CCC Polkowice - POLFA Pabianice (4 mecz)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 01 maja 2005, 01:57

Mikey pisze:
Kowalik pisze:
Mikey pisze:Ja zawsze jestem wczesniej, nie mam wyjścia przeciez :?

Ty już sie nie tłumacz. Jestes wcześniej ale my Cię nie możemy znależ :D .
jasne bo obiekt Włókniarza jest olbrzymi jak lotnisko Kennediego :lol:

Obiekt Włókniarza jest wystarczająco duży żebyś się na nim zgubił :lol: :lol: :lol: . Jeszcze nie znasz wszystkich zakamarków tej hali :D .
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 01 maja 2005, 02:37

Dziś (yy...wczoraj) pabianiczanki zagrały naprawdę dobre zawody. Od początku do końca mobilizacja, koncentracja, no i przede wszystkim ZAANGAŻOWANIE!!! Walczyły w zasadzie o każdą piłkę, nie stały, był ruch w ataku i w obronie. Prowadziły nawet około 20pkt, ale ostatnia kwarta była nerwowa, znowu trochę zaczęły sie szamotać, ale zdołały opanować emocje. CCC za to właśnie chyba wyszedł rozemocjonowany wczorajszą wygraną, a myślami będący już przy wręczaniu medali. Zgubiło je to trochę i zostały zaskoczone szybkimi atakami Polfy i silną obroną.
W zasadzie w III kwarcie odjechaliśmy, szybkie kontrataki, łatwe przechwyty, bardzo zespołowa obrona naszych.
Myślę, że polkowicki team jest teraz w gorszej sytuacji - to One prowadziły 2:1 i przez swoją bojaźliwość doprowadziły do piątego meczu. Jeśli przez te dwa dni nie ucieknie nam koncentracja (a myślę, że nie), to choć ciężki bój we wtorek to wygrany przez nas!!!

W sobotę dotarło kilku kibiców i wpsarli mnie swymi głosami! Kiedy polkowiccy "bębniarze" nie walili, było nas całkiem dobrze słychać :D . A nawet nasza mini-grupka została przywitana przez spikera 8)
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 01 maja 2005, 08:27

Według mnie już dziewczyny nie wypuszczą medalu z rąk. Polkowice straciły już swoją sznse.

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 01 maja 2005, 09:54

Edzia pisze:W sobotę dotarło kilku kibiców i wpsarli mnie swymi głosami! Kiedy polkowiccy "bębniarze" nie walili, było nas całkiem dobrze słychać :D . A nawet nasza mini-grupka została przywitana przez spikera 8)

My cie wspieraliśmy????? Nie zauważyłem - być może ty nas :D :!: :!:

Wyprawa w pełni udana zakończona zwycięstwem naszego zespołu i teraz nie można już medalu wypuścić z rąk. Powiedziałbym że nasze zawodniczki już pod koniec drugiej kwarty a także przez całą drugą połowę kontrolowały przebieg wydarzeń na boisku. Świetne zawody rozegrała Ela, która pokazała jak się gra "jednen na jeden" i walczy o pozycję. Zresztą wszystkie zawodniczki pokazały charakter i świetnie walczyły.
Polkowice już "witały się z gąską" tak jak my w meczu z Wisłą, a teraz to one są w zdecydowanie gorszej sytuacji. Potwierdziła to na konferencji prasowej Stempniewicz - "Nie wytrzymałyśmy tej presji, stawka spotkania nas usztywniła" - mówiła. Ponadto według nieoficjalnych informacji polkowiczanki po tej porażce są mocno rozbite i nie wiadomo czy zdołają się podnieść - choć jak wiadomo - kobieta zmienną jest.

A niektórzy "goście forum" muszą zacząć wierzyć w Św. Mikołaja :wink:

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 01 maja 2005, 10:55

O "brązie" zadecyduje piąte spotkanie

PZU Polfa Pabianice pokonała na wyjeździe CCC Polkowice 71:61 i wyrównała stan rywalizacji play off o brązowy medal. O tym, kto w tym sezonie stanie na najniższym stopniu PLKK zadecyduje piąty mecz, który odbędzie się w Pabianicach.

