18 kolejka TBLK (14-15.02.2015)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

18 kolejka TBLK (14-15.02.2015)

Postautor: rzymi » 12 lutego 2015, 09:49

Sobota, 14.02.2015
16:00 Wisła Kraków - AZS Gorzów
17:00 MKK Siedlce - ROW Rybnik
17:45 CCC Polkowice - Artego Bydgoszcz
18:00 Ślęza Wrocław - AZS Lublin
18:00 Widzew Łódź - Basket Konin
Niedziela, 15.02.2015
16:00 Basket Gdynia - Energa Toruń
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Re: 18 kolejka TBLK (14-15.02.2015)

Postautor: ann » 14 lutego 2015, 17:48

gratulacje dla Gorzowa za walke!
Zurowska gra fatalny mecz a Kaczmarczyk parkietu nie powachala...takich rzeczy nie jestem w stanie zrozumiec(no chyba ze chora, kontuzjowana itp)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 lutego 2015, 18:31

Kaczmarczyk nawet w rozgrzewce nie brała udziału, wiec zapewne rzeczywiście ma jakiś uraz lub jest chora. Mysle zresztą ze Svitek dzis bardzo żalował ze nie moze z niej skorzystać.

Gorzow powalczył, nie przegrał meczu w szatni jak Rybnik czy Lublin i chwała mu za to. Zrobił tez zresztą wrażenie drużyny lepiej pokładanej niż ostatni ligowi rywale, takiej która wie co ma grac. W końcówce meczu mógł chyba nawet powalczyć o dogrywkę, ale skoro Zoll wolała zagrać pod własne statystyki niz pod drużynę to nie mój problem.

Inna sprawa że AZS miał o tyle ułatwione zadanie, że trafił na dobry termin na mecz z nami (czyli meczem niemal najważniejszym w sezonie a tym juz na pewno najważniejszym) a dodatkowo długi momentami grał na parkiecie w szóstkę. I nie mam bynajmniej na myśli sędziów, choć Ci tez dali "pokaz" sędziowania a naszą kapitan która ewidentnie była dziś atutem w tali Darka a nie Stefana. To co Justyna wyrabia od jakiegoś czasu jest dyskwalifikujące dla zawodniczki, połączone nieudolności z totalnym boiskowym debilizmem.

Oczywiscie nie tylko ona zawiodła, a niemal cały zespół który nie wyciągnął lekcji z końcówki pierwszego meczu z Gorzowem. Koncentracji było mniej niż na niejednym przedligowym sparingu a w efekcie czego graliśmy dziś na warunkach rywala - tzn na parkiecie panował chaos i szarpanina. Po takich meczach człowiekowi odechciewa sie na jakiś czas damskiej koszykówki.
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2015, 20:15 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 14 lutego 2015, 19:30

Rusin show w Polkowicach chyba. Moim zdaniem zespół tam dobry, ale nie z tym trenerem. 8) Czekam na wypowiedzi o pojedynku CCC-Artego z zaciekawieniem.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 14 lutego 2015, 21:19

matrix pisze:Rusin show w Polkowicach chyba. Moim zdaniem zespół tam dobry, ale nie z tym trenerem. 8) Czekam na wypowiedzi o pojedynku CCC-Artego z zaciekawieniem.

Ale ten sam trener jak dobrze pamietam w poprzedniej kolejce wygrał w Toruniu więc co sądzić o trenerze O.

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 14 lutego 2015, 22:06

bodek38 pisze:
matrix pisze:Rusin show w Polkowicach chyba. Moim zdaniem zespół tam dobry, ale nie z tym trenerem. 8) Czekam na wypowiedzi o pojedynku CCC-Artego z zaciekawieniem.

Ale ten sam trener jak dobrze pamietam w poprzedniej kolejce wygrał w Toruniu więc co sądzić o trenerze O.

