PZU Polfa Pabianice - CCC Polkowice live (5 mecz)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 03 maja 2005, 19:55

nastepnego dnia w przegladzie sportowym pojawil sie artykul "Z pochodniami o północy" :D:D:D
http://img205.exs.cx/my.php?loc=img205&image=powitanieraca3pw.jpg

Gość

Postautor: Gość » 03 maja 2005, 20:16

brzydki pisze:
Faraon pisze:
Kuba pisze:
Anonymous pisze:
Kuba pisze:
Anonymous pisze:dzwonie do prezesa K W lub Damiana

Rafał Kuba znasz telefon

jakbym znał, to już telefon byłby wykonany ;-)

do mnie znasz
Rafał

do ciebie tak. znaczy sie - mam czuwac przy odbiorniku i czekac na cynk?

tak czekaj z brzydkim dam ci znać

ok. trzeba skoczyc do zabki bo przez to swieto wszystko inne pozamykane :wink: :D

Zabka będzie zamknięta koło mnie jest całodobowy Lewiatan tam coś kupimy ja powiadomię resztę jak będę coś wiedział

Gość

Postautor: Gość » 03 maja 2005, 20:33

Tylu mądrali z Pabianic sie wymądrzało,że MTK nie wypuści już medalu.No i co?Kto tu wital się z gąską?A Polkowice w czworke dały sobie rade.Faul Panti to było zwykłe chamstwo i niech jej nikt nie broni.To tylko świadczy o tym,ze nie potrafi przegrywać i nie szanuje koleżanki z boiska.Przecież grala razem z Kłosińska w CCC.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 maja 2005, 20:41

Rozumiem anonimie, że widziałeś mecz i sytuację z Panti? Mozesz "to" opisać w obiektywny sposób? No i jakos nie zauważylem, żeby ktoś tu "bronił" chamstwa, jeśli takie miało miejsce.

Co do witania na dworcu - zaraz przypomina mi się nasze najsłynniejsze, kiedy to pociąg z wracającymi z Valenciennes Olimpijkami przywitało na dworcu kilka setek kibiców :) Ewa Portianko, kiedy pociąg zbliżał się do dworca i usłyszała jakich podejrzany harmider myślała, że jakieś zamieszki wybuchły pod ich nieobecność :))) Fajna sprawa takie witanie - dziewczyny na bank się strasznie ucieszą ;) Róbcie zdjęcia!!! :)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 03 maja 2005, 20:49

Gratulacje dla zespolu z Polkowic ! W pelni na ten medal zasluzyliscie.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

brzydki nzl

Postautor: brzydki nzl » 03 maja 2005, 21:01

PLKK: Brązowy medal dla CCC Polkowice

Odnosząc trzecie zwycięstwo w rywalizacji o trzecie miejsce w rozgrywkach ekstraklasy koszykarek zespół CCC Polkowice zdobył brązowy medal mistrzostw Polski.

Koszykarki CCC Polkowice pokonały w decydującym o brązowych medalach meczu PZU Polfę Pabianice 87:75. Zespół z Polkowic, który był lepszy w pięciomeczowej rywalizacji, zwyciężył całkowicie zasłużenie.

Od początku, mądrze kierowane przez Edytę Koryznę polkowiczanki, uzyskały kilkupunktowe prowadzenie. W zespole z Pabianic bez zastrzeżeń grała właściwie tylko skuteczna pod koszem Elżbieta Trześniewska. Pozostałe jej koleżanki spisały się słabo i dzięki temu CCC powiększało przewagę.

Gdy na początku trzeciej kwarty podopieczne trenera Andrzeja Nowakowskiego prowadziły w Pabianicach 53:35, stało się jasne, że pabianiczanki nie obronią brązowych medali. Co ciekawe, w zeszłym sezonie zespół z Pabianic zdobył brązowe medale kosztem polkowiczanek, z którymi w decydującej rywalizacji wygrał 3:1. "Bardzo się cieszę, że udało nam się zwyciężyć i zrewanżować pabianiczankom za ubiegłoroczną porażkę. Marzyłam o tym" - powiedziała była zawodniczka PZU Polfy, a obecnie CCC, Edyta Koryzna.

W końcówce wtorkowego meczu polkowiczanki grały już tylko w czwórkę, ponieważ pozostałe zawodniczki musiały opuścić boisko po piątych faulach. Mimo tego pabianicka drużyna nie była w stanie odrobić strat.

Na razie nie wiadomo, czy niepowodzenie w walce o medal będzie niosła za sobą konsekwencje dla trenerów i zawodniczek PZU Polfy. Z pabianickim zespołem najprawdopodobniej pożegna się Elżbieta Trześniewska, którą chce pozyskać ŁKS Łódź. Niewykluczone, że Pabianice opuszczą też Agnieszka Jaroszewicz, Julia Korzeniewska i Karla Costa.

PZU Polfa Pabianice - CCC Polkowice 75:87 (17:22, 13:22, 14:13, 31:30)

PZU Polfa: Elżbieta Trześniewska 22, Olga Pantelejewa 16, Gabriela Toma 12, Emilia Lamparska 7, Agnieszka Jaroszewicz 5, Leona Krystofova 5, Marzena Głaszcz 4, Karla Costa 4, Julia Iwljewa 0, Julia Korzeniewska 0.
CCC: Edyta Koryzna 19, Justyna Kłosińska 15, Agnieszka Pałka 12, Urszula Stempniewicz 10, Agata Nowacka 9, Natalia Waligórska 6, Ilona Jasnowska 6, Olga Żytomirska 5, Anna Marczewska 5.

