Z Czesławem Greczynem, prezesem klubu Cukierki Odra Brzeg
- Jaką ocenę wystawi pan zespołowi po sezonie?
- Przed rozgrywkami zbudowaliśmy nową, młodą drużynę. Postawiliśmy przed nią jasny cel - zajęcie miejsca w pierwszej ósemce. Po rundzie zasadniczej było nawet piąte, co było miłą niespodzianką. Niestety, w play-off nie udało się utrzymać tej pozycji. Teraz trzeba wyciągnąć wnioski, ale ocena będzie pozytywna.
- Oznacza to, że sponsor też jest zadowolony?
- Dzięki transmisjom w telewizji, radiu, relacjom prasowym efekt marketingowy został osiągnięty. Mamy już przyrzeczenie o kontynuowaniu sponsoringu w kolejnym sezonie.
- Czy według pana była jakaś szczególnie wyróżniająca się koszykarka?
- Zespół grał równo, ale według mojej oceny największe postępy zrobiła Martyna Koc. Początek sezonu w jej wykonaniu nie był wprawdzie rewelacyjny, ale w miarę upływu czasu grała coraz lepiej, a w końcówce rozgrywek znakomicie. Jest to młoda, perspektywiczna koszykarka i myślę, że będzie jeszcze o niej głośno. W tym sezonie odnalazła się także Agnieszka Pietraszek, Annę Kędzior zauważył trener kadry, sprawdziła się też Olena Proszczenko. Nie chcę wymieniać nazwisk, ale grą kilku zawodniczek jestem poważnie zaniepokojony.
- Jakie są plany zarządu na przyszły sezon? Koszykarki zostaną w Brzegu czy też znów zaczniecie budowę drużyny od zera?
- Myślimy już oczywiście o nowych rozgrywkach. Chcemy zatrzymać trzon zespołu, rozpoczęliśmy też rozmowy z kilkoma zawodniczkami z innych klubów, które miałyby wzmocnić naszą drużynę. Ich nazwisk nie mogę zdradzić, ale będziemy robić wszystko, w miarę naszych możliwości finansowych, żeby drużyna w przyszłym sezonie osiągnęła lepszy wynik.
Rozmawiał Tadeusz Wyspiański Nowa Trybuna Opolska
Sponsor zadowolony - Cukierki Odra Brzeg
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”