6 kolejka BLK
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
6 kolejka BLK
Sobota, 26.10.2013
16:00 MKS MOS Konin - Wilki Morskie Szczecin
17:00 Artego Bydgoszcz - Widzew Łódź
17:45 CCC Polkowice - Basket ROW Rybnik
18:00 Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów Wlkp.
Niedziela, 27.10.2013
16:00 Riviera Gdynia - Wisła Kraków
16:00 MKS MOS Konin - Wilki Morskie Szczecin
17:00 Artego Bydgoszcz - Widzew Łódź
17:45 CCC Polkowice - Basket ROW Rybnik
18:00 Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów Wlkp.
Niedziela, 27.10.2013
16:00 Riviera Gdynia - Wisła Kraków

Re: 6 kolejka BLK
Transmisja z Polkowic gdzieś będzie?
Zapowiedź meczu w Toruniu - wybaczcie, że błaha.
http://www.mmtorun.pl/artykul/energa-to ... ekawy-mecz
http://www.mmtorun.pl/artykul/energa-to ... ekawy-mecz
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!
No to pierwsza duża niespodzianka w tych rozgrywkach. Polkowice, co prawda jeszcze bez McCarville i Skery, nie powinny mieć problemów z pokonaniem Rybnika, a tu niespodziewana domowa wpadka...
Ktoś z naocznych świadków mógłby nieco przybliżyć co się działo dziś w Polkowicach?
Ktoś z naocznych świadków mógłby nieco przybliżyć co się działo dziś w Polkowicach?
rzymi pisze:Pierwsza niespodzianka sezonu.. CCC Polkowice - ROW Rybnik 47:56
Nieprawdopodobne...
Nie wierzyłem własnym oczom. Nawet nie zdobyliśmy 50 pkt! Totalnie niemoc rzutowa. Nie trafiały spod kosza, ani z dystansu. 20 prób za 3 pkt i tylko dwie udane. Brakuje sensownego rozegrania, zero pomysłu na gre, a transfer Oblak, to wtopa totalna. Oby Skera i amerykańska center coś zmieniły, bo czeka nas kompromitacja w Eurolidze.
-
wislakosz.pl
- Młodzik
zenga2 pisze:Nieprawdopodobne...
... ale prawdziwe
gdzie ten gość ze "Sportowychfaktów" co się obruszył jak mu napisałem po wygranej w Gorzowie że tera pora na CCC i co zatkało nie wspomniając o tym jak obrazał to forum , bravo dziewczyny dwa wyjazdy i dwie wygrane tak trzymać 
Ostatnio zmieniony 26 października 2013, 19:23 przez bodek38, łącznie zmieniany 1 raz.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Tym razem krótko...jak zwykle AZS walczył i ...jak zwykle przegrał..to już pomału tradycja w tym sezonie. Sytuacja jest taka że jak nie wygramy reszty spotkań w I rundzie to możemy w zasadzie zapomnieć o "szóstce".
A no i gratulacje dla Rybnika, bo to on jest jakby bohaterem dnia..zespół z charakterem:)
A no i gratulacje dla Rybnika, bo to on jest jakby bohaterem dnia..zespół z charakterem:)
-
A.R.C.H.I. ball
- Młodzik
misiol11 pisze:Nie wierzyłem własnym oczom. Nawet nie zdobyliśmy 50 pkt! Totalnie niemoc rzutowa. Nie trafiały spod kosza, ani z dystansu. 20 prób za 3 pkt i tylko dwie udane. Brakuje sensownego rozegrania, zero pomysłu na gre, a transfer Oblak, to wtopa totalna. Oby Skera i amerykańska center coś zmieniły, bo czeka nas kompromitacja w Eurolidze.
Nie wspominając o pani Misiek, którą mogłaby zastąpić któraś z juniorek, a klub zaoszczędziłby tylko pieniądze na to dno...
Trochę z innej beczki. Czy ktoś mi wytłumaczy co ma wpływ a może kto na to, że mecze jednej drużyny sa częściej transmitowane od innej, a nawet wcale patrz Rybnik dopiero 1.12 pierwsza transmisja a taki Konin który jak narazie gra jak gra(0 wygranych) już chyba dwie transmisje były a następne bodajże dwie w planach o co tu chodzi????
Co do dzisiejszego meczu wydaje mi się że już Gorzów miał szanse tam wygrać lecz wtedy Snell w koncówce zaskoczyła i się nie udało, tym razem powtórki nie było no i wygrana Rybnika.
Z Wisłą nie mielismy szczęścia bo i skuteczność fatalna a i druzyne wzmocniły akurat Amerykanki to jeszcze bardziej oddaliło szanse na równą grę. Może kiedys doczekamy w końcu i triumfu nad tym teamem. Musiałby to byc chyba pierwszy mecz sezonu gdzie Wisła byłaby niekompletna, bo inaczej to wiadomo
.
Co do Polkowic to pewne jest ze w rewanżu już tak kolorowo chyba nie będzie ale najważniejsze że dziś się udało wykorzystać słabosć CCC. Tak trzymać!!!
Co do dzisiejszego meczu wydaje mi się że już Gorzów miał szanse tam wygrać lecz wtedy Snell w koncówce zaskoczyła i się nie udało, tym razem powtórki nie było no i wygrana Rybnika.
