1. Ponieważ wakacje zapowiadają mi się dość pracowicie
2. Natomiast ze względu na jubileusz 10-lecia fantasy na tym forum postanowiłem zorganizować okazjonalne fantasy IO. Oczywiście o ile się znajdą chętni na grę a konkretnie 12-osob. Gra odbywała by się w systemie zbliżonym do tego jaki był w eurolidze - a wiec podział na 2 grupy, w nich gra systemem każdy z każdym a potem 1-rundowe PO. Osobny temat na forum założę wkrótce.
3) Zdecydowałem sie dalej organizować fantasy PLKK, przy czym planuje przynajmniej dwie zmiany:
- zmieni się system rozgrywek w niższych ligach. Nie będzie I i II ligi tylko 2 równorzędne grupy I ligi (chyba ze nie będzie na tylu chętnych - to jedna). Dlatego tez w tym sezonie nie maj juz w PO meczów o utrzymanie w I lidze i o awans w II a tylko mecze o kolejne pozycje.
- inaczej będzie wyglądał obowiązek wystawiania składu. Będzie to należało robić przed każda kolejna seria ligowych spotkań, przy czym każdy będzie mógł 2 razy "zapomnieć" o tym fakcie bez większych konsekwencji - będzie miał zaliczony skład wystawiony kolejek wcześniej. Trzeci brak składu zaowocuje już "zerową" kolejką, a czwarty dyskwalifikacją. Ilość braków wystawiań będę odnotowywał w tabeli ligowej przy nicku gracza.
ps. jesli ma ktoś jakieś pomysły - zwłaszcza dotyczące fantasy BLK, to proszę pisać :) poki pamięć o obecnych rozgrywkach jeszcze nie odeszła w zapomnienie.