Rozmowa z Edytą Koryzną, zawodniczką CCC Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Rozmowa z Edytą Koryzną, zawodniczką CCC Polkowice

Postautor: Hersi » 29 kwietnia 2005, 06:25

Koszykarki CCC Polkowice mają szansę wywalczyć pierwszy medal mistrzostw Polski w historii klubu. Warunek - muszą wygrać dwa mecze z Polfą Pabianice. - W tej rywalizacji nie ma faworyta i wszystko może się zdarzyć - mówi Edyta Koryzna z CCC

Dariusz Kopeć: Po zwycięstwie w Pabianicach zdobycie brązowego medalu przez CCC Polkowice jest już na wyciągnięcie ręki?

Edyta Koryzna: Nie uważam, aby tak było. W tamtym roku też wygrałyśmy jedno spotkanie z Polfą, a walkę o brązowy medal i tak przegrałyśmy. Dlatego nie należy niczego wcześniej przesądzać ani cieszyć się na zapas. Przed nami jeszcze ciężkie mecze, w których wiele może się zdarzyć. Jednak cieszę się, że ostatnio gramy coraz lepiej.

Gdyby brać pod uwagę Wasz ostatni mecz z Polfą, to o medal można być spokojnym. Przecież wysoko prowadziłyście od początku do końca gry, wygrywając ostatecznie aż 82:68

- Ale tak nie jest. W play-off liczą się tylko zwycięstwa. Nieważne, czy się wygrywa pięcioma czy dwudziestoma punktami. Tak też było w naszym drugim spotkaniu. Gdy odskoczyliśmy rywalkom na większą przewagę, to one potem już odpuściły. W kolejnych meczach wcale tak być nie musi.

Który zespół jest teraz faworytem tej rywalizacji?

- Jakby to pytanie padło przed początkiem rywalizacji, pewnie wiele osób wskazałoby na Polfę. A teraz? Nie ma faworyta. W tej rywalizacji może się zdarzyć dosłownie wszystko. Mam nadzieję, że udanie zakończymy ten smutny dla nas sezon.

Dlaczego smutny?

- Nie prezentowaliśmy równego poziomu. Stać nas było na świetne spotkania z Wisłą Kraków czy Polfą Pabianice, ale zdarzyły się słabe spotkania, jak chociażby z drużynami z Krakowa, Brzegu czy Chełmu. Nie można być z tego zadowolonym.

Po ostatnim meczu nastroje są już dużo lepsze. Wygrałyście wyraźnie w czym sporo także Pani zasługi, bo w Pabianicach w obu spotkaniach zagrała Pani bardzo dobrze

- Cały zespół zagrał bardzo dobrze. A to, że ja zdobywałam dużo punktów? No cóż, po prostu siedział mi rzut. To nie jest tylko moja zasługa. Pozostałe dziewczyny świetnie broniły, a poza tym dostawałam piłkę w tak dogodnych sytuacjach, że nie pozostawało mi nic innego jak tylko trafiać. W kolejnych spotkaniach może być zupełnie inaczej. Teraz obrona rywalek może bardziej skupić się na mnie i pozostałe dziewczyny mogą to wykorzystać.

Co zrobić, aby już w sobotę cieszyć się z medalu?

- Musimy zagrać uważniej w obronie, popełniać mniej strat. No i być skoncentrowanym od początku do końca meczu. Koszykarki Polfy na pewno wyciągnęły wnioski po przegranym meczu i łatwo się nie poddadzą. Inna sprawa, że my też nie możemy czekać na to, co one zrobią. To nie szachy, że jeden ruch jest odpowiedzią na drugi. Od początku musimy grać swoją koszykówkę.

Podobno ma Pani wrócić do reprezentacji Polski?

- Słyszałam takie plotki, ale są one nieprawdziwe. Podjęłam decyzję o zakończeniu kariery reprezentacyjnej i jest ona nieodwołalna. Chcę już odpocząć

Myśli już Pani o przyszłym sezonie?

- Jeszcze nie. Przecież ten się jeszcze nie skończył. Chce dograć do końca rozgrywek i potem zacznę rozmyślać, co dalej.

Trener ŁKS-u Łódź Mirosław Trześniewski chce, aby w przyszłym sezonie grała Pani w jego klubie.

- Otrzymałam telefon do mnie w tej sprawie, ale na razie sezon trwa. Skończą się rozgrywki, to będę się wtedy zastanawiała, gdzie zagram. Jestem do dyspozycji, ale dopiero po długim majowym weekendzie.

Rozmawiał: Dariusz Kopeć Gazeta Wyborcza

chelmianin

Re: Rozmowa z Edytą Koryzną, zawodniczką CCC Polkowice

Postautor: chelmianin » 29 kwietnia 2005, 11:41

Hersi pisze:
Dlaczego smutny?

- Nie prezentowaliśmy równego poziomu. Stać nas było na świetne spotkania z Wisłą Kraków czy Polfą Pabianice, ale zdarzyły się słabe spotkania, jak chociażby z drużynami z Krakowa, Brzegu czy Chełmu.

CHELMA !!!!!!, Hersi Ty popelniles ten blad czy tak bylo w artykule ??

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 29 kwietnia 2005, 12:37

chelmianin pisze:
Hersi pisze:
Dlaczego smutny?

- Nie prezentowaliśmy równego poziomu. Stać nas było na świetne spotkania z Wisłą Kraków czy Polfą Pabianice, ale zdarzyły się słabe spotkania, jak chociażby z drużynami z Krakowa, Brzegu czy Chełmu.

CHELMA !!!!!!, Hersi Ty popelniles ten blad czy tak bylo w artykule ??

No chyba mnie nie posądzasz, że nie wiem jak się odmienia Chełm? :lol:

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 29 kwietnia 2005, 16:34

Hersi pisze:Trener ŁKS-u Łódź Mirosław Trześniewski chce, aby w przyszłym sezonie grała Pani w jego klubie.

- Otrzymałam telefon do mnie w tej sprawie, ale na razie sezon trwa. Skończą się rozgrywki, to będę się wtedy zastanawiała, gdzie zagram. Jestem do dyspozycji, ale dopiero po długim majowym weekendzie.

Rozmawiał: Dariusz Kopeć Gazeta Wyborcza

Jeżeli do tego dojdzie to ja już nic nie będe rozumiał :lol: .
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 29 kwietnia 2005, 22:50

Kowalik pisze:

Nic nowego :lol: :lol: :lol: Ty mało co rozumiesz :lol: :lol: :lol: :wink: 8)
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 30 kwietnia 2005, 06:35

Szymon pisze:
Kowalik pisze:

Kumaty się odezwał :lol: :lol: .

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 30 kwietnia 2005, 09:18

Kowalik pisze:
Szymon pisze:
Kowalik pisze:

Kumaty się odezwał :lol: :lol: .

Ano się odezwał :lol: . Jak wiesz, myśleć to trzeba mieć czym :lol: :lol: :lol: . A ja mam :!: :!: :!:

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 30 kwietnia 2005, 09:20

No czasami Ci się zdarza pomyśleć :lol:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 30 kwietnia 2005, 09:25

Kolego, czasami to Tobie się coś uda pomyśleć!!!! Ja robię to cały czas !!!! :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 30 kwietnia 2005, 09:37

To już wiem dlaczego taki zmęczony chodzisz :lol: :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”