zmiany w AZS-ie ?

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

zmiany w AZS-ie ?

Postautor: MARAS » 28 kwietnia 2005, 23:09

Co sadzicie o tej zawodniczce??? Czy przyda nam sie w przyszlym sezonie czy jest juz nam zbyteczna i lepiej zastapic ja dwoma juniorkami np. Szarowska i Idczak
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 kwietnia 2005, 00:01

Dzięki płaconej z naszych, poznańskich podatków pensyjce tej grzejącej ławę pani (nie związanej zupełnie z naszym miastem) Olimpia występowałaby przez dwa sezony w pierwszej lidze. W zespole tym ogrywałyby się nie tylko nasze zdolne, młode Poznanianki, ale również te młode zawodniczki AZSu, które skazane są na patrzenie jak grają inne (Malendowicz, Pamuła itp). O korzyściach chyba nie trzeba nikogo przekonywać.

Ps. Ala Szarowska już od tego sezonu nie jest juniorką ;) Co nie zmienia faktu, że jest ciagle bardzo młoda i wielka szkoda, że cały rok spędziła po za boiskiem :( W ten sposób raczej postępów nie zrobiła... i nie tylko ona...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 29 kwietnia 2005, 09:25

panowie, proponuje zluzowac troche z charakterem tematu, kapke nie na miejscu, ale jesli ktos sie bedzie pytal dlaczego to chetnie odpowiem ale na priwie a nie tutaj. wierzcie mi: jest powod. nie lepiej pogadac o czyms bardziej optymistycznym?
na przyklad: jak myslicie: czy pomimo tego ze Ala, Ania, Wera, Natalia nie graly duzo na parkiecie(alebo w ogole) to sezon dla nich byl calkowicie stracony? ja mysle ze nie, a Wy?
reloaded :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 kwietnia 2005, 14:12

Szczerze mówiąc uważam, że o problemie wysokosci tego akurat kontraktu i wogóle sensowności jego podpisania należy akurat teraz mówić jak najgłośniej - oby podobny bezsens się nie powtórzył. A sezon się skończył dla AZSu i pora chyba zacząć myśleć o następnym ;)

A co do trzech wypożyczonych Olimpijek... nie mam pojęcia Mytek pod jakim względem dla każdej z nich obecny sezon koszykarski nie był stracony :shock: Nie dosyć, że NIC nie zagrały, to nawet praktycznie nie trenowały... Co do Wery to zupełnie inna sprawa - ona ma swoją drużynę, grała bardzo dużo, trenowała z Olimpią - zajęcia i epizody boiskowe w AZSie miały jej dodatkowo pomóc się jeszcze bardziej rozwinąć - dla niej najważniejsze mecze to walka z Olimpią o mistrzostwo Polski juniorek.

Pozdrawiam.

Gość

Postautor: Gość » 29 kwietnia 2005, 17:41

Seba pisze:Szczerze mówiąc uważam, że o problemie wysokosci tego akurat kontraktu i wogóle sensowności jego podpisania należy akurat teraz mówić jak najgłośniej - oby podobny bezsens się nie powtórzył. A sezon się skończył dla AZSu i pora chyba zacząć myśleć o następnym ;)

A co do trzech wypożyczonych Olimpijek... nie mam pojęcia Mytek pod jakim względem dla każdej z nich obecny sezon koszykarski nie był stracony :shock: Nie dosyć, że NIC nie zagrały, to nawet praktycznie nie trenowały... Co do Wery to zupełnie inna sprawa - ona ma swoją drużynę, grała bardzo dużo, trenowała z Olimpią - zajęcia i epizody boiskowe w AZSie miały jej dodatkowo pomóc się jeszcze bardziej rozwinąć - dla niej najważniejsze mecze to walka z Olimpią o mistrzostwo Polski juniorek.

