3 kolejka TBLK (16-19.10.2014)
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: 3 kolejka TBLK (16-19.10.2014)
W przypadku Leciejewskiej to zawsze kasa grała dla niej istotną rolę. Także Rybnik, Wrocław..bardzo wątpię..jak już to Wisła albo zagranica.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
W przypadku Wisly...i tak raczej na pewno beda miec majstra w PL , wiec na polska lige im jest niepotrzebna , przeciez nie braliby wtedy Kaczmarczyk a od razu LECIE . A trzy polki na ,,4'' to chyba troche za duzo . Innych klubow raczej na nią nie stac w Polsce , ale moze wybierze gdzies MNIEJ ale zeby cos jednak miec . Moze Paula ją namowi na Sleze 
A może Wisła wzięła Kaczmarczyk bo wtedy Lecia chciała za dużo,a teraz rzeczywiście chce mniej? Co by nie mówić jej przyjście do nas byłoby małżeństwem z rozsądku, by nie rzec że z wyrachowania a nie z miłości, ale wydaje sie że obie strony mogłyby na tym interesie sporo zyskać.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Można gdzieś zobaczyć w tv jakiś dzisiejszy mecz? Jak tak to gdzie?
OjTam pisze:Można gdzieś zobaczyć w tv jakiś dzisiejszy mecz? Jak tak to gdzie?
na stronie BLK masz wszystko czarno na białym napisane
A w Krakowie się dzieje... Do przerwy Wisła przegrywa -7. W pewnym momencie straciły 12 punktów pod rząd. Svitek znów będzie wychodził z siebie.
jak już nie wyszedł 
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
BRAWO AZS GORZOW . Bo blamazu w Toruniu nie sądziłem ze mogą tak dobrze wypasc z ARTEGO. BRAWO !
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
"Yes, Yes, Yes" jakby to powiedzial premier z Gorzowa.
Mysle ze tym meczem nasz zespol zamknal usta coniektorym szydęrcom i w tym sezonie nie bedziemy chlopcem do bicia!. BRAWO NASZA MLODZIEZ. BRAWO OGRODNIKOWA (tu tez co niektorzy "zatroskani" o nasz klub mieli pole do popisu. Brawo Zoll!!!
Poklony przed NASZYMI ZAWODNICZKAMI I SZTABEM SZOLENIOWYM za dzisiejszy mecz.
Brawo! Brawo!, Brawo!
Mysle ze tym meczem nasz zespol zamknal usta coniektorym szydęrcom i w tym sezonie nie bedziemy chlopcem do bicia!. BRAWO NASZA MLODZIEZ. BRAWO OGRODNIKOWA (tu tez co niektorzy "zatroskani" o nasz klub mieli pole do popisu. Brawo Zoll!!!
Poklony przed NASZYMI ZAWODNICZKAMI I SZTABEM SZOLENIOWYM za dzisiejszy mecz.
Brawo! Brawo!, Brawo!
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Na taki mecz jak dziś czekałem. Oczywiście nie w kontekście jego poziomu, czy tym bardziej gry naszych zawodniczek, ale z faktu ze wreszcie ktoś nas "przycisnął". W dwóch poprzednich meczach graliśmy co najwyżej średnio a mimo to zwycięstwa były okazałe. Dziś początkowo zapowiadało się na powtórkę. Nasza gra była statyczna ale ze rywalki grały jak sparaliżowane to szybko zrobiło się 15-4. I jak to często w takich wypadkach było w pewnym momencik to stanęło. U nas zaczęły się pudła i proste błędy, a Siedlce zaczęły pomalutku powiększać swój dorobek punktowy i niwelować do nas dystans. A ze każda udana akcja w ataku dawała im dodatkową energię do gry w obronie to coraz ciężej było nam wyrobić sobie pozycję do rzutu. W efekcie po kompromitującej kwarcie nr 2 schodziliśmy na przerwę z 7-punktowa strata. W drugiej części u nas skończyła się drzemka, wreszcie zaczęliśmy grac agresywnie i w obronie i w ataku, ale rywalek to nie podłamało wiec niemal do końca mecz był na styku,. I to mnie cieszy, bo w przeciwieństwie do 2 wcześniejszych spotkań dzisiejszy mecz można uznać za dobry sprawdzian dla nas przed zbliżającym się debiutem w eurolidze. Te pierwsze 5 kolejek ma nas przede wszystkim przygotować do jednego z kluczowych spotkań - wyjazdu do Koszyc.
