

Ja tylko gorąco wierze, że po dzisiejszym meczu nadal bedziemy zespołem nie pokonanym na własnym parkiecie :D :D
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”