BLK - 18 kolejka (11-12.02.2017)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: BLK - 18 kolejka (11-12.02.2017)

Postautor: Greebo » 13 lutego 2017, 06:38

Nie sadze by Hernandez nakazał przegrać bez względu na okoliczności, natomiast nie koniecznie będzie musiał np. ustalać jakaś specjalną taktykę tylko kazać grać swoje, albo mocniej rotować. Kibice? Myślę że nie byliby w stanie stwierdzić czy graliśmy na 100% czy nie, a ewentualna porażka poszłaby na karb zmęczenia.

Co będzie przed ostatnią kolejką to się okaże, wtedy będziemy się "martwić". Całkiem możliwe ze będzie jeszcze dużo niewiadomych i jakiekolwiek "kombinowanie" - czy to nasze czy innych drużyn, będzie bezsensowne. Istotą tej całej dyskusji było/jest to że na ten moment nie da się wykluczyć ani tego ze Polkowice mogą mieć bilans identyczny z Lublinem i Artego ani tego ze takowy będą mieć z Gorzowem i Toruniem, o innych rozwiązaniach już nie wspominając. Czyli że póki co warto w każdym meczu (a przynajmniej w każdym pomiędzy drużynami z miejsc 1-7) walczyć także o małe punkty bo nie wiadomo kiedy się mogą one przydać.

A w kwestii tabeli będziemy sporo mądrzejsi za tydzień bo meczach w Toruniu i Polkowicach.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 13 lutego 2017, 16:24

A Ja to widze tak: Gorzów do końca wygrywa wszystko. Ślęza(w Polkowicach i Toruniu) i Wisła (w Toruniu i Gorzowie) doznają po 2 porażki... i w małej tabeli 1.Gorzów, 2. Wisła 3.Ślęza :mrgreen:. (Dołączyć mogłby jeszcze do małej tabeli Toruń jakby wygrał w Gdyni i Lublinie) ;D

A tak na poważnie... to dzisiaj przewidywanie czegokolwiek jest jak wróżenie z fusów... i nawet nie ma pewności czy Wisła będzie "mogła cokolwiek pod siebie ustawiać w ostatniej kolejce"
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

speedy
Żak

Postautor: speedy » 13 lutego 2017, 16:43

Endrju pisze:A Ja to widze tak: Gorzów do końca wygrywa wszystko. Ślęza(w Polkowicach i Toruniu) i Wisła (w Toruniu i Gorzowie) doznają po 2 porażki... i w małej tabeli 1.Gorzów, 2. Wisła 3.Ślęza :mrgreen:. (Dołączyć mogłby jeszcze do małej tabeli Toruń jakby wygrał w Gdyni i Lublinie) ;D

A tak na poważnie... to dzisiaj przewidywanie czegokolwiek jest jak wróżenie z fusów... i nawet nie ma pewności czy Wisła będzie "mogła cokolwiek pod siebie ustawiać w ostatniej kolejce"

A ja mam pytanie: Co się stało u was w Gorzowie ze Stephanie Talbot, że zagrała tylko nieco ponad 5 minut w meczu z Sosnowcem? Jakaś poważna kontuzja? Notabene bez niej w składzie dużo ponad stan musiała grać Dźwigalska, a ponadto kilkanaście minut więcej dostała Seekamp i tak naprawdę Gorzów miał tylko te dwie zawodniczki na pozycjach 1-2 w momencie zakończenia meczu przez Talbot w pierwszej odsłonie.
Bez kluczowej koszykarki jaką jest Talbot (chyba drugiej najważniejszej po Hurt) ekipa trenera Maciejewskiego musiała włożyć trochę sił w odniesienie zwycięstwa, choć wynik tego nie odzwierciedla (mniej więcej w połowie 3 kwarty było 12 punktów przewagi i tak naprawdę czwarta kwarta przesądziła o pokaźnej wygranej. Trzeba podkreślić, że nie licząc Talbot obie drużyny grały 7 zawodniczek w rotacji.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 13 lutego 2017, 16:55

Lekkie podkrecenie stawu skokowego. Na Bydgoszcz mysle ze będzie gotowa do gry.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

mama
Żak

Postautor: mama » 13 lutego 2017, 19:44

mama pisze:
golew pisze:Czy ktoś wie co z tą Werą w Polkowicach? Bo to już drugi mecz po przejściu i nie było jej w ogóle w składzie. Była w ogóle na ławce? Była moją niemal podstawową zawodniczką w fantasy i nagle kicha :/

Prawnicy musza bardziej sie postarac...

http://www.pomorska.pl/sport/koszykowka/a/energa-torun-i-weronika-gajda-spotkaja-sie-w-sadzie,11788162/

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”