A dlaczego trenerzy z Hiszpanii i Francji, uważam że byliby lepsi? Bowiem w tych krajach od lat basket się rozwija, jest znacznie bardziej popularny niż w Polsce, więcej: jest znacznie więcej fachowców niz u nas zajmujących się babskim koszem plus szkoli się na potęgę młodzież, która daje efekty. Tam basket się rozwija więc właśnie stamtąd należy czerpać. Czy można to samo powiedzieć o np Węgrzech albo Słowacji?
Ja tu nie mówię, że Svitek jest beznadziejny, swoj jakiś tam poziom prezentuje, tylko że jest to trener z cyklu łatwo przewidzieć co zaprezentuje. Jak dowiedziałem się o jego nominacji to miałem przeczucie, że w lidze będzie gładko a w Euro przeciętnie. No i trochę tak się okazało.
Owszem Polskie zawodniczki zżerają znaczną część budzetu, ale moze warto pomyśleć aby dać więcej kasy renomowanemu trenerowi i zatrudnić jedną koszykarkę mniej? Niż zatrudniać trenerów dobrych ale nie BARDZO dobrych?
To już Wasza broszka. Co do stwierdzenia, że dobrze że nie mam wpływu na decyzje w Wiśle...... no nie wiem
Wasza sprawa, ja tam Wam życzę dobrze - chciałbym abyśmy mieli klub, który przede wszystkim będzie osiągał dobre wyniki w eurolidze i mam nadzieję, że w przyszłym sezonie Wam się uda i że wybierzecie PORZĄDNEGO trenera.
Jednak będę kwestionował wybory Dunina i uznawal je za egzotyczne bowiem on wybrał Herkta, Omanicia i miał jeszcze głupszy pomysł aby dać zespół pod wodzę WDZ. Sami sobie odpowiedzicie ile Wisła straciła czasu w eurolidze przez tych trzech trenerów? Bo na własnym poletku to przewaznie MP wywalczali. Gorzej jak już była większa konkurencja.
Strach pomyśleć, na kogo teraz padnie wybór trenera, bo nie sądzę aby zdecydowano się ba wybór trenera z najwyższej półki kosztem nieco słabszego składu. Obym się jednak mylił.