TBLK-19 kolejka (28.02.2016r.)
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
TBLK-19 kolejka (28.02.2016r.)
Jako, że tematu 19 kolejki nie ma to pozwolę sobie na krótką refleksję odnośnie trwającej właśnie kolejki skupiając się na jedynym zakończonym na razie meczu z udziałem gorzowskiego AZS i ogólnie dyspozycji naszej młodzieży w tym sezonie.
Tragedia...to pierwsze co ciśnie mi się na usta. Przed ligową przerwą zagraliśmy słabiutko w Sosnowcu, ale dziś okazało się że można jeszcze gorzej. No niestety gdyby wyłączyć Amerykanki to mamy zespół I-ligowy i tam tak naprawdę jest miejsce naszej młodzieży. Z tej mąki ekstraklasowego chleba to już raczej nie będzie i myślę że nie jestem osamotniony w takich ocenach zwłaszcza że większość tych dziewczyn ma już po 21-22 lata. Będę to powtarzał do obrzydzenia, ale nie mogę pojąć dlaczego nie sprowadziliśmy przed sezonem jednej solidniejszej Polki. Nie tej z najwyższej półki, ale z tej średniej, bo nasze Polki są z tej najniższej. Słabe Siedlce bez żadnej Amerykanki w składzie dosłownie nas dziś rozjechały. Brak mi słów na opisanie naszego dzisiejszego wyczynu. Niech ten sezon już się skończy. A przed następnym przydałoby się poważnie zastanowić czy nadal chcemy bawić się w koszykówkę na poziomie ekstraklasy, czy dać tym dziewczynom pograć na poziomie niższym. Ja wiem, że młodość, że brak pieniędzy itp. itd.... ale w tym sezonie nawet w kategorii młodzieżowej nasze dziewczyny zawiodły. I mimo, że były tam najbardziej doświadczone i chyba głównym faworytem to zajęły najniższe miejsce od kilku lat.
Podsumowując cieszy fakt że szkolenie w Gorzowie w tej chwili idzie pełną parą, ale na efekty tego trzeba będzie poczekać conajmniej kilka lat...bo obecna generacja co widać jak na dłoni do niczego nie dojdzie.
P.S. Chętnie poczytałbym co ma w tej kwestii do powiedzenia ktoś inny z Gorzowa (albo z innego miasta).
// Założyłem temat bieżącej kolejki i przeniosłem Twój post/Krysti
Tragedia...to pierwsze co ciśnie mi się na usta. Przed ligową przerwą zagraliśmy słabiutko w Sosnowcu, ale dziś okazało się że można jeszcze gorzej. No niestety gdyby wyłączyć Amerykanki to mamy zespół I-ligowy i tam tak naprawdę jest miejsce naszej młodzieży. Z tej mąki ekstraklasowego chleba to już raczej nie będzie i myślę że nie jestem osamotniony w takich ocenach zwłaszcza że większość tych dziewczyn ma już po 21-22 lata. Będę to powtarzał do obrzydzenia, ale nie mogę pojąć dlaczego nie sprowadziliśmy przed sezonem jednej solidniejszej Polki. Nie tej z najwyższej półki, ale z tej średniej, bo nasze Polki są z tej najniższej. Słabe Siedlce bez żadnej Amerykanki w składzie dosłownie nas dziś rozjechały. Brak mi słów na opisanie naszego dzisiejszego wyczynu. Niech ten sezon już się skończy. A przed następnym przydałoby się poważnie zastanowić czy nadal chcemy bawić się w koszykówkę na poziomie ekstraklasy, czy dać tym dziewczynom pograć na poziomie niższym. Ja wiem, że młodość, że brak pieniędzy itp. itd.... ale w tym sezonie nawet w kategorii młodzieżowej nasze dziewczyny zawiodły. I mimo, że były tam najbardziej doświadczone i chyba głównym faworytem to zajęły najniższe miejsce od kilku lat.
Podsumowując cieszy fakt że szkolenie w Gorzowie w tej chwili idzie pełną parą, ale na efekty tego trzeba będzie poczekać conajmniej kilka lat...bo obecna generacja co widać jak na dłoni do niczego nie dojdzie.