Pozdrawiam.

a skad wiesz na jaka sume opiewa kontrakt pani lorek???? chyba ze jestes w zarzadzie to przepraszam :wink: mysle ze gdyby dostala szanse gry w tym sezonie pokazalaby na co ja stac i to samo dotyczy innych zawodniczek grzejacych lawe :!: no bo z drugiej strony pomyslcie jezeli ktos najlepiej rzucal za 3 w tamtym sezonie, nagle nie traci chyba takich umiejetnosci :?:
co do mlodych... na kazdego przyjdzie czas i kazdy dostanie swoja szanse... nie wiem czy pamietacie ile czasu na lawie spedzila krupa za czasow olimpii... pozdro 25

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 kwietnia 2005, 18:08

Wiem na jaką sumę... ale to nieważne. Masz też rację, że gdyby dano jej pograć, to cos by tam na parkiecie prezentowała - przecież nigdzie nie mówię, że jest beznadziejną koszykarką. Mówię tylko, że beznadziejną decyzją było podpisanie kontraktu z kimś, kogo się potem nie wykorzystuje, nie potrzebuje w zespole... i tyle. Chwilowo były pieniądze i od razu musiano je wywalić bezsensu w błoto, nie chciałbym, żeby to sie powtórzyło. Zwłaszcza, że to są pieniądze nas wszystkich - mieszkańców Poznania, i przy odrobinie pomyślunku mogły i powinny być wykorzystane mądrzej, z pożytkiem dla poznańskiego basketu. W tym sezonie moim zdaniem zostały po prostu wywalone w błoto. Oczywiście jeśli patrzeć pod kątem posiadania 15 zawodniczek w kadrze, z których conajmniej kilka jest zupełnie zbędnych, to utrzymywanie p. Lorek to dobry krok ku marnowaniu pieniędzy. Zwłaszcza, że zawodniczka z niej raczej mało przyszłościowa. Co do młodych... "na kazdego przyjdzie czas i kazdy dostanie swoja szanse"... powiedz to 18-latkom, którym po jednym treningu powiedziano, że do niczego się nie nadają i co najwyżej w czasie zajęć pierwszego zespołu niech sobie porzucają gdzieś tam z boku, żeby nie przeszkadzać. Nic dziwnego, że dziewczyny wybrały przygotowanie się do matury i przestały marnować czas na takie "treningi". Porównywanie sytuacji do Krupy, to już zdecydowanie przegięcie - dostawała szansę tak na treningach, jak i w miarę możliwości w meczach (wtedy, kiedy to miało sens). W tym sezonie nawet w PP AZS grał pierwszym składem, a na parkiet młode nie wchodziły nawet wtedy, kiedy było już, z powodu przewagi punktowej jednej ze stron, dawno po meczu. Fakt, działa to baaaaardzo mobilizująco na taką młodziutką koszykarkę, straaasznie skłania do dlaszej pracy.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 30 kwietnia 2005, 09:10

Mytek pisze:na przyklad: jak myslicie: czy pomimo tego ze Ala, Ania, Wera, Natalia nie graly duzo na parkiecie(alebo w ogole) to sezon dla nich byl calkowicie stracony? ja mysle ze nie, a Wy?

łeeee, rozpisalem sie za bardzo i mialem zamiar napisac inaczej :? pod wzgledem treningowym to na pewno byl stracony, skoro nie sa juz juniorkami to nie mogly (chyba)trenowac na Olimpii, malo tez trenowaly w AZSie. no ale mysle ze jesli trenerem zostanie Szajek, ktry byl przeciez wczesniej powiazany z Olimpia, wiec jest jeszcze(lub bedzie moze) swiatelko w tunelu...z drugiej strony jesli dziewczyny trenowalyby "normalnie"u nas i troche gralyby w skladzie to i tak w drugiej czesci sezonu musialyby troche odpuscic: matura. na pewno juz mogly sie do AZSu zniechecic, ale jesli przyjdzie nowy trener, one wyraza jeszcze(byc moze) chec grania u nas to wtedy moze wyniknie z tego cos dobrego :) miejmy nadzieje :)

