TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2018/19
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2018/19
bardziej bałkany i ameryka poludniowa
tommiiii pisze:bardziej bałkany i ameryka poludniowa
Rachel Hollivay. Svitek z Krystyna ewidentnie ida na ilosc a nie jakosc .
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Kosz-ykarz pisze:Mandic Trzecuak Fields Stankiewicz Skobel Kunek Schmidt Tlumak Svaryte Begic Sarauskaite oraz mloda center.
Wychodzi 12 zawidniczek. Bardzo duzo i przebogato.
To wychodzi chyba drugi budzet w lidze
A Diawakana i Uro Nile sa i ani waza rozwiazac umowe. Sa i trenuja. Sytuacja patowa.
Rozwiazamie umow bedzie bardzo kosztowne
Dużo ale czemu przebogato? Tak jak napisała Ann- ilość jest, jakości specjalnie to nie widzę,
Po tym jak Gorzów skompletował skład i odezwały się głosy o walce o medal byłem sceptyczny, bo spodziewałem się ze Energa i Artego będą silniejsze. Teraz musze zmienić zdanie - od tego co ma Torun skład Gorzowa (a także i Gdyni) mi się dużo bardziej podoba.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Do Bydgoszczy sądzę że może jeszcze ktoś dojść. Brakuje mi tam jednej zawodniczki na "3", bo wątpię żeby mieli tam grać samą Szott.
Jeżeli chodzi o Toruń to faktycznie tak jak napisała Ann i Greebo, szeroka kadra, ale brakuje w niej jakości. poza tym naliczyłem tam 8 zawodniczek obwodowych. Każda z nich będzie chciała mieć swoje minuty, bo nie są to juniorki. Na pewno znajdą się zatem takie, które będą z takiego obrotu spraw niezadowolone, bo dla wszystkich minut nie wystarczy.
Jeżeli chodzi o Toruń to faktycznie tak jak napisała Ann i Greebo, szeroka kadra, ale brakuje w niej jakości. poza tym naliczyłem tam 8 zawodniczek obwodowych. Każda z nich będzie chciała mieć swoje minuty, bo nie są to juniorki. Na pewno znajdą się zatem takie, które będą z takiego obrotu spraw niezadowolone, bo dla wszystkich minut nie wystarczy.
No w kwestii oceny Artego tez się wstrzymuje. Póki co na duży + na pewno zatrzymanie Stanković. Nowe zagraniczne szalu nie robią.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Kosz-ykarz
- Junior
a ja uwazam juz nie patrzac na nazwisko potencjalnego centra ze niektore zawodniczki Energi maja potencjal.
Svaryte i Begić to nie sa kelnerki . Fields ma potencjal na bycie jedna z gwiazd ligi , a Mandic byla druga w asystach na Wegrzech , do tego przyzwoite Polki . Podobal mi sie sklad Wisly , gdzie uwazalem ze sa kandydatem do finalu obok CCC , ale razecej przepasci Wisly nad Energą nie widze .
Szeroki skald jednak niczego nie gwarantuje. tez jestem zdania ze za duzo tego
mozna bylo ukrocic i przeznaczyc to na lepszego centra...a nie w przeecietnosc .
Svaryte i Begić to nie sa kelnerki . Fields ma potencjal na bycie jedna z gwiazd ligi , a Mandic byla druga w asystach na Wegrzech , do tego przyzwoite Polki . Podobal mi sie sklad Wisly , gdzie uwazalem ze sa kandydatem do finalu obok CCC , ale razecej przepasci Wisly nad Energą nie widze .
mozna bylo ukrocic i przeznaczyc to na lepszego centra...a nie w przeecietnosc .
ann pisze:tommiiii pisze:bardziej bałkany i ameryka poludniowa
Rachel Hollivay. Svitek z Krystyna ewidentnie ida na ilosc a nie jakosc .
zawodniczka potwierdzona oficjalnie przez Energe.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
Kosz-ykarz pisze:a ja uwazam juz nie patrzac na nazwisko potencjalnego centra ze niektore zawodniczki Energi maja potencjal.
O przepaści tez nie pisałem, ale różnica dla mnie jednak jest. Może dlatego ze przyglądałem się Svaryte i Mandic i raczej mnie nie powaliły na kolana. Kelnerkami pewnie nie sa ale i na kolana delikatnie rzecz ujmując nie powalają.