Zespół CCC wygrał rywalizację play off 3-2.
onet.pl

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 03 maja 2005, 21:36

Anonymous pisze:Tylu mądrali z Pabianic sie wymądrzało,że MTK nie wypuści już medalu.No i co?Kto tu wital się z gąską?A Polkowice w czworke dały sobie rade.Faul Panti to było zwykłe chamstwo i niech jej nikt nie broni.To tylko świadczy o tym,ze nie potrafi przegrywać i nie szanuje koleżanki z boiska.Przecież grala razem z Kłosińska w CCC.
W czwórkę?? A to ciekawe spostrzeżenie, byłeś pewnie w Pabach to moze nam powiesz co nieco? :lol: Fakt faul Panti był bardzo nieładny ale zachowanie Spisackiego tymbardziej...
Polkowice wygrały zasłużenie bo były lepsze i tyle. Słabo zagrała dzis raczej cała drużyna Polfy, ale szczególnie denerwowało zachowanie Panti i Elki pod koszem. Karla tez dzisiaj słabiutko. W CCC super Koryzna i nieźle Kłosińska, choć te jej notoryczne wywrotki i pady z achem i ochem mogły byc dla kibiców Włókniarza irytujace :) Ludzi z Polkowic ok 20-30 -(raczej pikniki w koszulkach klubowych-kilku młodych reszta średnio zaawansowana wiekowo :wink: ), robili hałas ale głównie bębniąc :evil: , repertuar pieśni ten sam co zawsze (CCC! CCC! CCC! itd) choc trzeba przyznac ze bili brawo zawodniczkom z Pabianic po zakończeniu spotkania. Troche śmiesznie wyglądało obcinanie siatki, bo przy całym zrozumieniu radości w Polkowickim zespole, takie rzeczy robi sie po mistrzostwie a nie po zajęciu trzeciego miejsca :wink: :D
P.S.Mam satysfakcjonująca wiesć dla Szymona. Kiedy dojechałem do domu a byłem gdzies 21.15 obejrzałem 10 min. meczu i kablówka siadła :evil: :evil: :evil: Meczu nie obejrzałem, a plułem sobie w brode nie powiem :? :? :?
Obrazek
Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 03 maja 2005, 21:49

Mikey pisze:
Anonymous pisze:Tylu mądrali z Pabianic sie wymądrzało,że MTK nie wypuści już medalu.No i co?Kto tu wital się z gąską?A Polkowice w czworke dały sobie rade.Faul Panti to było zwykłe chamstwo i niech jej nikt nie broni.To tylko świadczy o tym,ze nie potrafi przegrywać i nie szanuje koleżanki z boiska.Przecież grala razem z Kłosińska w CCC.
W czwórkę?? A to ciekawe spostrzeżenie, byłeś pewnie w Pabach to moze nam powiesz co nieco? :lol: Fakt faul Panti był bardzo nieładny ale zachowanie Spisackiego tymbardziej.....

a co zrobił :?:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 03 maja 2005, 21:50

KIBIC pisze:

z tego co pisał Viallos: odepchnął Panti, gdy ta przebiegała obok niego.

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 03 maja 2005, 21:53

Kuba pisze:
KIBIC pisze:

damski bokser :?

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 03 maja 2005, 22:02

Tzn sytuacja była dość napieta od momentu gdy Panti brzydko potraktowała Kłośińską (choc chyba-bo się cholera zagapiłem-nie uderzyła ja bezpośrednio w twarz), dwie minuty później Panti wpadła na aut własnie tam gdzie siedział Spisacki i tenże zaczął sie z nią szrpać (Nowakowski zaraz interweniował, z drugiej strony Pantalejewą odciągał Raczyński) Myśle ze zarówno Panti jak i Spisackiego poniosły nerwy ( drugi trener CCC najwyraźniej nie trzyma ciśnienia :wink: )
A tak swoją drogą troche dziwi mnie ze kibice z Polkowic ani razu w ciągu meczu nie skandowali co zazwyczaj sie robi przy wielkich sukcesach, nazwiska swojego trenera. Owszem cos tam krzyczeli o Justynie Kłosińskiej, ale poza tym było tylko ccc, ccc, ccc, ccc, ccc, ccc, ccc, ccc :wink:
Ostatnio zmieniony 03 maja 2005, 22:05 przez Mikey, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 03 maja 2005, 22:02

Waldi pisze:
Kuba pisze:
KIBIC pisze:

Stanąl w obronie swojej zawodniczki po kolejnym chamskim faulu Panti.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 03 maja 2005, 22:07

Anonymous pisze:
Waldi pisze:
Kuba pisze:
KIBIC pisze:

Nie kłam bo w tym momencie nie było zadnego faulu :? Faul był dwie akcje wcześniej, tu była walka o piłkę lecącą na aut, a Spisacki dał sie ponieść :? :? :?
Obrazek

Obrazek

brzydki nzl

Postautor: brzydki nzl » 03 maja 2005, 22:11

Mikey pisze:
Anonymous pisze:
Waldi pisze:
Kuba pisze:
KIBIC pisze:

Nie kłam bo w tym momencie nie było zadnego faulu :? Faul był dwie akcje wcześniej, tu była walka o piłkę lecącą na aut, a Spisacki dał sie ponieść :? :? :?

widzialem fragment w kurierze sportowym... :roll:
niech to zbadaja odpowiednie ku temu organy i ukaraja jesli stwierdza, ze sie nalezy. proste.

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 03 maja 2005, 22:15

Kuba pisze:
KIBIC pisze:

Jak był w Gdyni to wyglądał na normalnego
ale jak widać cos mu się pozmieniało podczas tego meczu ;) :?

a tak serio to poniosły go pewnie nerwy szkoda :?
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”