Z Wisłą nie mielismy szczęścia bo i skuteczność fatalna a i druzyne wzmocniły akurat Amerykanki to jeszcze bardziej oddaliło szanse na równą grę. Może kiedys doczekamy w końcu i triumfu nad tym teamem. Musiałby to byc chyba pierwszy mecz sezonu gdzie Wisła byłaby niekompletna, bo inaczej to wiadomo
Co do Polkowic to pewne jest ze w rewanżu już tak kolorowo chyba nie będzie ale najważniejsze że dziś się udało wykorzystać słabosć CCC. Tak trzymać!!!
No rzeczywiście mamy niespodziankę dużego kalibru. Polkowice oczywiście były mocno osłabione, ale zarówno w tym jak i w poprzednim sezonie bywało już nie raz podobnie, i zawsze wychodziły z tego typu problemów obronna ręką. Tym razem sie nie udało, ale poza takim lekkim pstryczkiem w nos, ta porażka nie powinna ich jakos specjalnie zaboleć. Przy takim systemie jak obecnie mamy beda miec wystarczająco i czasu i okazji by sie odkuć i powalczyć o pierwsze miejsce przed PO, a nawet jakby sie to im udało to przecież nie koniec świata. W mojej opinii w walce o złoto większe znaczenie ma nie tyle przewaga parkietu w meczu nr 5 co forma jaką zespoły bedą prezentować w tych kluczowych momentach.
Nie rozumiem pretensji do Oblak. To ze to nie jest europejka z górnej polki bylo przecież wiadomo, jesli ktoś liczył ze będzie od razu dużo wnosić w każdym meczu do gry to mu gratuluję optymizmu. To nie jest zawodniczka na pierwsza piątkę dla solidnego zespołu euroligowego natomiast ma zadatki by takowa sie stać w przyszłości. Bo talent ma. Poki co ma dopiero 22 lata, stracony przez kontuzje praktycznie caly poprzedni sezon a do tego gra w Polkowicach jest dla niej tak naprawdę pierwszym spotkaniem z gra w silnym klubie w poważnej lidze. Pod tym względem jest na starcie w jeszcze gorszej pozycji niz choćby Ouvina rok temu, ktora miala jednak za soba juz występy w mocnej lidze hiszpańskiej.
O ile dla Polkowic mecz ten moze nie miec w przyszłości wielkiego znaczenia, o tyle tak sie może stać w wypadku Rybnika i Gorzowa. Wydaje sie ze to pomiędzy tymi zespołami rozstrzygnie sie walka o miejsce w 6-tce, bo Torun, Bydgoszcz i Szczecin wyglądają jednak trochę solidniej. Dwie ostatnie wygrane Rybniczanek daja im spory atut w tej walce, choć jak pomyśle o tym co zaprezentowały w meczu z nami (nie graly słabo, graly rozpaczliwie) to jakoś ciezko mi uwierzyć by ta ich obecna zwyżka formy miala utrzymać sie w dłuższej perspektywie.
Nie rozumiem pretensji do Oblak. To ze to nie jest europejka z górnej polki bylo przecież wiadomo, jesli ktoś liczył ze będzie od razu dużo wnosić w każdym meczu do gry to mu gratuluję optymizmu. To nie jest zawodniczka na pierwsza piątkę dla solidnego zespołu euroligowego natomiast ma zadatki by takowa sie stać w przyszłości. Bo talent ma. Poki co ma dopiero 22 lata, stracony przez kontuzje praktycznie caly poprzedni sezon a do tego gra w Polkowicach jest dla niej tak naprawdę pierwszym spotkaniem z gra w silnym klubie w poważnej lidze. Pod tym względem jest na starcie w jeszcze gorszej pozycji niz choćby Ouvina rok temu, ktora miala jednak za soba juz występy w mocnej lidze hiszpańskiej.
O ile dla Polkowic mecz ten moze nie miec w przyszłości wielkiego znaczenia, o tyle tak sie może stać w wypadku Rybnika i Gorzowa. Wydaje sie ze to pomiędzy tymi zespołami rozstrzygnie sie walka o miejsce w 6-tce, bo Torun, Bydgoszcz i Szczecin wyglądają jednak trochę solidniej. Dwie ostatnie wygrane Rybniczanek daja im spory atut w tej walce, choć jak pomyśle o tym co zaprezentowały w meczu z nami (nie graly słabo, graly rozpaczliwie) to jakoś ciezko mi uwierzyć by ta ich obecna zwyżka formy miala utrzymać sie w dłuższej perspektywie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Do wczorajszego meczu w Polkowicach dodam, że nie tylko CCC było osłabione w Rybniku nie zagrały dwie kluczowe zawodniczki Kuncewicz i Velinovic a mimo to sie udałowygrać i za to raz jeszcze wielkie brawa!!!
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2013/2014
Odnośnie tego co prezentują Polkowice i jak mała zbudowany zespół.. to mi zdziwiłbym się jakby Wisła bez porażki zakończyła cały sezon.
Odnośnie gry AZS-u to rozegraliśmy 6 spotkań z czego każde mogliśmy wygrać a mamy bilans 1:5.:/ Gra ładna jak na nasze możliwości kadrowe ale punktów brak. A zwycięstwo Rybnika w Polkowicach może być gwoździem do trumny AZS-u.
Odnośnie gry AZS-u to rozegraliśmy 6 spotkań z czego każde mogliśmy wygrać a mamy bilans 1:5.:/ Gra ładna jak na nasze możliwości kadrowe ale punktów brak. A zwycięstwo Rybnika w Polkowicach może być gwoździem do trumny AZS-u.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”