BLK - 6 kolejka (3-4.11.2018)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

BLK - 6 kolejka (3-4.11.2018)

Postautor: paulo2907 » 30 października 2018, 23:35

Sobota, 3.11.2018
18:00 Politechnika Gdańska - AZS Poznań
18:00 1KS Ślęza Wrocław - MKK Siedlce
Niedziela, 4.11.2018
15:10 Artego Bydgoszcz - Arka Gdynia
16:00 Wisła Kraków - TS Ostrovia Ostrów Wielkopolski
18:00 Widzew Łódź - AZS-AJP Gorzów Wielkopolski
18:00 CCC Polkowice - AZS-UMCS Lublin
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

reaktywacja
Junior

Re: BLK - 6 kolejka (3-4.11.2018)

Postautor: reaktywacja » 04 listopada 2018, 15:52

W Bydgoszczy i Artego i Basket do przerwy grają tak, jakby nie chciały wygrać. Mecz brzydki, pełen walki, nieskuteczności. Antypromocja koszykówki. Gdynianki co odskoczą bydgoszczankom, to oddają im inicjatywę i wynik znów jest koło remisu.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 04 listopada 2018, 16:47

Stankovic rozpracowana, tylko 7 oczek no i Gdynia wygrywa 65 59. Powetowala sobie wpadke ze Sleza.
Bedzie ciekawie i ciasno w czolowce :))

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 04 listopada 2018, 17:24

Stankovic może i rozpracowana ale za to jako jedyna w lidze była w stanie ustać Cannon, więc się wyrównało.
Zgadzam się, że patrzeć na ten mecz było ciężko, nawet sportklub nie wytrzymał w końcówce :lol:
Tak czy inaczej zostałem zaskoczony pozytywnie wynikiem (patrz typer), wyciagnelismy dwa najtrudniejsze wyjazdy w sezonie (trzecim będzie Gorzów, ale to za chwilę, a CCC w tej wyliczance nie uwzględniam), chyba rzeczywiście posiadamy zatem w tym sezonie wartość medalową. Oby tak dalej, może za tydzień też wymęczymy sensowny wynik?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 04 listopada 2018, 18:19

Jakkolwiek sam sie łapie na tym ze przed meczem to kto jest gospodarzem odgrywa dla mnie jakaś rolę, to w praktyce ma to chyba obecnie iluzoryczne znaczenie. Może jedynie wypadku zespołu z Gorzowa istniej coś takiego jak atut własnej hali (lub też słabość gry na wyjazdach - nie mowie konkretnie o tym sezonie, bo jeszcze za mało danych, ale ogólnie kilku ostatnich), w pozostałych przysadkach decydują po prostu umiejętności i dyspozycja dnia. Wy wygraliście 2 ciężkie wyjazdy, za to swojej hali nie obroniliście ze Ślęzą. Rok temu my w pierwszej rundzie zdobyliśmy min Torun i Polkowice by potem dać się pokonać tym rywalom w Krakowie itd. Większym atutem IMO jest teraz w waszym wypadku - a także Ślęzy - to ze już nie gracie w pucharach europejskich. Przy wyrównanej stawce możliwość lepszej regeneracji i sił i lepszego przygotowania pod kątem konkretnego rywala to spory atut.

Inna sprawa że o ile tylko Polkowcie będą robić swoje, to to jakie się zajmie miejsce przed PO w wypadku drużyn celujących w medal ma dla mnie drugorzędne znaczenie. Wszystko co kluczowe rozgrywać się będzie w PO.