Awatar użytkownika
MAJOREK
Amator

Postautor: MAJOREK » 30 kwietnia 2005, 13:47

Joanna Lorek mimo ze nie jest specjalnie lubiana przez kibicow jest zawodniczka wysokiej klasy ktora jest niezbedna w naszym zspole. Sadze ze takie spekulacje, czy jakas zawodniczka jest nam potrzebna czy tez nie, nie maja sensu!! Mars pomysl jakby sie poczula lorkowa jakby weszla na ta stronke i przeczytala cos napisales!!! A tak wogole dlaczego akurat do niej sie przyczepiles!!! A co do naszych juniorek to jeszcze musza troche poczekac !!!!!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 30 kwietnia 2005, 13:59

MAJOREK pisze:Joanna Lorek mimo ze nie jest specjalnie lubiana przez kibicow jest zawodniczka wysokiej klasy ktora jest niezbedna w naszym zspole. Sadze ze takie spekulacje, czy jakas zawodniczka jest nam potrzebna czy tez nie, nie maja sensu!! Mars pomysl jakby sie poczula lorkowa jakby weszla na ta stronke i przeczytala cos napisales!!! A tak wogole dlaczego akurat do niej sie przyczepiles!!! A co do naszych juniorek to jeszcze musza troche poczekac !!!!!

:!: BRAWO :!:
to sie nazywa wpis na poziomie!!!!
juz delikatnie zasugerowalem w pierwszej mojej wypowiedzi w tym temacie ze takie dywagacje na temat kto powinien odejsc a kto sa tutaj nie na miejscu!
moze jedno sformulowanie mi nie pasuje: "Joanna Lorek mimo ze nie jest specjalnie lubiana przez kibicow". z tego co wiem to nie jest lubiana przez jednego(to napewno) lub góra dwoch kibicow(tego drugiego nie jestem pewny). jesli o mnie chodzito ja do J.L. nic nie mam! :)
widze tez ze Majorek zauwazyl fakt ze teraz przeciez takze nasze koszykarki moga wejsc na to forum,wiec musimy trzymac przyzwoity poziom wypowiedzi(bede tego pilnowal) poza tym pisanie "ja nie chce widziec tejj a tej zawodniczki w klubie" i tak nic nie pomoze: ostateczne decyzje i tak do nas nie naleza.

PS: coraz bardziej prawdopodobny staje sie mecz: AZS Poznań vs kibice AZS Poznań, tak wiec, panowie zabbierajcie sie do trenowania :!: :D

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 30 kwietnia 2005, 22:38

Mytek pisze:panowie, proponuje zluzowac troche z charakterem tematu, kapke nie na miejscu, ale jesli ktos sie bedzie pytal dlaczego to chetnie odpowiem ale na priwie a nie tutaj. wierzcie mi: jest powod. nie lepiej pogadac o czyms bardziej optymistycznym?
na przyklad: jak myslicie: czy pomimo tego ze Ala, Ania, Wera, Natalia nie graly duzo na parkiecie(alebo w ogole) to sezon dla nich byl calkowicie stracony? ja mysle ze nie, a Wy?

Ja myśle że w to miejsce mogło by wskoczyć kilka młodych zawodniczek, które prawie cały sezonik siedziały na ławce i sie nie rozwijały!

