FINAŁ: LOTOS - WISŁA (3 mecz)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 07 maja 2005, 15:48

Róznica w komentowaniu tych wydarzeń wynika równiez z faktu ze naprawdę trudno jest stawiać znak równosci między nimi. Atak Powell to pełna furii agresja zakończona dwoma (o ile pamiętam), bo na tyle pozwolili sedziowie, rozmyślnie z premedytacja wymierzonymi ciosami leżącej już przeciwniczki ( którą sobie "ustawiła" pomagając kolanem) po których Skerovic zalała sie krwia i trafiła do szpitala. W Pabianicach mieliśmy chamskie bo chamskie nie ma co ukrywać ale jedno uderzenie (na zasadzie "odwal się dziecko" - wątpię zeby Pantalejewa uderzyła ją po raz drugi), nie wiem na ile chciała tu Rosjanka znokautować Justynę (podobno chciała wybic pięścią piłkę i nie trafiła :) ale to nie jest moja opinia tylko innych obserwatorów, siedzących obok mnie. Także jednak tych dwóch zdarezeń nie można traktowac jako identyczne. Kara owszem jak najbardziej, ale nie próbujmy wrzucac obu sytuacji do jednego worka, bo mimo wszystko pobicie a uderzenie to jednak dwie rózne rzeczy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Daniello
Nowy na forum

Postautor: Daniello » 07 maja 2005, 19:51

Mikey pisze:Róznica w komentowaniu tych wydarzeń wynika równiez z faktu ze naprawdę trudno jest stawiać znak równosci między nimi. Atak Powell to pełna furii agresja zakończona dwoma (o ile pamiętam), bo na tyle pozwolili sedziowie, rozmyślnie z premedytacja wymierzonymi ciosami leżącej już przeciwniczki ( którą sobie "ustawiła" pomagając kolanem) po których Skerovic zalała sie krwia i trafiła do szpitala. W Pabianicach mieliśmy chamskie bo chamskie nie ma co ukrywać ale jedno uderzenie (na zasadzie "odwal się dziecko" - wątpię zeby Pantalejewa uderzyła ją po raz drugi), nie wiem na ile chciała tu Rosjanka znokautować Justynę (podobno chciała wybic pięścią piłkę i nie trafiła :) ale to nie jest moja opinia tylko innych obserwatorów, siedzących obok mnie. Także jednak tych dwóch zdarezeń nie można traktowac jako identyczne. Kara owszem jak najbardziej, ale nie próbujmy wrzucac obu sytuacji do jednego worka, bo mimo wszystko pobicie a uderzenie to jednak dwie rózne rzeczy.

Mikey ja świetnie to rozumię napisałem przecież : ,, zdarzenie mniejszego kalbibru''...zaraz... a to do mnie było wogóle :roll: to wyzej
Pozdr.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”