CCC - Lotos 57:62

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 17 kwietnia 2005, 21:07

Lotos Gdynia w finale ekstraklasy!
(17 Kwietnia 2005)

Koszykarki Lotosu Gdynia najkrótszą z możliwych dróg znalazły się w ligowym finale. Podopieczne Krzysztofa Koziorowicza po raz trzeci pokonały CCC Polkowice. Tym razem mistrzynie Polski pokonały rywalki na wyjeździe 62:57 (9:10, 22:16, 16:14, 15:17). Najlepsza na parkiecie była Deanna Nolan. Gdynianki w krajowym finale zagrają po raz dziesiąty!

LOTOS: Nolan 25 (2x3, 9 zbiórek), Dydek 10, Veselovski 6 (5 zbiórek), Kobryn 6, Troina 6, Pawlak 5 (1x3), Bibrzycka 4 (5 zbiórek). Trener: Krzysztof Koziorowicz.
CCC: Pałka 14 (2x3), Nowacka 10 (1x3), Koryzna 9, Marczewska 9 (7 zbiórek), Jasnowska 6, Żytomirska 5, Kłosińska 2 (6 zbiórek), Waligórska 2, Trener: Andrzej Nowakowski.

Sobotni mecz obie drużyny rozpoczęły zdenerwowane. Aż przez trzy minuty piłka nie mogła znaleźć drogi do kosza. Gospodynie do tego stopnia nie mogły zapanowac nad nerwami, że marnowały seryjnie nawet rzuty wolne. Jednak pierwsza kwarta to im przyniosła minimalne prowadzenie.

Potem uwidoczniła się przewaga Lotosu. Końcowy wynik nie oddaje tego, że przyjezdne kontrolowąły sytuację na parkiecie. W ostatnich fragmentach gry miały nawet dziewięc punktów w zapasie.
Finałowego rywala dla gdynianek wyłoni rywalizacja Wisła Can-Pack Kraków - PZU Polfa Pabianice. W sobotę "Biała Gwiazda" wygrała 81:65 i zmniejszyła straty w play off do 1-2. W niedzielę czwarte spotkanie.

Autor: jag. trojmiasto.pl

hellraiser nzlg

Postautor: hellraiser nzlg » 19 kwietnia 2005, 12:51

Hersi pisze:- Nolan robiła z nami, co chciała. To świetna zawodniczka, czołówka europejskiej koszykówki. Znakomita w grze jeden na jeden, a do tego jaką ma "windę" w nogach - zachwycał się amerykańską skrzydłową Lotosu trener CCC Polkowice Andrzej Nowakowski.

Mógłbym polemizować nazywając Nolan czołową europejską koszykarką.Nie nazywałbym jej także skrzydłową.No ale co tam.Rzeczywiście na boisku było widać jedną świetną koszykarkę-czarną i dziewieć białych koszulek.

Gość

Postautor: Gość » 21 kwietnia 2005, 10:42

..... CCC :!: :!: :!: :!: :!:

Narvany gościu, czyżby krótkotrwały ban niczego ciebie nie nauczył?

Gość

Postautor: Gość » 21 kwietnia 2005, 11:23

Anonymous pisze:..... CCC :!: :!: :!: :!: :!:

TAKIE POSTY POWINNY BYĆ NATYCHMIAST WYRZUCANE!!!Można kogoś lubić lub nie ale takie słownictwo to poprostu chamstwo.A swoją drogą to której z zawodniczek CCC najbardziej nie lubisz gościu,bo że nie podobają ci się wszystkie to jednoznacznie określiłeś.Ja nie jestem zagorzałym sympatykiem tego zespołu,ale widziałem te dziewczyny na boisku i moge powiedzieć,że jest to jeden z najbardziej urodziwych składów a i w koszykowke grają całkiem nieżle.Myśle,że gdyby likwidowano ten klub żadna z polkowickich koszykarek nie miałaby problemu ze znalezieniem pracy.Od razu wyjasniam,że nic mi nie wiadomo o likwidacji CCC to tylko taki przykład.

Mod: poprawiłem cytat ze względu na słownictwo

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 kwietnia 2005, 11:42

No i Narvany chyba będziemy musieli się pożegnać :( Dostałeś wczoraj na priv OSTATNIE ostrzeżenie, jak widać przerosło Cię zrozumienie, co to oznacza. Myślę, że najprościej zapytać po prostu kibiców z Brzegu, co proponują zrobić z osobnikiem przynoszącym im na KKForum na każdym kroku po prostu WIELKI WSTYD. Co więc proponujecie Brzeżanie?
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”