TBLK- 7 kolejka (30-31.10.2015)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

TBLK- 7 kolejka (30-31.10.2015)

Postautor: ann » 29 października 2015, 08:31

Piątek, 30.10.2015
18:00 JAS-FBG Zagłębie Sosnowiec - Basket Gdynia
Sobota, 31.10.2015
17:45 MKS Polkowice - AZS PWSZ Gorzów Wlkp.
18:00 MKK Siedlce - MUKS Poznań
18:00 Ślęza Wrocław - Artego Bydgoszcz
18:00 Widzew Łódź - Wisła Kraków
18:00 Energa Toruń - AZS UMCS Lublin
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Re: TBLK- 7 kolejka (30-31.10.2015)

Postautor: przemoe » 30 października 2015, 19:48

Jak miło się wygrzebać z -13 pod koniec trzeciej kwarty.
Jak miło, że bronimy i biegamy do kontry (20pkt z szybkiego ataku!)
Jak miło, że to wszystko przy dość mizernym (relatywnie) meczu Biby.

Jak za tydzień pogonimy Lublin to nawet będzie można nieśmiało myśleć o czwórce. Ofkors daleka droga do tego, ale potencjał będzie.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 30 października 2015, 21:18

Jesli jutro swoje mecze wygrają Polkowice (z Gorzowem) oraz Sleza z Artego , a Energa poskromi Pszczolke , to na bedzie niesamowity scisk w czolowce. Prowadzic bedzie Wisla z 6 - 1 a potem Gdynia , Sleza , Lublin, Artego , Polkowice 5-2. a jak bedzie zobaczymy , sezon jednak ciekawszy niz rok temu :)

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 31 października 2015, 12:25

piekne standardy w Toruńskim klubie.....asystent trenera wrzuca na faceeboku zdjecia z taktycznego treningun AZS w Toruniu.....wiadomo ze kazdy podglada ale zeby sie tym chwalic nieslychane:)))

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 31 października 2015, 13:29

We wczorajszym meczu kluczowym wydarzeniem była chyba kontuzja Swanier. Jeśli okaże się poważna do Sonowiec może mieć bardzo duże problemy w lidze mając w składzie 2 zawodniczki + pol Polki.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 31 października 2015, 19:52

Mamy lidera!!!! :mrgreen:

...

No dobra, teraz juz na serio - kolejny mecz który udowadnia jak bardzo nasz poziom sportowy obniżył sie od ubiegłego sezonu. I niestety nie jest to zaskakujące - skład jaki mamy nie pozwala nam realnie mysle co tym ze będziemy grac lepiej majac mecze co 3 dni. Co więcej + to co łatwe już za nami a dzis w teorii był ostatni łatwy mecz na długi, długi czas. Nasz rozkład jazdy na najbliższe 2 miesiące wygląda tak:

Praga (wyjazd)
Ślęza (dom - głupio liczyc na problemy rywali ale oby Zoll nie doszła do siebie)
Bourges (dom)
Torun (wyjazd)

przerwa na kadre

Lublin (wyjazd)
Orenburg (wyjazd)
Bydgoszcz (wyjazd)
Kayseri (dom)
Gdynia (wyjazd)
Castors (wyjazd)

czyli 10 bardzo ciężkich spotkań z czego az 7 na wyjazdach. A rok kalendarzowy zakończymy kolejną wycieczką - tym razem do Poznania i niestety nawet ten mecz może nie okazać sie dla nas spacerkiem.

-------

Nasze kłopoty naszymi kłopotami, z punktu widzenia atrakcyjności ligi sa nawet pozytywem. Podobnie jak seryjne porażki Torunia czy dzisiejsza klęska Artego. Juz teraz można napisać ze liga będzie najciekawsza od lat.. i to sam nie wiem ilu. Na pewno od czasu zanim do głosu doszła Gdynia. Na ten moment co najmniej 6 zespołów może myśleć o miejscu w 4-ce przed PO, a w rozgrywce finałowej i Torunia nie należny skreślać (b - nawet przecież teraz, mimo ze przegrywa niemal wszystko to byl w stanie wygrać akurat we Wrocławiu)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 listopada 2015, 10:51

Bujalski ponoć ma wylocie...a Grockiego powinni wywalić dyscyplinarnie moim zdaniem po takiej akcji...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 01 listopada 2015, 11:02

czytałem wywiad z trenerem Mollowem po meczu....jego tlumaczenie jakos mnie nie przekonuje.....przegrac z Muksem w ktorym wystepuja dzieci to ...hmmm nie wiem jak to opisac......super wybor dzialaczy PZKOSZ....pokazuje gdzie maja zenska koszykowke.....
zaskakuje zwyciestwo Ślęzy bez Zoll co pokazuje ze liga w tym roku bedzie arcyciekawa i jest chyba najbardziej emocjonujaca od lat....szkoda tylko ze nikt w PZKOSZ nie pottrafi tego wykorzystac : brak transmisji w TV , wybor trenera kadry zakopujacy ta zenska czesc dyscypliny na lata plus ciagle niedzialajaca strona ligi itp.....szkoda
ciekawe co na to pani Kijewska ktora jest odpowiedzialna za czesc zenska ....do promocji nie wystarczy sesja kadry na basenie raz do roku...trzeba TV i innych podobnych rzeczy zeby to ruszylo

