TBLK - 3 kolejka (26-27.09.2015, 7.10.2015)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: TBLK - 3 kolejka (26-27.09.2015, 7.10.2015)

Postautor: Greebo » 27 września 2015, 18:04

Miły prezent panie nam sprawiły dziś, nie spodziewałem się ze zaoszczędza mi dziś nerwów. Byłe zawodniczki rzucają Darkowi ponad 30pkt.. wstyd ;)

A w Toruni chyba bedzie jeszcze bardziej nerwowo skoro na koncie 3 porażki i to z zespołami które nikogo poza Toruniem nie ograły.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 27 września 2015, 19:57

Pierwszy raz w tym sezonie widziałem grę AZSu i cóż mogę powiedziec... zagraliśmy bardzo słabo... jak nie napisacc tragicznie. Mimo ze pierwsze kilka minut daly gorzowskim kibicom troche emocji to później juz bylo tylko gorzej. Te okrutne straty... niekontrolowanie czasu przez Dzwigalska, obijanie swoich nóg kozlujacej Goodrich... Czy okrutne "Grzyby" z pod kosza Cain...
I o ile do naszej mlodziezy nie mam pretensji o tyle do zawodniczek na których zbudowany jest nasz zespół troche mogę miec.
Co do Wisly... Gra niewiele lepsza od Gorzowa i nie ma co sie sugerować wynikiem. Gdyby Katka nie odpalila kilka razy w ważnych momentach... to i mogli sie zdarzyć ze również Wisla nie przekroczylaby 50pkt... Ogólnie podobnie jak w AZSie brak większego pomyslu na grę... ale na slabiutki AZS tym razem to wystarczyło.

Co do AZSu: Liga tak sie wyrownala ze równie prawdopodobnie jest to ze wejdziemy do PLAY OFF jak to ze do ostatnich kolejek możemy walczyć o utrzymanie.
Pytanie czy któraś z drużyn nie przeliczyla sie z kontraktami i czy za chwile nie skończy sie smutno...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 28 września 2015, 05:52

Mialem okazje obejrzeć mecz Polkowic z Lublinem
Karastrofalna postawa dysponujacego moim zdaniem lepszym skladem zespołu z Polkowic....brak agresywności pomysłu na dobrze zorganizowany zespol z Lublina...profesorskie zawody Owczarzak ktora moze nie punktowala za dużo ale wykonals wspaniala prace w defensywie i wypadla lepiej od Bojovic...Player to nie jest juz ten sam gracz skupiony tylko na ataku jak w zeszłym sezonie....poprawna praca w obronie i wszechstronna w miare zespolowa gr w ataku....Jak jeszcze Szewczykowi uda sie doprowadzić Jujke do dobrej formy ten zespol bedzie naprawde groźny...

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 28 września 2015, 11:06

No cóż, cieszy zatem że Owczarzak się jako tako prezentuje - zobaczymy jak to będzie wyglądało w przekroju całego sezonu. Mam nadzieję, że będzie czynić postępy bo w zasadzie w najbliższych latach to na niej będzie spoczywało rozegranie w reprezentacji. Chętnie sam zobaczę ją w akcji. Plusem jest to, że pracowała już z Szewczykiem wcześniej i może ta kontynuacja współpracy przyniesie dla niej pozytywne korzyści.

Trzymam kciuki aczkolwiek przed nią MNÓSTWO pracy. Koniecznie także musi poprawic rzut, a zwłaszcza jego wykończenie, zwłaszcza po dokonaniu penetracji i wejścia pod sam kosz.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 07 października 2015, 17:19

Ostatnie 1:18 wygraliśmy 8-0. Więcej szczęścia niż rozumu, Skera karnet w meczu z MUKSem... Nie wiem czy tam tak wszystko wpadało, że robiąc eval 95 ledwo wyszarpaliśmy zwycięstwo, czy taka solidna obrona była. Koniec końców jest zwycięstwo, które może okazać się bardzo wartościowe. Właśnie tak w zeszłym sezonie przegraliśmy kilka spotkań, miło, że doświadczone panie ogarnęły sprawę. Ciekawe czy Tania dostała jakiś opierdziel, czy w końcu się sama ogarnęła. Mam nadzieję, że na stałe. Nowa też ładnie jak na mecz po jakichś 3 treningach. Może coś z tego będzie w tym roku.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 07 października 2015, 23:12

No cóż. Dzięki temu zwycięstwu ciągle jesteśmy w grze o play-off, więc to faktycznie bardzo cenne zwycięstwo. Tak, wiem, że takie stwierdzenie po 3 kolejkach ligi jest śmieszne, ale tak się składa, że najprawdopodobniej między MUKS-em, Widzewem, Siedlcami, Sosnowcem i Gdynią rozstrzygnie się kwestia ostatniego miejsca w PO, z Basket ma na razie dwa bezpośrednie zwycięstwa w tym gronie. Zaś i Sosnowiec, i Siedlce ograły torunianki, które jak sądzę, jednak szybko się podniosą i drugą część tabeli będą ogrywać, by przystąpić do PO z jakiejś 4-5 lokaty, bo na wyższą już teraz nie mają praktycznie żadnych szans.

Też obserwowałem ten mecz przez statystyki. Cały czas gdynianki goniły. Tania zagrała wreszcie dobry mecz, Biba i Skerović na swoim poziomie, ale mając takich graczy to powinna być spokojna wygrana, a nie wyszarpana niemal cudem w samej końcówce. Fajnie, że grała cała 10-tka.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”