A co do Fields - gwiazdą ligi może i będzie, ale to zależeć będzie od tego jak się rozłożą akcenty w zespole tyle ze to niewiele może znaczyć a już na pewno nie musi przekładać się na wyniki zespołu. Pod względem umiejętności i tego co znaczy w światowej koszykówce w 10-tce jej nie widzę. (na czele rzecz jasna duet z Polkowic - Thomas - Hayes)
-
Kosz-ykarz
- Junior
W czym Svaryte czy Begic sa gorsze od chocby gorzowskich Papovej cxy Lieskens. W niczym.
Polkowice wiadomo z przodu.
Ale potem kwestie otwarte. Artego i Gorzow maja sklady na 9 zawodniczek zas Energa i Gdynia szersze. Na 12.
Mam nadzieje ze wyjdzie ta jakosc.
Polkowice wiadomo z przodu.
Ale potem kwestie otwarte. Artego i Gorzow maja sklady na 9 zawodniczek zas Energa i Gdynia szersze. Na 12.
Mam nadzieje ze wyjdzie ta jakosc.
Hmmm pozwolę sobie nieco zmienić wątek rozmów i nieco przywołać inny wątek, który już może został omówiony, ale przyznam, że nie obił mi się o uszy albo o wzrok (chociaż nie ukrywam, że na forum bywam ostatnio rzadko więc w sumie czemu się dziwić
).
Tym niemniej chciałem nawiązać do Owczarzak - wróciła do Lublina. Zastanawiam się, dlaczego Wisła ją "puściła" z powrotem. T.j. czy ktoś się oreintuje czy kontuzja była mega cięzka, nierokująca na przyszłośc? Zastanawiam się nad motywami, bo w sumie myślalem, że wroci sobie do zdrowia i zobaczymy ja w krakowskim składzie na kolejny sezon - wszak o w miare dobre i nie tak stare Polki jest u nas ciężko - dodatkowo zna Szewczyka i jako tako pod jego ręką się prezentowała.......
Może po prostu klub stwierdził, że nie ma czasu na odbudowywanie się zawodniczki i jest potrzebna od razu "ograna" do składu?
Tym niemniej chciałem nawiązać do Owczarzak - wróciła do Lublina. Zastanawiam się, dlaczego Wisła ją "puściła" z powrotem. T.j. czy ktoś się oreintuje czy kontuzja była mega cięzka, nierokująca na przyszłośc? Zastanawiam się nad motywami, bo w sumie myślalem, że wroci sobie do zdrowia i zobaczymy ja w krakowskim składzie na kolejny sezon - wszak o w miare dobre i nie tak stare Polki jest u nas ciężko - dodatkowo zna Szewczyka i jako tako pod jego ręką się prezentowała.......
Może po prostu klub stwierdził, że nie ma czasu na odbudowywanie się zawodniczki i jest potrzebna od razu "ograna" do składu?
Kosz-ykarz pisze:W czym Svaryte czy Begic sa gorsze od chocby gorzowskich Papovej cxy Lieskens. W niczym.
.
Jeżeli te 4 panie to dla Ciebie jeden poziom, to rozumiem optymizm ale niespecjalnie mamy o czym gadać. Dal mnie duet Gorzowski to przemyślane transfery zawodniczek mających już wyrobione nazwisko i w miarę sprawdzone możliwości. Lieskens to jedna ze zdolniejszych zawodniczek swojego pokolenia, a Papova to przypadek Stankovic - ostatni sezon słabszy ale umiejętności ogromne. A Svaryte czy Begic (czy tez np. nasza nowa - Oroszova) to panie jakich wiele, takie które managerowie wciskają klubom gdy się zbliża sezon a luki w składzie są dalej spore (czasem z przyczyn obiektywnych - jak u nas czasem z własnej winy klubu) przy których trudno się dziwić ze cały czas były dostępny.
Oczywiście to co na papierze to jedno, to co na parkiecie do drugie, poza umiejętnościami dochodzi jeszcze kwestia formy, wpasowania się w drużynę itd. Ale w okresie "transferowym" ocenia się i porównuje właśnie papier. A na nim skład Gorzowski - a zwłaszcza S5 wygada dużo ciekawiej i bardziej przemyślanie. Maja przynajmniej 4 panie które gdyby ogłoszono w Krakowie by mnie nie zmartwiły. Toruń ani jednej (mowa o zagranicznych, w Polkach Torun wygląda lepiej)
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
A ja dodam tylko od siebie, że Gorzów ma 10, a nie 9 osobową kadrę. A skład uzupełnią dodatkowo 2 juniorki.
Owczarzak zerwała krzyżowe. W dalszym ciągu nie doszła do siebie i w Lublinie nie przeszła testów. Pewnie dlatego Wisła ja odpuscila
Irena Vrancic zastąpi na 90 % Owczarzak w Lublinie.
Bez rewelacji
Bez rewelacji
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”