Widziałeś mecz w Toruniu w ogóle? Dostosuj się do słów ann czy jeszcze tam kogoś innego z Krakowa, ze tydzień temu trener Omanić przegrał mecz, co nie świadczy wcale o wielkości Arkadiusza i to samo można powiedzieć dziś. Wielkość Herkta zawsze będę podważał.
Bum

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 15 lutego 2015, 09:35

Radomenes pisze:
bodek38 pisze:

Widziałeś mecz w Toruniu w ogóle? Dostosuj się do słów ann czy jeszcze tam kogoś innego z Krakowa, ze tydzień temu trener Omanić przegrał mecz, co nie świadczy wcale o wielkości Arkadiusza i to samo można powiedzieć dziś. Wielkość Herkta zawsze będę podważał.
Radomenes pisze:
bodek38 pisze:

Do czego się mam dostosować to moja sprawa to była odpowiedź na post Matrixa jakbyś miał problem ze zrozumieniem tego i owego, te Wasze kompleksy co do Bydgoszczy to totalna dziecinada a co do wielkości Hertka nie mam zamiaru go bronić bo mi to zwisa i powiewa ale jednak osiągnięć mu nie odmówisz no chyba że stwierdzisz że ME to dziewczyny same se wygrały o medalach w lidze nie wspomne koniec tematu

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 15 lutego 2015, 10:28

bodek38 pisze:Do czego się mam dostosować to moja sprawa to była odpowiedź na post Matrixa jakbyś miał problem ze zrozumieniem tego i owego, te Wasze kompleksy co do Bydgoszczy to totalna dziecinada a co do wielkości Hertka nie mam zamiaru go bronić bo mi to zwisa i powiewa ale jednak osiągnięć mu nie odmówisz no chyba że stwierdzisz że ME to dziewczyny same se wygrały o medalach w lidze nie wspomne koniec tematu

Co ty pier.......zaczęło się od Rusina. Mecze wygrywają zawodniczki (przy całkiem innej zawartości wówczas polskiej ligi)!!! ME wygrały właśnie one mając w reprze taką panią, jak Małgosia Dydek. Daj reprezentacji taką dziewczynę teraz, a zobaczysz efekty. Tylko takiej i za 100 lat nie będzie 8)
Bum

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 15 lutego 2015, 10:35

Radomenes pisze:
bodek38 pisze:Do czego się mam dostosować to moja sprawa to była odpowiedź na post Matrixa jakbyś miał problem ze zrozumieniem tego i owego, te Wasze kompleksy co do Bydgoszczy to totalna dziecinada a co do wielkości Hertka nie mam zamiaru go bronić bo mi to zwisa i powiewa ale jednak osiągnięć mu nie odmówisz no chyba że stwierdzisz że ME to dziewczyny same se wygrały o medalach w lidze nie wspomne koniec tematu

Co ty pier.......zaczęło się od Rusina. Mecze wygrywają zawodniczki (przy całkiem innej zawartości wówczas polskiej ligi)!!! ME wygrały właśnie one mając w reprze taką panią, jak Małgosia Dydek. Daj reprezentacji taką dziewczynę teraz, a zobaczysz efekty. Tylko takiej i za 100 lat nie będzie 8)
Radomenes pisze:

Żal mi ciebie gosciu że mamusia nauczyła cie tylko takich zwrotów, współczuje i nie chce mi się z tobą dyskutować

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 16 lutego 2015, 15:14

tak sie zastanawiam... sciagnieto w Toruniu gwiazde pania Harris, ktora rzekomo dostaje 15 tys USD miesiecznie...i srednio w meczu gra po 6 minut poki co(ale kto bogatemu zabroni). jest tak bez formy, czy juz czyms podpadla panu Edo, czy o co w tym chodzi? bo zgrywac z zespolem to sie powinna chyba teraz wlasnie...no chyba ze to tajna bron na polfinaly, finaly? i wtedy eksploduje z forma i bedzie robic wsady niczym Zach LaVine w meczu gwiazd NBA;)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 16 lutego 2015, 15:22

Gratulacje dla Torunia za zwycięstwo. Ann uprzedziła mnie z poruszeniem tematu pani Harris, której bardzo współczuję. Po 4 minutach I kwarty, kiedy pani Ola Pawlak złapała trzecie przewinienie, na ławkę błyskawicznie powędrowała właśnie pani Harris. Szkoda ale skoro pan trener może sobie pozwolić na taki luksus...