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 01 listopada 2015, 19:08

o Enerdze , swoim klubie...nie chce mi sie juz wiecej pisac...na innym portalu spolecznosciowym dosadnie pare kwestii ujalem , ale i tak do pewnych rzeczy nic dociera.... szkoda mi tylko jednej osoby..trenera Bujalskiego , ktory wdepnal w bagno toruńskie.....mysle ze on zaluje przyjscia tu.....ten czlowiek nie moze nic , 1,5 msc ligi za nami a oni juz mu kase wisza....WSTYD.
osoba asystenta - kolejny obciach - gosc na fejsie zamieszcza taktyke Lublina , Lublin juz zlozyl odpowiednie pismo - kolejny wstyd....

kolejna sprawa - brak atmosfery pomiedzy zawodniczkami ,co zdecydowanie juz widac nawet w czasie gry . Ajavon , dwa meczu super a 2 kolejne slabe....z czego to musi wynikac...

kolejny fakt , ostatnie 2 mecze w Toruniu byly za darmo , teraz solenizanci w dniu meczu wchodzili za 1 zl...efekt ??? 200 osob w hali...i to w wiekszosci przyjaciele klubu , rodzin , vipy co karnety maja za darmo....

LUdzie chyba w koncu przejrzeli na oczy....co odwala Bazinska....ktora profanuje wszystko co zwiazane z koszykowka .

Bujalski zderzyl sie tu z organizacyjnym burdelem , mankamentami i to doslownie we wszystkim..........a wymagaga od niego wynikow........w takich warunkach

Czemu przegraly z Lublinem ???? Szewczyk mial juz gotowy sklad w lipcu a Bujalski 20 pazdziernika - gdzie ostatnia doszla Kelley , jakby tego malo kontuzji znow doznala MISIEK i nie grala też Kudriaszowa.

tak jak wspomnialem , szkoda mi tylko trenera Bujalskiego....wszystko co wczesniej sie upiekalo ,teraz wychodzi , kazdy kolejny mecz w torunu to skandal i poorazka ...... Jutro są dny dzien , cekawe co , mnie juz nic nie zaskoczy

PS . co do innych meczy : liga bardzo ciekawa , jesli LECIA wraca na wlasciwe tory jak wczoraj to obstawial final Wisla - Sleza , Artego zaskakujaco latwo poleglo we Wroclawiu no ale tam ponoć tez zaczynaja plynąć z kasą ale tak to jest jak sie prawie dwukrotnie wiecej dalo fikiel , oli pawlak czy reid , podbierajac je Enerdze...teraz maja za swoje

Agnieszka Sniezek - dla mnie rerwelacja ligi , i ogromny postęp. Jak dla mnie po Bibie druga Polka w lidze i życzę by to utrzymala.

Meczarnie Wisly w Lodzi pokazują ze ta liga w tym roku naprawde wyrownana i ciekawawa . taka Energa przystepująć nawet z 7 miejsca (bo na wiecej szans juz nie ma) moglaby powalczyc z jakims zespolu z miejsca nr2 , ale pytanie czy zarzad tego klubiku chce probowac czy juz odpsuscil......

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 01 listopada 2015, 19:09

tommiiii pisze:czytałem wywiad z trenerem Mollowem po meczu....jego tlumaczenie jakos mnie nie przekonuje.....przegrac z Muksem w ktorym wystepuja dzieci to ...hmmm nie wiem jak to opisac......super wybor dzialaczy PZKOSZ....pokazuje gdzie maja zenska koszykowke.....
zaskakuje zwyciestwo Ślęzy bez Zoll co pokazuje ze liga w tym roku bedzie arcyciekawa i jest chyba najbardziej emocjonujaca od lat....szkoda tylko ze nikt w PZKOSZ nie pottrafi tego wykorzystac : brak transmisji w TV , wybor trenera kadry zakopujacy ta zenska czesc dyscypliny na lata plus ciagle niedzialajaca strona ligi itp.....szkoda
ciekawe co na to pani Kijewska ktora jest odpowiedzialna za czesc zenska ....do promocji nie wystarczy sesja kadry na basenie raz do roku...trzeba TV i innych podobnych rzeczy zeby to ruszylo

Ta Kijewska wlasciwie od cxzego i co robi ????

Awatar użytkownika
justi
Kadet

Postautor: justi » 03 listopada 2015, 20:00

http://www.tvtorun.net/movie/show?id=8348 o zwolnieniu Alikiny i zachowaniu Grockiego.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”