TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2015/2016

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

plk_ONeal
Amator

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2015/2016

Postautor: plk_ONeal » 01 października 2015, 08:48

ann pisze:chyba nie wcześniej ;) tu cos z godzina jest nie tak, bo ja napisałam po ukazaniu się info na profilu FB klubu:)

Poprawili.
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 października 2015, 14:46

Shawnice Wilson (196/C/90) wzmacnia szeregi drużyny Basket Gdynia Amerykańska podkoszowa w zeszłym sezonie występowała w szwedzkiej ekstraklasie, gdzie reprezentowała barwy drużyny Alviks Basket. Shawnice była wyróżniającą się zawodniczką całej ligi. Statystycznie była najlepszą zbierającą i 5-tą strzelczynią szwedzkiej ekstraklasy: 21 meczów: 15.0 pkt, 13.4 zb, 1.6 as.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 01 października 2015, 19:18

w Polkowicach bedzie EDO ;) :)

Po co zatrudniali Downara...wyniki najgorsze nie mial , no wlasnie raptem 3 kolejki...

w Toruniu Shay Kelley kandydatka do gry w Toruniu , 186 cm. Pierwszoroczniak WNBA

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 01 października 2015, 21:27

podobno w Polkowicach nie Omanic ale Czeczuro

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 02 października 2015, 13:08

No to po co w POlkowicach wymienili by jednego slabiaka na drugiego....Czeczuro i Downar (Mollow tez) to dla mnie ten sam poziom... - EDO na pewno drozszy ale tez na pewno wiecej by wycisnal , tylko co na to Gala ;)

Nieoficjalnie EDO ma niedlugo zostac trenerem druzyny walczącej o medale....wiec ?

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 02 października 2015, 17:44

jestem na stronie pzkoszu - patrze na sklad Pabianic i widnieje tam..julia Adamowicz...poprzedni klub Widzew...czyżby odeszla z Widzewa juz ? ktos cos wie ?

Awatar użytkownika
justi
Kadet

Postautor: justi » 02 października 2015, 19:57

Po przerwie na występy w Hiszpanii i walce o mistrzostwo Peru do Łodzi wraca silna skrzydłowa/center Tynikki Crook.

http://widzewkosz.pl/tynikki-crook-wraca-do-widzewa

Awatar użytkownika
nowy użytkownik
Nowy na forum

Postautor: nowy użytkownik » 04 października 2015, 12:09

Radomenes pisze:Wiesz, co Szczechowiak powiedziała, że grając dla Bydzi chciała dwa razy tyle (tam muszą przebijać, bo inaczej nikt by nie przyszedł), bo to Bydgoszcz. W Toruniu skromnie już. 8)

Szczechowiak to raczej musiała mocno zejść z ceny żeby w ogóle gdzieś zagrać. Wątpie że miała jakieś inne oferty bo teraz to juz "tylko" Europejka. Z resztą do składu Torunia idealnie pasuje po tej 2-letniej przerwie. Dostała szanse od Artego, miesiąc potrenowała z wicemistrzem Polski i zobaczymy czy w Toruniu udowodni że faktycznie była warta tych pieniędzy jakie zawołała. Nie każda zawodniczka jest warta żeby się o nią licytować.
Jestem z Trollunia... to widać! ;). Jestem z Trollunia... to słychać! :) Jestem z Trollunia... to widać, słychać i czuć! :D

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 04 października 2015, 17:48

nowy użytkownik pisze:
Radomenes pisze:Wiesz, co Szczechowiak powiedziała, że grając dla Bydzi chciała dwa razy tyle (tam muszą przebijać, bo inaczej nikt by nie przyszedł), bo to Bydgoszcz. W Toruniu skromnie już. 8)

Szczechowiak to raczej musiała mocno zejść z ceny żeby w ogóle gdzieś zagrać. Wątpie że miała jakieś inne oferty bo teraz to juz "tylko" Europejka. Z resztą do składu Torunia idealnie pasuje po tej 2-letniej przerwie. Dostała szanse od Artego, miesiąc potrenowała z wicemistrzem Polski i zobaczymy czy w Toruniu udowodni że faktycznie była warta tych pieniędzy jakie zawołała. Nie każda zawodniczka jest warta żeby się o nią licytować.