Dzisiejszy mecz był meczem walki, a skoro tak to nie dziwi że najlepiej u nas zaprezentowała sie Justyna, ktora była w swoim żywiole. Walczyła na całym parkiecie tak jak potrafi i w sumie niewiele jej zabrakło do triple-double. Na drugim biegunie Abdi - o ile do tej pory wychodziło jej wszystko co tylko chciała zagra , tak dziś było dokładnie odwrotnie. Pudło, pudło, strata, pudło, strata.. i bezsensowna gra na przełamanie. I tak z nie pewnie będzie dalej w trakcie sezonu - w niektórych potkaniach jej wkład w nasza grę będzie bardzo duzy, a w niektórych będzie tylko irytowała.
A Siedlce? Zaprezentowały sie z bardzo dobrej strony. Widać ze zespół został zbudowany bardzo sensownie, praktycznie na każdej pozycji mają dwie zawodniczki o zbliżonym poziomie. Absencja czy tez problemy z faulami którejkolwiek nie powinna w wiekszym stopniu wpływać na cały zespół. Dodatkowo sa dobrze zbilansowani - mogą punktować zarówno spod kosza jak i z obwodu, co zapewne mocno utrudni gre w obronie ich rywalom. Nie znaczy to oczywiście ze staja sie dla mnie np jednym z faworytów do gry o medale, ani tez nawet faworytem meczu z Toruniem za tydzień, ale jednak sa zespołem na ktory trzeba mocno uważac.
PS. gratulacje dla Gorzowa, zawsze w Was wierzyłem
Dzisiejszy mecz był meczem walki, a skoro tak to nie dziwi że najlepiej u nas zaprezentowała sie Justyna, ktora była w swoim żywiole. Walczyła na całym parkiecie tak jak potrafi i w sumie niewiele jej zabrakło do triple-double. Na drugim biegunie Abdi - o ile do tej pory wychodziło jej wszystko co tylko chciała zagra , tak dziś było dokładnie odwrotnie. Pudło, pudło, strata, pudło, strata.. i bezsensowna gra na przełamanie. I tak z nie pewnie będzie dalej w trakcie sezonu - w niektórych potkaniach jej wkład w nasza grę będzie bardzo duzy, a w niektórych będzie tylko irytowała.
A Siedlce? Zaprezentowały sie z bardzo dobrej strony. Widać ze zespół został zbudowany bardzo sensownie, praktycznie na każdej pozycji mają dwie zawodniczki o zbliżonym poziomie. Absencja czy tez problemy z faulami którejkolwiek nie powinna w wiekszym stopniu wpływać na cały zespół. Dodatkowo sa dobrze zbilansowani - mogą punktować zarówno spod kosza jak i z obwodu, co zapewne mocno utrudni gre w obronie ich rywalom. Nie znaczy to oczywiście ze staja sie dla mnie np jednym z faworytów do gry o medale, ani tez nawet faworytem meczu z Toruniem za tydzień, ale jednak sa zespołem na ktory trzeba mocno uważac.
PS. gratulacje dla Gorzowa, zawsze w Was wierzyłem
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Szott z powodu kontuzji kolana wróci do gry dopiero w styczniu, więc Lecia w Krakowie jednak potrzebna...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
PAULA chyba pozazdroscila dzis wystepu ZOLL i sama..srubuje podobny
))) . Dzien rozgrywajacych dzis 
Lecia za Agę to bardzo ciekawa koncepcja. Na ligę ktoś jednak do rotacji się przyda. Natomiast w Eurolidze grożąca rzutem za 3 Aga byłaby bardziej potrzebna.
W europie tych jej trojek to raczej sie nie obawiają. W tamtym sezonie trafia 4 razy na 20% skuteczności. Nie znaczy to oczywiście ze nie przydałaby się nam w tych rozgrywkach, zwłaszcza w meczach w których Abdi będzie pokazywać swoją ciemną stronę.
edit: Ślęzie tym razem nie udało powtórzyć sie wyczynu sprzed tygodnia, i w końcówce nie dała rady wyrwać wygranej rywalowi.. coz, 3 panie z fajnymi statsami to jednak mało.
edit: Ślęzie tym razem nie udało powtórzyć sie wyczynu sprzed tygodnia, i w końcówce nie dała rady wyrwać wygranej rywalowi.. coz, 3 panie z fajnymi statsami to jednak mało.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Dosc ciekawa chyba ta kolejka
) . Wisla sie meczyła z Siedlcami , Gorzów rozwalil Artego , a Sleza przegrywa z Widzewem .
Poki co to chyba postawa Slezy jest najwiekszym rozczarowanie zatem , bo mogly też miec spokojnie bilans 3-0
No to jutro Konin wygrywa z Energą
Poki co to chyba postawa Slezy jest najwiekszym rozczarowanie zatem , bo mogly też miec spokojnie bilans 3-0
No to jutro Konin wygrywa z Energą
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”