BLK - 7 kolejka (5-6.11.2016)
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
BLK - 7 kolejka (5-6.11.2016)
Sobota, 5.11.2016
16:00 Basket 90 Gdynia - MKK Siedlce
17:00 TS Ostrovia Ostrów Wielkopolski - 1KS Ślęza Wrocław
18:00 Widzew Łódź - Wisła Kraków
18:00 Energa Toruń - Artego Bydgoszcz
19:00 CCC Polkowice - Pszczółka AZS UMCS Lublin
Niedziela, 6.11.2016
17:00 JAS-FBG Zagłębie Sosnowiec - AZS AJP Gorzów Wlkp.
16:00 Basket 90 Gdynia - MKK Siedlce
17:00 TS Ostrovia Ostrów Wielkopolski - 1KS Ślęza Wrocław
18:00 Widzew Łódź - Wisła Kraków
18:00 Energa Toruń - Artego Bydgoszcz
19:00 CCC Polkowice - Pszczółka AZS UMCS Lublin
Niedziela, 6.11.2016
17:00 JAS-FBG Zagłębie Sosnowiec - AZS AJP Gorzów Wlkp.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
Kosz-ykarz
- Junior
Re: BLK - 7 kolejka (5-6.11.2016)
Renia Montgomery juz w Gdyni no i Gdynia z pierwszym triumfem . Liderki ponabijaly sobie evale (Skera , Swords)
-
Kosz-ykarz
- Junior
ps. 7 zagranicznych w ccc oznacza ze boska Valeria ma paszport PL juz ? ktos cos wie...?
Kosz-ykarz pisze:ps. 7 zagranicznych w ccc oznacza ze boska Valeria ma paszport PL juz ? ktos cos wie...?
W lidze moze grac 7 zagranicznych. Nie moze tylko byc wiecej niz 3 spoza europy, no i cały czas na parkiecie musza byc 2 Polki.
-------------
A co do dzisiejszego meczu Wisły - niby wynik końcowy bezpieczny, ale oglądanie go kosztowało mnie wiele nerwów. Niby zdaje sobie sprawę z tego jak sie - pod wodzą Jozka - meczymy z reguły na wyjazdach, nawet z najsłabszymi zespołami. Niby mam w pomiecie choćby ostatni mecz w Ostrowie czy tez męczarnie rok temu w Łodzi. Ale przed mecze zawsze mam nadzieje ze tym razem może będzie inaczej.. a tu znów to samo.
Dzis najwięcej zdrowia straciłem przez duet Morrison - Simmons. Pierwsza z nich po 3 lepszych spotkaniach znów zagrała tragicznie, a juz rzuty z wyprostowanych rąk z 4 metra doprowadzały mnie do szału. Simmons natomiast zaliczyła najgorsze spotkanie w naszych barwach, i to pomimo tego ze w kluczowym momencie (+6 dla nas na jakieś 5 minut do końca) trafiła 2 trojki. Dzis zagrała tak jak sie obawiałem widząc to co robi w WNBA - rzut z każdej pozycji, bez względu na sytuacje na parkiecie tylko by sie przełamać.
O ból głowy doprowadzała mnie tez dziś organizacja kontr oraz rzuty z dystansu w sytuacji gdy pod koszem nie ma nikogo kto może powalczyć od zbiórkę (nie pierwszy raz w tym sezonie) a swoje dołożył tez Józek po raz kolejny wtym sezonie zarabiając dacha. Jego zachowanie przy linii zaczyna byc dla mnie coraz bardziej niesmaczne.
Żeby nie było ze wszystko źle - bardzo dobrze zagrały Polki - Ewka znów dominowała, Magda zagrała tak jak oczekuje od "zadaniowca" a nadspodziewanie aktywna była Aga Szott (szkoda tylko osobistych). Z zagranicznych najlepsza Ben Abdelkader choc i ja mocno poniosło w jednej z kontr..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Porażka Bydgoszczy, porażka Polkowic.. nie sadziłem ze po 7 kolejkach nasza sytuacja w tabeli bedzie tak dobrze wyglądać.
O ile pamięć mnie nie myli Svitek w Polkowicach ma juz na koncie więcej porażek w sezonie zasadniczym w naszej lidze niż przez 2 sezony z nami ;) ale trzeba przyznać ze inaczej sie prowadzi zespól gdy się go ma w okresie przygotowawczym niż jak sie wchodzi do drużyny z biegu a pierwszy mecz jest ledwie 3 dni po wcześniejszym we Francji. Zobaczymy jak mu pójdzie za tydzień we Wrocławiu.