P.S. Chętnie poczytałbym co ma w tej kwestii do powiedzenia ktoś inny z Gorzowa (albo z innego miasta).
// Założyłem temat bieżącej kolejki i przeniosłem Twój post/Krysti
Re: TBLK-19 kolejka (28.02.2016r.)
Żenada, naprawdę żenada. Nic innego nie ciśnie się człowiekowi na usta, cóż można powiedzieć na temat takiego meczu? Skoro Gorzów przegrywa różnicą 21 punktów z moim zdaniem najsłabszą obecnie drużyną ligi, więc jeżeli Siedlce są najsłabsze w tej lidze, to gdzie trzeba w tym momencie postawić Gorzów jak nie w pierwszej lidze.
PS. Mamy 19 kolejkę a Gorzów w dalszym ciągu jako jedyna drużyna ligi w ŻADNYM meczu nie zdobyła 70pkt.
PS. Mamy 19 kolejkę a Gorzów w dalszym ciągu jako jedyna drużyna ligi w ŻADNYM meczu nie zdobyła 70pkt.
We Wrocławiu dosc fajny mecz na przyzwoitym poziomie. Mógłby być jeszcze lepszy niz debile z gwizdkami którzy z jednej strony gwizdali strasznie drobiazgowo, czym psuli płynność gry, z drugiej nie odgwizdali faulu Zoll która po dramatycznym pudle z dwutaktu w ostatniej akcji meczu faulowała w walce o zbiórkę któraś z naszych (byłyby osobiste)
Porażki szkoda, dawałby nam olbrzymi komfort przed ostatnimi spotkaniami - moglibyśmy sobie pozwolić na 1 porażkę ale poziom gry zespołu jako całości niezły, mimo ze chyba najsłabszy mecz w sezonie zagrała Kryśka (wyglądała jakby jakiś uraz miała). Turner robiła sporo dobrego ale i równie dużo złego, zwłaszcza w końcówce.
Slęza potwierdziła ze będzie dla nas groźnym rywalem w walce o MP (choć nie sadze by im trojki tak wchodziły w kazdym meczu jak dzis, a to "trzymało" im wynik gdy uzyskiwaliśmy kilka pkt przewagi), w mojej opini nawet tym najgroźniejszym choć dziś miała trochę ułatwione zadanie bo nasz nowy nabytek zamiast wzmocnić już zespół wypoczywa sobie w Ameryce. I nie chodzi tylko o ten mecz, ale i o kolejne - w tym te euroligowe, nie zawsze udaje sie dobrze wprowadzić zawodniczkę z marszu do gry. Noi ale jak coś pójdzie nie tak to nasz GM będzie miał pewnie pretensje do wszystkich w koło, poza sobą, nie?
Porażki szkoda, dawałby nam olbrzymi komfort przed ostatnimi spotkaniami - moglibyśmy sobie pozwolić na 1 porażkę ale poziom gry zespołu jako całości niezły, mimo ze chyba najsłabszy mecz w sezonie zagrała Kryśka (wyglądała jakby jakiś uraz miała). Turner robiła sporo dobrego ale i równie dużo złego, zwłaszcza w końcówce.
Slęza potwierdziła ze będzie dla nas groźnym rywalem w walce o MP (choć nie sadze by im trojki tak wchodziły w kazdym meczu jak dzis, a to "trzymało" im wynik gdy uzyskiwaliśmy kilka pkt przewagi), w mojej opini nawet tym najgroźniejszym choć dziś miała trochę ułatwione zadanie bo nasz nowy nabytek zamiast wzmocnić już zespół wypoczywa sobie w Ameryce. I nie chodzi tylko o ten mecz, ale i o kolejne - w tym te euroligowe, nie zawsze udaje sie dobrze wprowadzić zawodniczkę z marszu do gry. Noi ale jak coś pójdzie nie tak to nasz GM będzie miał pewnie pretensje do wszystkich w koło, poza sobą, nie?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
To w takim razie kiedy nasza nowa zawodniczka pojawi się w Krakowie?