A co do naszego meczu to nie za wiele jest co pisać. Odbył sie i tyle. Jedyną rzecza dla której warto było dziś sie wybrać na niego była postawa Conde, ktora na tle tego rywala wyglądała tak jak zapewne za kilka sezonów będzie wygląda na tle większości drużyn w europie - czyli jak następczyni Alby T.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 04 listopada 2018, 19:28

Mecz CCC z Lublinem.......bylo juz niemal +30 dla CCC a komentatorzy wrecz chwalili .. Lublin....... , choc sie troche podniosly

rozbawilo mnie stwierdzenie bodajze...Slotaly.....o Owczarzak...94 rocznik..nazwala ją dziewczynką...... no wlasnie..takie jest wlasnie myslenie. Na Balkanach 15 latki grają w Pucharach etc a w PL o 23-25 latkach mowi sie mlode , perspektywiczne etc xd

Brawa dla Widzewa bo chyba w pewnym momencie postraszyly Gorzow . Atkins tym razem sie przydala , 22 pkt , 10 zbiorek i Gorzow do przodu 74-63

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 04 listopada 2018, 20:42

Kosz-ykarz pisze:Mecz CCC z Lublinem.......bylo juz niemal +30 dla CCC a komentatorzy wrecz chwalili .. Lublin....... , choc sie troche podniosly

Szans na zwycięstwo w Polkowicach nie było żadnych, ale pochwały za walkę są moim zdaniem uzasadnione. Nie dość, że Pszczółki grały tylko z jedną środkową, to jeszcze przy i tak dość wąskiej ławce w trakcie meczu urazu doznała Adamowicz. Kiesel też musiała kilka minut dochodzić do siebie bodaj po starciu z Hayes. Jeśli potwierdzą się informacje o transferze Greene, to i gra drużyny powinna wyglądać lepiej. Pszczółki muszą też popracować mocniej nad skutecznością rzutów z dystansu i półdystansu, bo tu jest sporo do poprawy.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 04 listopada 2018, 20:57

Greebo pisze:Jakkolwiek sam sie łapie na tym ze przed meczem to kto jest gospodarzem odgrywa dla mnie jakaś rolę, to w praktyce ma to chyba obecnie iluzoryczne znaczenie. Może jedynie wypadku zespołu z Gorzowa istniej coś takiego jak atut własnej hali (lub też słabość gry na wyjazdach - nie mowie konkretnie o tym sezonie, bo jeszcze za mało danych, ale ogólnie kilku ostatnich), w pozostałych przysadkach decydują po prostu umiejętności i dyspozycja dnia. Wy wygraliście 2 ciężkie wyjazdy, za to swojej hali nie obroniliście ze Ślęzą. Rok temu my w pierwszej rundzie zdobyliśmy min Torun i Polkowice by potem dać się pokonać tym rywalom w Krakowie itd. Większym atutem IMO jest teraz w waszym wypadku - a także Ślęzy - to ze już nie gracie w pucharach europejskich. Przy wyrównanej stawce możliwość lepszej regeneracji i sił i lepszego przygotowania pod kątem konkretnego rywala to spory atut.

Uważam Bydgoszcz za trudny wyjazd. Pierdyliard trąbek i solidny jednak doping plus ekipa, która typowo leje przeciwników.
To, że nie gramy już w pucharach jest atutem, ale nie do końca. Jak już wspomniał reaktywacja demobilizujaco podziałalo to na np. Balintovą, a to jednak nasza podstawowa rozgrywająca. Miejmy nadzieję, że PO to będzie inna bajka, ale do tego czasu też coś by wypadało grać.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 04 listopada 2018, 21:27

Jak dla mnie akurat Bydgoszcz jest najwygodniejszym wyjazdem jeśli chodzi o atmosferę. Tłuką w te kartoniki, owszem, ale już presji na decyzje sędziego czy na rywalki absolutnie żadnej nie wywierają. Prawdę mowiac aż mnie to zdumiewało w meczach finałowych, gdy po niekorzystnych dla nich gwizdkach sędziowskich obywało się zupełnie ber reakcji. Jest po prostu dosc głośno i tyle, a to imo raczej przyjezdnym nie przeszkadza a wręcz przeciwnie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 05 listopada 2018, 17:44