O ile pamięć mnie nie myli Svitek w Polkowicach ma juz na koncie więcej porażek w sezonie zasadniczym w naszej lidze niż przez 2 sezony z nami ;) ale trzeba przyznać ze inaczej sie prowadzi zespól gdy się go ma w okresie przygotowawczym niż jak sie wchodzi do drużyny z biegu a pierwszy mecz jest ledwie 3 dni po wcześniejszym we Francji. Zobaczymy jak mu pójdzie za tydzień we Wrocławiu.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
wislakosz.pl
- Młodzik
Greebo pisze:Kosz-ykarz pisze:Dzis najwięcej zdrowia straciłem przez duet Morrison - Simmons. Pierwsza z nich po 3 lepszych spotkaniach znów zagrała tragicznie, a juz rzuty z wyprostowanych rąk z 4 metra doprowadzały mnie do szału. Simmons natomiast zaliczyła najgorsze spotkanie w naszych barwach, i to pomimo tego ze w kluczowym momencie (+6 dla nas na jakieś 5 minut do końca) trafiła 2 trojki. Dzis zagrała tak jak sie obawiałem widząc to co robi w WNBA - rzut z każdej pozycji, bez względu na sytuacje na parkiecie tylko by sie przełamać.
Simmons zagrała dziś z delikatną kontuzją i może to tłumaczyć poniekąd jej gorszy mecz.
-
ChrisLbn
Dotychczasowy bilans Pszczółek na wyjazdach 3:0. Duże gratulacje dla trenera Szewczyka i jego drużyny!
A Pop to kiedyś wróci ? czy będzie kontuzjowana cały sezon jak Katka w ubiegłym roku ?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Jakiś dział marketingu musimy mieć.
Ależ dziwnie mi się Svitka oglądało w Polkowicach. Radość, że wrócił do naszej ligi. Oto znów jest ktoś, kto się na meczach bardziej unosi ode mnie.
Polkowicom chyba nie służą puchary, kolejny mecz ze sporą ilością niedokładności i problemów z celnością z wydawałoby się prostych pozycji. Ale nie moje zmartwienie, wręcz przeciwnie.
Ależ dziwnie mi się Svitka oglądało w Polkowicach. Radość, że wrócił do naszej ligi. Oto znów jest ktoś, kto się na meczach bardziej unosi ode mnie.
Polkowicom chyba nie służą puchary, kolejny mecz ze sporą ilością niedokładności i problemów z celnością z wydawałoby się prostych pozycji. Ale nie moje zmartwienie, wręcz przeciwnie.
-
Kosz-ykarz
- Junior
z tytulu ciekawostek zerknalem na evale zawodniczek zagranicznych , chcac zobaczyc kto jest pod tym kątem najgorszy i zgadlem iz Katarzynka - Maryna Ivaszczanka . Co ciekawe , drugi najgorszy eval wsrod zagranicznych ma....boska Valeria Musina 
I bez Juli Artego "ukłuli". Wera i Szpilka super. Będzie nowa "czwóreczka" w tygodniu i jedziemy dalej
Gorzów bawi sie w ligowego Robin Hooda. Wygrywa z możnymi oddaje punkty tym słabszym...
A Sosnowiec dzięki tej wygranej mocno sie trzyma w 8-ce, która ma już spora przewagę nad ostatnią czwórką.
A Sosnowiec dzięki tej wygranej mocno sie trzyma w 8-ce, która ma już spora przewagę nad ostatnią czwórką.
-
Kosz-ykarz
- Junior
Sosowiec gdyby nie pokpil sprawy w Siedlcach to przy dzisiejszym zwyciestwie majac bilans 5-2 bylby dosc blisko play off. Nie wiem ile sredniawo trzebo miec zwyciestw w RZ by osiagnac to 8 miejsce powiedzmy ale cos kolo 10-12mysle .
8 zwyciestw powinno wystarczyc a 9 na 99%
tommiiii pisze:8 zwyciestw powinno wystarczyc a 9 na 99%
Zazwyczaj tyle wystarczyło w poprzednich latach. Teraz, jeśli układ sił się nie zmieni, to będzie podobnie. Jednak jeśli Gdynia będzie nadrabiać straty i zostanie trzech dostarczycieli punktów (Widzew, Ostrovia, Siedlce), wygrywających głównie między sobą, to być może do udziału w play-off potrzebnych będzie 10 zwycięstw.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”