wiesz ile płaci się w Polsce za "bycie Polką" w TBLK? Masę kasy (jestem pewien, że w innym przypadku takiego szmalu by nie dostała i nawet tyłka by nie ruszyła z nad Bosforu) 8) , a dyspozycja w kadrze (na ME się skompromitowała, a dziadek Mołłow niczym mantrę powołuje dla związku po raz kolejny tą dziewczynę) tak żenująca, że szkoda gadać. Nawet po ostatnim sprawdzianie z MKK Siedlce działacz z PZKosz dał wyraz swojej w tym temacie frustracji na portalu społecznościowym.
Bum

Awatar użytkownika
nowy użytkownik
Nowy na forum

Postautor: nowy użytkownik » 04 października 2015, 21:23

Radomenes pisze:Nawet po ostatnim sprawdzianie z MKK Siedlce działacz z PZKosz dał wyraz swojej w tym temacie frustracji na portalu społecznościowym.

Niech się pożali kolegom którzy wybrali trenera kadry. Skoro mu tak ufają, to niech bierze do kadry kogo chce 8). Też bym wolał żeby nie grała w kadrze (góra 3 zawodniczki 28+ i reszta młodsze), ale lepsza ona niż jakaś panna ze związkowego SMSu która nawet na 2 minuty gry w TBLK się nie załapie po jego ukończeniu, bo tak ją tam wyszkolili.
Jestem z Trollunia... to widać! ;). Jestem z Trollunia... to słychać! :) Jestem z Trollunia... to widać, słychać i czuć! :D

chapi
Nowy na forum

Postautor: chapi » 05 października 2015, 07:57

jestem na stronie pzkoszu - patrze na sklad Pabianic i widnieje tam..julia Adamowicz...poprzedni klub Widzew...czyżby odeszla z Widzewa juz ? ktos cos wie ?
Zauważ, że w składzie Pabianic są też inne koszykarki reprezentujące w tym sezonie Widzew w ekstraklasie m.in. Wajler, Paranowska, Bujniak czy wspominana przez Ciebie Adamowicz. Także jest to pewnie jakaś umowa partnerska pomiędzy tymi klubami albo coś podobnego na tych zasadach.

Pabiance podpisały tak jak mówisz umowę szkoleniową z widzewem. A jako "poprzedni klub" na stronie pzkosz wyświetla się automatycznie drużyna w której rozegrany został mecz na szczeblu centralnym jeżeli użytkownik w esor jest inny niż zgłaszający, dlatego na przykład większość awodniczek Muksu Poznań nadal grających Muksie ma jako poprzedni klub wpisany właśnie muks (ale młodzieżowy)

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 05 października 2015, 08:42

nowy użytkownik pisze:
Radomenes pisze:Nawet po ostatnim sprawdzianie z MKK Siedlce działacz z PZKosz dał wyraz swojej w tym temacie frustracji na portalu społecznościowym.

Niech się pożali kolegom którzy wybrali trenera kadry. Skoro mu tak ufają, to niech bierze do kadry kogo chce 8). Też bym wolał żeby nie grała w kadrze (góra 3 zawodniczki 28+ i reszta młodsze), ale lepsza ona niż jakaś panna ze związkowego SMSu która nawet na 2 minuty gry w TBLK się nie załapie po jego ukończeniu, bo tak ją tam wyszkolili.

Siedzisz przy stołkach Artego to i powinieneś, co nieco wiedzieć o kulisach wyborów na trenera kadry, a nie paplesz byle paplać

PS. Widać, że ten tygodniowy ban niczego nie nauczył 8) Logo Artego w profilu nie mam zamiaru używać :lol:
Bum

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 15 października 2015, 19:51

no to świezo upieczona mistrzyni WNBA w Toruniu , mowa o Shy Kelley...w Toruniu bedzie za tydzień.

Granie to jednak nadużycie , zobaczymy co daly jej treningu u boku Maya Moore i innych gwiazd światowej koszykowki . Mam nadzieje ze bedzie jednak wzmocnieniem i do spolki z Ajavon , Macaulay i solidnymi Polkami powalczą o cos jeszcze w tym sezonie.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 21 października 2015, 11:36

AZS Lublin prawdopodobnie w meczu ze Ślęza bez Owczarzak i Williams ktore odniosly urazy na meczu z Widzewem....maja być gotowe na Toruń...nie widze innej opcji jak zwycięstwo Ślęzy w takim wypadku

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 października 2015, 12:33

No zwiekszałoby to szance Ślęza ale ja jednak spokojnie moge sobie wyobrazić wygraną Lublina i bez tych pań.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”