TBLK - 12 kolejka i mecz zaległy (12-16.12.2015)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

reaktywacja
Junior

Re: TBLK - 12 kolejka i mecz zaległy (12-16.12.2015)

Postautor: reaktywacja » 17 grudnia 2015, 16:09

Kosz-ykarz pisze:a ja obstawialem zwyciestwo Gdyni :roll: , a tu taki klops.

a ktos wie co z pania Wilson z Gdyni ?

Wilson poleciała do USA na pogrzeb w rodzinie. Będzie dopiero po Nowym Roku, bo nikt jej na jeden mecz ściągać nie będzie.

A sam mecz - no niestety, wystarczyło chęci do 15 minuty. Wielka mobilizacja Artego, wszystkie ichnie Amerykanki bardzo żwawe, a każda coś tam potrafi, więc katowały nas niemiłosiernie (i kibice z Bydgoszczy dopisali - rzadki obrazek w Gdyni, choć Ci mają akurat najbliżej). Biba grała trochę na wstecznym, jakoś niemrawo, bez pazura. Jelena podobnie - obie wolne i bardzo czytelnie grające zaliczyły razem 9 strat, z czego połowy spokojnie można było uniknąć. Paris podjęła walkę, ale była osamotniona, choć bardzo dobrze prezentowała się Tania Troina, to jednak było zdecydowanie za mało. W połowie ostatniej kwarty Kasia Dydek wpuściła nasze rezerwy (nawet Jelena zagrała poniżej 34 minut). Bez punktu od tego momentu, gra na poziomie 1 ligi - niestety panie Suknarowska, Grabowska, Ossowska, Rembiszewska, Kotnis - odstawały bardzo, bardzo mocno, a rywalki zdobyły z 15, może 20 punktów w tym czasie. Generalnie w drugiej połowie włączyliśmy tryb oszczędnościowy, by starczyło pary na znacznie ważniejszy mecz w weekend z Widzewem w Łodzi.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”