Tez chciałbym wiedzieć, zwłaszcza ze tempo spotkań w następnych spotkań mamy jak w NBA (kolejno: wtorek, piątek, wtorek, piątek, niedziela, ewentualnie środa, piątek)
edit. z dp:
edit. z dp:
Na razie jeszcze nie zadebiutuje bowiem w barwach „Białej Gwiazdy” nowa środkowa DeNesha Stallworth. Zawodniczka dopiero niedawno opuściła Australię, gdzie dotychczas występowała. Formalności dotyczące rejestracji Amerykanki jako zawodniczki Wisły muszą zostać dopełnione, ponadto musi dostać trochę czasu na zgranie się z zespołem. Dlatego jej debiut w polskiej ekstraklasie nastąpi najpewniej w przyszłym tygodniu, najdalej w piątkowym meczu z Energą Toruń.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport/a/ ... r,9442485/
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
W Gorzowie czas na zmianę trenerów, "młode obiecujące" Polki nie robią żadnego postępu, a oprócz tego nowy nabytek - Naczk, totalny regres. Sądzę, że zawodniczki już mają potrzebę zmiany. Nikt w klubie nie skupia się na szkoleniu w okresie przejściowym, z resztą gdzie się skupia...
Ja bym wziął pod uwagę także kwestię wyeksploatowania młodych zawodniczek. Rozgrywki juniorskie, I liga, Ektraklasa ... to może być trochę za dużo. Swoją drogą zmęczenie materiału szkoleniowego jest aż nadto widoczne. Taktyka, taktyka i jeszcze raz taktyka, a później się dziwimy, że z łatwych pozycji nic nie wchodzi. albo nie ma zawodniczki, która może zrobić różnicę swoim wyszkoleniem technicznym.
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Co by tu duzo pisac... Osobiscie jestem tak zniesmaczony poziomem ktore prezentuja gorzowskie koszykarki, ze chcialbym aby ten sezon sie jak najszybciej juz skonczyl... i nie chodzi tu o wyniki meczow a o poziom koszykowki ktory mozemy obserwowac. Tego poprostu nie da sie ogladac!!! W obronie kilka razy w tym sezonie zagralismy poprawnie, ale w ataku to jest walenie mecz po meczu "glowa w mur".
Jezeli przegrywamy w Sosnowcu czy Siedlcach tak duza roznica punktow to poprostu zaslugujemy po tym nedznym sezonie na gre w 1 lidze...
Jedyne co sie cisnie na usta to "Quo Vadis AZS-ie?"
Jezeli przegrywamy w Sosnowcu czy Siedlcach tak duza roznica punktow to poprostu zaslugujemy po tym nedznym sezonie na gre w 1 lidze...
Jedyne co sie cisnie na usta to "Quo Vadis AZS-ie?"
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
No już jest w Krakowie. Dobrze ze już, szkoda ze nie 2 dni temu.
-
wislakosz.pl
- Młodzik
W USA byla dokładnie dwa dni :)
Wiem ze nie ta kolejka, ale napisze 2 słowa o meczu Wisła - Widzew. Mógł być naprawdę fajny, mimo końcowej sporej przewagi, bo Widzew długimi momentami prezentował sie dość korzystnie, i nasze zawodniczki musiały sie sporo napocić by stopniowo zwiększać przewagę.
Ale fajny nie był, przez troje nieudaczników z gwizdkami. W trakcie meczu usłyszałem jak ktoś do nich krzyczy ze muszą mieć sporo problemów osobistych skoro muszą podnosić swoje ego takim gwizdaniem. I było w tym 100% racji. Żenujący popis psujący ten mecz i wprowadzający zupełnie niepotrzebnie nerwowość u zawodniczek obu zespołów.
Ale fajny nie był, przez troje nieudaczników z gwizdkami. W trakcie meczu usłyszałem jak ktoś do nich krzyczy ze muszą mieć sporo problemów osobistych skoro muszą podnosić swoje ego takim gwizdaniem. I było w tym 100% racji. Żenujący popis psujący ten mecz i wprowadzający zupełnie niepotrzebnie nerwowość u zawodniczek obu zespołów.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”