TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2017/18

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

misiol11
Nowy na forum

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2017/18

Postautor: misiol11 » 21 kwietnia 2017, 10:20

Wczoraj przed drugim meczem CCC z Atrego żegnano carycę Valeriję. To koniec jej kariery koszykarskiej, czy w ogóle jej obecności u boku Miłka? Zna ktoś powód tej decyzji?

timmy
Żak

Postautor: timmy » 21 kwietnia 2017, 10:51

http://kosz.mkspolkowice.pl/news,679,-D ... -krok.html

Z tego co tutaj jest napisane kończy karierę, a z tego co mi się o uszy obiło to ma objąć jakąś funkcję w klubie od przyszłego sezonu.

misiol11
Nowy na forum

Postautor: misiol11 » 21 kwietnia 2017, 11:49

timmy pisze:http://kosz.mkspolkowice.pl/news,679,-Do-br%C4%85zowego-medalu-zostal-tylko-jeden-krok.html

Z tego co tutaj jest napisane kończy karierę, a z tego co mi się o uszy obiło to ma objąć jakąś funkcję w klubie od przyszłego sezonu.

Zapewne funkcję Zwalniacza Trenerów w trakcie sezonu. :lol:

incognito23
Amator

Postautor: incognito23 » 21 kwietnia 2017, 20:07

Pierwszy transfer CCC na nowy sezon - Hind Ben Abdelkader!
Ogłoszone zostanie oficjalnie po zakończeniu przez oba kluby sezonu.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 21 kwietnia 2017, 20:35

incognito23 pisze:Pierwszy transfer CCC na nowy sezon - Hind Ben Abdelkader!
Ogłoszone zostanie oficjalnie po zakończeniu przez oba kluby sezonu.

Ja rozumiem, że CCC to będzie jedyna euroligowa drużyna w Polsce w przyszłym sezonie (w to, że Ślęza w eurolidze zagra nie wierzę) i że młoda chce się rozwijać i grać w pucharach, ale ogólnie skomentować to można tylko w jeden (szalenie merytoryczny) sposób: fuj! ;)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 21 kwietnia 2017, 20:39

Skąd info?

I dlaczego Wisła miałaby nie grać w Eurolidze

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 21 kwietnia 2017, 20:45

Odnośnie euroligii to taka plotka od jakiegoś czasu funkcjonuje w Krakowie i nie tylko w Krakowie, np. na twitterze Marcin Indzierowski (kierownik drużyny CCC) napisał:
Wróble ćwierkają, że niezależnie od wyniku finału #BLK Hernandez żegna się z Wisłą, bo w sezonie 2017/2018 w Krakowie nie będzie Euroligi.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 21 kwietnia 2017, 20:58

Czyli w Krakowie kolejny upadek sekcji? A mnie się powoli udaje zaszczepić kibicowanie u najmłodszej latorośli.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 21 kwietnia 2017, 21:10

zibiz pisze:Czyli w Krakowie kolejny upadek sekcji? A mnie się powoli udaje zaszczepić kibicowanie u najmłodszej latorośli.

Brak euroligi nie musi być związany z upadkiem sekcji czy odejściem sponsora, same podróże w eurolidze to są na pewno w skali budżetu nawet takiego jaki Wisła miała w tym sezonie spore pieniądze.

incognito23
Amator

Postautor: incognito23 » 21 kwietnia 2017, 22:20

shineonball pisze:Skąd info?

I dlaczego Wisła miałaby nie grać w Eurolidze

Informacja prosto od samej zawodniczki. W klubach cisza ze względu na trwająca walkę o złoto i o brąz.

W Polkowicach na kolejny sezon zostaje Raisa Musina.

A dla CP ma to być ostatni sezon z Wisła.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 21 kwietnia 2017, 23:25

W Polkowicach to po tym sezonu nie wiadomo czy Milek zostanie :shock: a tu takie info :shock:
CP podobno jeszcze jeden sezon z Wisla ale bez Euroligi

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 22 kwietnia 2017, 00:16

ChrisLbn pisze:W dzisiejszym wydaniu Kuriera Lubelskiego pierwszy wywiad z nowym trenerem Pszczółek.

http://www.kurierlubelski.pl/sport/pszc ... ,12002820/

Jako że były pewne problemy z linkiem, tutaj pełna treść wywiadu:

Wojciech Szawarski (trener Pszczółki): Kompletowanie składu chciałbym rozpocząć od Polek
SZUPTI 20 kwietnia 2017 AKTUALIZACJA: 20 kwietnia 2017 14:05
Wojciech Szawarski został nowym trenerem koszykarek Pszczółki Polski-Cukier AZS UMCS. - Na pewno nie chcę robić rewolucji w drużynie. Zdaję sobie doskonale sprawę, że trener Krzysztof Szewczyk podniósł poprzeczkę wysoko, jednak filozofia prowadzenia przez niego zespołu jest zbieżna z moją - mówi pochodzący z Lublina szkoleniowiec.
Co skłoniło Pana do ponownej przeprowadzki do Lublina i poprowadzenia drużyny koszykarek Pszczółki?
Dostałem telefon od prezesa klubu Dariusza Gawła z zapytaniem, czy nie chciałbym objąć posady pierwszego trenera koszykarek Pszczółki. Moim zdaniem to niezwykle prestiżowe stanowisko, więc długo nie zastanawiałem się i moja odpowiedź była na tak. Klub od kilku lat dał się poznać jako solidna firma i jestem bardzo zadowolony, że po latach mogę wrócić do Lublina, ale już w innym charakterze.
Czy ma Pan już swoją wizję prowadzenia zespołu?
Wstępna jest, ale na razie jeszcze za wcześnie na konkrety. Na pewno nie chcę robić rewolucji w drużynie. Zdaję sobie doskonale sprawę, że trener Krzysztof Szewczyk podniósł poprzeczkę wysoko, jednak filozofia prowadzenia przez niego zespołu jest zbieżna z moją. Chcę, aby Pszczółka prezentowała swój styl grania. Prowadzenie tej ekipy to duża nobilitacja dla mnie, a ja jestem gotowy na wyzwania.
Które zawodniczki pozostaną w Pszczółce na kolejny sezon, a którym Pan podziękuje?
Z każdą z obecnych koszykarek będę rozmawiał indywidualnie, ale na pierwsze decyzje kadrowe trzeba jeszcze trochę poczekać. Kompletowanie składu chciałbym rozpocząć od Polek. Na razie analizuję rynek, jednak nie będę zdradzał żadnych szczegółów, dopóki nie dojdzie do podpisania kontraktu.
Basket Liga Kobiet w nowy sezon wejdzie z dwoma bardzo ważnymi zmianami. W składzie meczowym będą mogły być zgłoszone nie więcej niż dwie zawodniczki spoza Europy, a na parkiecie będzie musiała przebywać tylko jedna Polka? Jakie wzmocnienia zagraniczne są więc planowane?
Tak jak wspominałem wcześniej, najpierw chcę rozmawiać z Polkami. Na pewno będą dwa wzmocnienia spoza Europy i w zależności od tego jakie Polki będą w zespole, będę się zastanawiał, czy w drużynie zagrają trzy, czy cztery koszykarki zagraniczne. Wiadomo jednak, że z zawodniczkami zagranicznymi kontrakty podpisuje się w późniejszym czasie. Mam na to przeznaczony oczywiście określony budżet, ale nie jest powiedziane, że nie będzie on jeszcze zwiększony, w przypadku podpisania kolejnych umów sponsorskich.

Czyli na razie sporo ogólników. W komentarzach pod wcześniejszym tekstem tej gazety dot. zakontraktowania Szawarskiego, opinie w zdecydowanej większości są negatywne, nawet wręcz wieszczące walkę o przedostatnie miejsce. Czas pokaże, czy to takie typowe czarnowidztwo, ale w przyszłym sezonie pewnie będzie w Lublinie mocno zmieniony skład i może być ciężko o podobny poziom.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 22 kwietnia 2017, 19:32

Transfer Hind do Polkowic jasno pokazywałby kto będzie rozdawał karty w przyszłym sezonie. Bo jeśli jeden czołowy zespół "podbiera" z najsilniejszego zespołu ostatnich lat jego zdecydowania najlepsza w perspektywie całego obecnego sezonu zawodniczkę to układ sił jest czytelny. Pisząc inaczej - taki transfer byłby mocnym otwarciem Polkowic. Nie dość ze pozyskaliby bardzo ciekawa zawodniczkę, to jeszcze zagrali nam na nosie.

Hind to niewątpliwie jeden z większych talentów europejskiej koszykówki. Ma szanse sporo w tym sporcie osiągnąć zwłaszcza ze w przeciwieństwie do np takiej Iagupovej widać ze chce się ciągle uczyć. Spodziewałem sie ze będzie nam ja ciężko zatrzymać na kolejne rozgrywki, a ze wybrała akurat Polkowice? Coz, milej by było gdyby wylądowała gdzieś w Turcji czy np Salamance, ale umówmy się - dla niej Polkowice są po prostu naszym ligowym rywalem jak każdy inny zespół. Wybrała drużynę która pewnie daje jej lepsze perspektywy na kolejny sezon i tyle, a czy jest to decyzja najszczęśliwsza to już inna sprawa.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 22 kwietnia 2017, 19:35

Jest to gdzies potwierdzone czy ciag dalszy plotki?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 22 kwietnia 2017, 19:41

Ja nie mam potwierdzenia, pisze hipotetycznie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”