P.S

Temat jest dobry , przecież nie możemy ciągle dyskutować o sprawach radosnych i lekkich, myślę że od czasu do czasu się taki temat przyda, aha a co się stało z tytółem tego tematu? bo wydaje mi się że jest jakiś zmieniony :wink:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 01 maja 2005, 10:25

MirU <poznań> pisze:
P.S

Temat jest dobry , przecież nie możemy ciągle dyskutować o sprawach radosnych i lekkich, myślę że od czasu do czasu się taki temat przyda, aha a co się stało z tytółem tego tematu? bo wydaje mi się że jest jakiś zmieniony :wink:

pomyslałem ze jesli juz taki temat powstal to warto by dotyczyl calego klubu a nie tylko jednej zawodniczki 8)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 01 maja 2005, 13:10

Ja zalozylem ten temat wiec nie ladnie jest gdy ktos bez zapytania i wyrazenia mojej zgody go zmienia :twisted: :twisted:
Naucz sie Mytek pytac zanim cos zrobisz bo mnie powoli denerwujesz twoja dzialalnoscia na tym forum :evil:

Ja mysle ze ma dotyczyc Lorkowej jak chcesz to zaluz sobie osobny temat o calej druzynie! :!: :!: :!:

Zmieniaj to natychmiast
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Gość

Postautor: Gość » 01 maja 2005, 13:58

MAJOREK pisze:Joanna Lorek mimo ze nie jest specjalnie lubiana przez kibicow jest zawodniczka wysokiej klasy ktora jest niezbedna w naszym zspole. Sadze ze takie spekulacje, czy jakas zawodniczka jest nam potrzebna czy tez nie, nie maja sensu!! Mars pomysl jakby sie poczula lorkowa jakby weszla na ta stronke i przeczytala cos napisales!!! A tak wogole dlaczego akurat do niej sie przyczepiles!!! A co do naszych juniorek to jeszcze musza troche poczekac !!!!!

nic dodac nic ujac

Gość

Postautor: Gość » 01 maja 2005, 14:03

Mytek pisze:
Mytek pisze:na przyklad: jak myslicie: czy pomimo tego ze Ala, Ania, Wera, Natalia nie graly duzo na parkiecie(alebo w ogole) to sezon dla nich byl calkowicie stracony? ja mysle ze nie, a Wy?

łeeee, rozpisalem sie za bardzo i mialem zamiar napisac inaczej :? pod wzgledem treningowym to na pewno byl stracony, skoro nie sa juz juniorkami to nie mogly (chyba)trenowac na Olimpii, malo tez trenowaly w AZSie. no ale mysle ze jesli trenerem zostanie Szajek, ktry byl przeciez wczesniej powiazany z Olimpia, wiec jest jeszcze(lub bedzie moze) swiatelko w tunelu...z drugiej strony jesli dziewczyny trenowalyby "normalnie"u nas i troche gralyby w skladzie to i tak w drugiej czesci sezonu musialyby troche odpuscic: matura. na pewno juz mogly sie do AZSu zniechecic, ale jesli przyjdzie nowy trener, one wyraza jeszcze(byc moze) chec grania u nas to wtedy moze wyniknie z tego cos dobrego :) miejmy nadzieje :)

a kogo wina bylo to ze trenowaly malo???? ktos im zabronil trenowac??? co do pani j.l miala kiepski sezon (podobnie jak wy doping) ale uwazam ze nie nalezy w taki sposob po niej jechac, tym bardziej ze grala malo :!:

Awatar użytkownika
MAJOREK
Amator

Postautor: MAJOREK » 01 maja 2005, 15:35

Panowie! ( i panie jesli takowe sa ) na forum powoli zaczyna sie dziac nieciekawa atmosfera. Jeden drugiemu mowi co ma robic jest za duzo klutni a zamalo sensownych wypowiedzi!!! To nie jest sejm!!! Tak nie moze byc :!: Po to jest forum zeby podyskutowac na tematy - w tym wypadku dotyczace koszykowki , a nie zeby sie idiotycznie przezywac i wkurzac!!! Każdy ma prawo wypowiadac sie tak jak chce i na taki temat na jaki chce!! Musimy rowniez brac pod uwage to ze w kazdej chwili na forum moze wejsc ktoras z zawodniczek!! Nie mozna wprost mowic ze ktoras jest nam zbyteczna!! I w tym wypadku calkowicie popieram mytka ze zmienil ten tytul!!!!!!

Wróć do „AZS Poznań”