O smutnych zaczepkach kibiców toruńskich w stronę kibiców z Gdyni nie ma co wspominać. Jednak "Mistrz mistrz Energa" wywołało u mnie na twarzy ogromny uśmiech.
ObrazekObrazek

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 16 lutego 2015, 20:17

rzymi pisze:O smutnych zaczepkach kibiców toruńskich w stronę kibiców z Gdyni nie ma co wspominać. Jednak "Mistrz mistrz Energa" wywołało u mnie na twarzy ogromny uśmiech.

Nie wiem o czym bredzisz gościu? Kto Ci broni tak śpiewać? Na Waszych twarzach za to widziałem PODJARANIE pierwszą połową, a potem miny nietęgie jakoś :lol: , bo chyba zaczęliście nieco fantazjować. Brawa dla Krawczyka- on obrał dobry kierunek i dla Eweliny Gali- jeden kibic przyjechał tylko dla niej podobno aż z Torunia.

PS.Rozmawiałem o Tobie z kibicami Gdyni w Toruniu. Wiesz, jak powiadają o rzymi? Kibic sukcesu 8)
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2015, 20:21 przez Radomenes, łącznie zmieniany 1 raz.
Bum

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 16 lutego 2015, 20:21

Radomenes pisze:
rzymi pisze:O smutnych zaczepkach kibiców toruńskich w stronę kibiców z Gdyni nie ma co wspominać. Jednak "Mistrz mistrz Energa" wywołało u mnie na twarzy ogromny uśmiech.

Nie wiem o czym bredzisz gościu? Kto Ci broni tak śpiewać? Na Waszych twarzach za to widziałem PODJARANIE pierwszą połową, a potem miny nietęgie jakoś :lol: , bo chyba zaczęliście nieco fantazjować. Brawa dla Krawczyka- on obrał dobry kierunek i dla Eweliny Gali- jeden kibic przyjechał tylko dla niej podobno aż z Torunia.

U Was to dopiero jest podjaranie .. Jakbyscie co najmniej z CCC, Artego, lub Wisła wygrali...teksty Gdynia na kolanach...no naprawdę super, gratuluje:)
No i w odróżnieniu od Was to kibice gdynscy mogą śpiewać Gdynia mistrz,bo jednak kilka razy na najwyższym stopniu podium stali...

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 16 lutego 2015, 20:25

ann pisze:U Was to dopiero jest podjaranie .. Jakbyscie co najmniej z CCC, Artego, lub Wisła wygrali...teksty Gdynia na kolanach...no naprawdę super, gratuluje:)
No i w odróżnieniu od Was to kibice gdynscy mogą śpiewać Gdynia mistrz,bo jednak kilka razy na najwyższym stopniu podium stali...

No jaramy się nawet, jak Koluszki ogramy 8) Za te tytuły mistrza to Mietek dużo wody pije, bo czkawką czasami się odbijają. Praca Artura Fiedlera i byłej Katarzynki Ewy Matuszewskiej żenująca. Rzut zza łuku Oli celny w czasie, a tu ni ma punktów. Tak też można.
Bum

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 16 lutego 2015, 20:59

Nie wiem po co te spiny rzymi? Mistrz, mistrz!!! chyba dla każdego kibica ukochana drużyna jest najlepsza i moim zdaniem to zdrowa reakcja. Jeśli Tobie to przeszkadzało mogłeś krzyczeć: Mistrz, mistrz Basket......co komu do czemu, jak jemu do nikomu nic. O występkach Waszych pijanych kibiców w Toruniu nie wspominam. Trochę śmiechu z tego towarzystwa było i tyle. Zabrać im bęben nawet nie byłoby problemu.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”