PZU Polfa - CCC (2mecz)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 kwietnia 2005, 11:51

Saletra pisze:Hmmm z tego co prześledziłem to nie grała w obydwu meczach znakomita Alina Słabęcka.Czyżby kontuzja? Jeżeli masz Kuba jakies info to proszę o takowe. W zeszłym roku Włokniarki po porażce z AZS-em się zawzięły i wygrały dwa kolejne mecze w Polkowicach. Ceikawe czuy historia zatoczy koło?
Przecież CCC rozwiązało z nią kontrakt...

Kluczem w/g mnie do meczów w Polkowicach będzie poziom motywacji obu zespołów. polfa gra (chyba) o "wyjście z porażki z twarzą" - jaką było nie awansowanie do finału - a CCC (co potwierdzał 1/2 finał) o mega sukcesu o jakim przed ligą tylko marzyli.

"Papierowo" to Włókniarz jest na bank trzeci - tylko, że "papiery" z Pabianic głównie przebywają "na chorobie", a pewnie niektóre inne "papiery" zdając sobie sprawę, że są "na wypadzie" nie za bardzo przejmują się tym zachowaniem twarzy czy nie. Są pewnie i takie "papiery" które bez względu na końcowy wynik głównie myślą o tym, gdzie by tu się jak najlepiej "sprzedać" w przyszłym sezonie...

Słowem - choć życzę Pabom medalu, to czarno to widzę. Prawda jest taka, że teraz to prawdziwa wojna trenerska jest - o odbudowę, mobilizacje, motywacje i chytrą taktykę z jednej - a o podobne cechy, z tym, że zamiast odbudowy - wykluczenie syndromu przedwczesnego "witania się z gąską" - z drugiej. Z tym, że w tym sezonie w/g mnie po raz pierwszy od początku polkowickiej "batalii o medal" atuty "ławki" są po stronie CCC.

Już tylko "na nosa" to powiedziałbym, że choć teraz troszkę faworyzuje CCC w końcowym rozrachunku, to przełom jest możliwy i wcale nie taki nieprawdopodobny. Gdyby trenerem CCC nie był Andrzej, to byłbym niemal pewien Włókniarza - a tak, to "niucham" jednak piąty mecz w Pabianicach tak na 40% - choć Polkowice pozostaną i tam takim małym faworytem.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”