Mecz był zacięty i wyrównany w pierwszej połowie. O zwycięstwie zawodniczek z Pabianic zadecydowała trzecia kwarta, wygrana 22:9.

Pabianiczanki zagrały w drugiej połowie dobrze, spokojnie i mądrze na obwodzie, gdzie grą kierowały Olga Pantelejewa i Carla da Costa, ale przede wszystkim skutecznie pod koszem - tam nie do zatrzymania dla koszykarek CCC była środkowa reprezentacji Polski Elżbieta Trześniewska.

Trześniewska zdobyła 25 punktów, trafiając 9 z 12 rzutów za dwa punkty, mając także stuprocentową skuteczność rzutów wolnych (7/7). Środkowa z Pabianic zanotował ponadto osiem zbiórek i trzy przechwyty.

To dzięki jej grze oraz uważnej obronie zespół PZU Polfy uzyskał w trzeciej kwarcie prowadzenie różnicą 19 punktów i kontrolował sytuację w czwartej kwarcie. Koszykarki z Polkowic zagrały słabo tak w obronie, jak i w ataku. Podpiecznie trenera Andrzeja Nowakowskiego trafiły zaledwie trzy razy za trzy punkty i miały fatalną skuteczność rzutów wolnych - tylko 45 procent (10/22).

Wynik meczu o 3. miejsce:

CCC Polkowice - PZU Polfa Pabianice 61:71 (21:17, 13:21, 9:22, 18:11)
Stan rywalizacji do trzech zwycięstw 2-2. Decydujący o brązowym medalu mecz odbędzie się we wtorek w Pabianicach.

CCC: Edyta Koryzna 14, Anna Marczewska 11, Olga Żytomirska 10, Urszula Stempniewicz 7, Agnieszka Pałka 5, Agata Nowacka 4, Justyna Kłosińska 4, Natalia Waligórska 4, Ilona Jasnowska 2;

PZU: Elżbieta Trześniewska 25, Leona Krystofova 11, Carla da Costa 9, Gabriela Toma 8, Agnieszka Jaroszewicz 6, Olga Pantelejewa 5, Emilia Lamparska 3, Julia Iwljewa 2, Marzena Głaszcz 2.

PAP

Awatar użytkownika
ZIOMMM
Nowy na forum

Postautor: ZIOMMM » 01 maja 2005, 13:19

don iglata dobrze napisal : "DOBIC POLKOWICE" :twisted: :twisted: :twisted:
pozdrawiam. WŁOKNIARZ ODRA DWA BRATANKI I DO KOSZA I DO SZKLANKI
DUMNI PO WYGRANEJ, WIERNI PO PRZEGRANEJ...TAK BYŁO, JEST I BĘDZIE!!!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 01 maja 2005, 13:22

Viallos pisze:
PZU: Elżbieta Trześniewska 25, Leona Krystofova 11, Carla da Costa 9, Gabriela Toma 8, Agnieszka Jaroszewicz 6, Olga Pantelejewa 5, Emilia Lamparska 3, Julia Iwljewa 2, Marzena Głaszcz 2.

PAP

Zdobycze punktowe wreszcie wyglądają przyzwoicie. 9 zawodniczek punktujących, w tym 44 punkty "wysokich" i ma to odzwierciedlenie w wyniku!
Oby we wtorek było jeszcze lepiej!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 01 maja 2005, 13:52

Macie racje ze Wlókniarz juz sobie tego brazu nie wydrze! CCC mialo swoja szanse u siebie ale spartaczyly robote!
Czuje ze braz odbiara pabianiczanki
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 01 maja 2005, 16:28

Szymon pisze:
Viallos pisze:

PAP

Zdobycze punktowe wreszcie wyglądają przyzwoicie. 9 zawodniczek punktujących, w tym 44 punkty "wysokich" i ma to odzwierciedlenie w wyniku!
Oby we wtorek było jeszcze lepiej!

Faktycznie. Jedna liderka a cała reszta podzieliła się zdobyczą punktową wmiarę równo. Oby podobnie było we wtorek w Pabianicach.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”