Zwykle wypowiedzi na konferencjach pomeczowych w tej lidze są najnudniejszymi wypowiedziami świata (ewidentnie brakuje trenerów z polotem, czy innymi roślinkami do podlewania ;-)), ale wczoraj Szewczyk powiedział coś ciekawego o Klaudii Niedźwiedzkiej.
Wrzucam to tutaj i za 15 lat przy końcu jej kariery ciekawie będzie to odgrzebać ;-)
Apelowałbym tylko, aby dać spokój Klaudii Niedźwiedzkiej, bo ciągle czytam z nią wywiady, a publiczność skanduje, żeby wyszła na boisko, a myślę, że jej to szkodzi. Dajmy jej spokojnie popracować, bo na chwilę obecną zagrała jeden dobry mecz, a oczekiwania wobec niej są ogromne. Ma przed sobą sporo pracy i taka jest ode mnie prośba.

cytat za: http://www.wislaportal.pl/35467,Wypowie ... rovia.html
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 05 listopada 2018, 17:48

masakra co za gość.........a kto jej przeszkadza grac wiecej fajnych meczy ?? CZemu z Ostrowem nie zagrala 40 minut ? tylko jak wtedy gdy kontuzjowane byly inne POLKI
jeden dobry mecz mowi trener.........a w zeszlym sezonie blysnela z Turczynkami w Eurolidze

mysle kto jak kto ale Klaudia spokojnie zasluguje na jak najwiecej minut

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 05 listopada 2018, 17:56

Czyli w tej lidze prawie 20 Minut na mecz dla 20 latki w takim klubie jak Wisła to mało?. Ile ma grać 40???czemu w Toruniu nikt młodej Polce nie da grać. Mam wiele uwag do Szewczyka ale akurat zarzut o niska ilość dla Niedzwiedzkiej jest absurdem i to mając na pozycji rywalizację w postaci Rodriguez, Conde i Zietary.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 05 listopada 2018, 18:18

W sumie zgadzam się z tommiii'm i z tym co powiedział Szewczyk zasadniczo się też zgadzam, cytat wrzuciłam jako ciekawostkę ;-) Co do Klaudii to ona ma fajne warunki fizyczne do grania w koszykówkę i dobry rzut i na koncie dobry mecz w Lublinie (tym cenniejszy, że była wtedy bardzo potrzeba drużynie).
Jej ew. 40 minut z Ostrowem to by było znęcanie się nad ludźmi (nad nią, nad widzami, nad zespołem), bo wczoraj grała źle, była absolutnie nieobecna na tym meczu, nie patrzyła co się na boisku dzieje...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 05 listopada 2018, 19:51

Mi chodzilo tylko o podkreslenie tego ze tak to ujal ze zagrala tylko jeden dobry mecz....

I to w zasadzie z koniecznosci bo gdyby bylo zdrowe inne Polki to i tego meczu by pewnie nie bylo.

A nie o to ze ile gra.....o minutach nie wspomnialem wprost. Tym bardziej ze na jej pozycji jest rywalizacja.
Nie chodzi przeciez o to by z takim Ostrowem grala 40 minut bez przerwy...
No ale skoro Szewczyk to wypomnial to chyba jest pewnych rzeczy swiadom;)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 05 listopada 2018, 20:57

Jak dla mnie jednym z głównych problemów (choć bynajmniej nie jedynym) Klaudii jest to że ona ewidentnie boi sie walki fizycznej z rywalkami. Średnio raz na mecz jest taka sytuacja ze stoi przy zbiórce z wystawionymi rekami czekając az piłka sama w nie wleci a w momencie gdy nagle któraś z rywalek agresywnie rusza w stronę piłki zamiast zrobić to samo to wręcz cofa ręce. Niestety (albo i stety) koszykówka to sport kontaktowy, i jeśli chce sie byc przydatnym dla swojej drużyny to nie można sie obawiać ze sie mniej lub bardziej przypadkowo oberwie od rywalki.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”