AZS Jelenia Góra - SMS Łomianki (2 mecz) 91:84
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie:
Tak na wstępie - może się narażę dziewczynom z SMS-u ale podziwiam trenerów Kocia i Skrzecza, za cierpliwość, wytrwałość i opanowanie stresu - jakoś nie widzę siebie w roli trenera żeńskiej drużyny koszykarek, zwłaszcza SMSu
. Kobiety są na prawdę nieobliczalne
Szkoda tego meczu, bo szansa na zwycięstwo była blisko. Wystarczyło pójść za ciosem gdy doszło się Jelenią Górę na 75:74 dla SMS-u. Wiem, łatwo się mówi (pisze), dlatego też respect za walkę. Było widać, że bardzo chciałyście wygrać - walka była na całego. Brawo Lecia - świetny mecz. Pozytywnie zaprezentowały się pozostałe dziewczyny: Łosiu (dobre wjazdy), Płazik (dobry powrót na boisko), Bąbel (ah ta trójka), Ania P., Jupka, Lodzia. Jeśli chodzi o Jelenią Górę - respect dla Katarzyny Dulnik, to Jej AZS zawdzięcza to zwycięstwo. Swoim doświadczeniem w końcówce meczu przyczyniła się do sukcesu jeleniogórzanek. Małgorzata Myćka jak zwykle zachwyciła swoim rzutem z dystansu - it's amazing
Hala - w liceum miałem lepszą, jeśli faktycznie AZS awansuje do ekstraklasy mecze będą musiały się odbywać w hali piłkarek ręcznych.
Spiker - rozwalił mnie
teksty typu: "nad tymi pięknymi ciałami opiekę sprawuje masażysta", "parafrazując", "Magdalena Leciejewska nie prawidłowo popychała..." (nie wiem jak można prawidłowo popychać?!
).
Kolejne dwa mecze w Łomiankach i liczę, że znów będę mógł się wybrać do ...Jeleniej Góry na piąty mecz i wesprzeć dziewczyny SMS-u w walce o ekstraklasę.
Hala - w liceum miałem lepszą, jeśli faktycznie AZS awansuje do ekstraklasy mecze będą musiały się odbywać w hali piłkarek ręcznych.
Spiker - rozwalił mnie
Kolejne dwa mecze w Łomiankach i liczę, że znów będę mógł się wybrać do ...Jeleniej Góry na piąty mecz i wesprzeć dziewczyny SMS-u w walce o ekstraklasę.
..you got to lose, to know how to win..
-
tadzik
-
tadzik
O krok od ekstraklasy
Poniedziałek, 9 maja 2005r.
Finał I ligi koszykarek: AZS KK – SMS 71:54 i 91:84
Koszykarki z Jeleniej Góry potrzebują już tylko jednego zwycięstwa z SMS-em Warszawa, by świętować awans do ekstraklasy. Oba zwycięstwa we własnej hali nie przyszły jednak akademiczkom łatwo. W sobotę co prawda wydawało się, że kontrolowały przebieg rywalizacji, ale w ostatniej kwarcie rywalki zdołały zniwelować straty do zaledwie 8 oczek (59:51).
W niedzielę w ostatniej odsłonie ambitnie walcząca ekipa gości nie tylko odrobiła straty, ale wyszła nawet na prowadzenie (74:75 w 35 min). Po czasie dla gospodyń jeleniogórzanki zdobyły jednak 6 punktów z rzędu i spokojnie dowiozły przewagę do końcowej syreny.
W finale mamy teraz... 10 dni przerwy, bo kolejne spotkanie rozegrane zostanie dopiero18 maja. To efekt występu zawodniczek SMS-u w finałach mistrzostw Polski juniorek.
AZS KK JELENIA GÓRA 71
SMS WARSZAWA 54
13:13, 22:16, 24:19, 12:6
AZS KK: Myćka 23, Małaszewska 16, Dulnik 16, Kaszuwara 9, Wójcik 5, Arodź 2.
AZS KK JELENIA GÓRA 91
SMS WARSZAWA 84
20:16, 24:23, 26:24, 21:21
AZS KK: Dulnik 28, Małaszewska 20, Myćka 17, Kaszuwara 15, Bogdan 5,
Arodź 4, Wójcik 2.
(ML, ROB) - Słowo Polskie Gazeta Wrocławska
Poniedziałek, 9 maja 2005r.
Finał I ligi koszykarek: AZS KK – SMS 71:54 i 91:84
Koszykarki z Jeleniej Góry potrzebują już tylko jednego zwycięstwa z SMS-em Warszawa, by świętować awans do ekstraklasy. Oba zwycięstwa we własnej hali nie przyszły jednak akademiczkom łatwo. W sobotę co prawda wydawało się, że kontrolowały przebieg rywalizacji, ale w ostatniej kwarcie rywalki zdołały zniwelować straty do zaledwie 8 oczek (59:51).
W niedzielę w ostatniej odsłonie ambitnie walcząca ekipa gości nie tylko odrobiła straty, ale wyszła nawet na prowadzenie (74:75 w 35 min). Po czasie dla gospodyń jeleniogórzanki zdobyły jednak 6 punktów z rzędu i spokojnie dowiozły przewagę do końcowej syreny.
W finale mamy teraz... 10 dni przerwy, bo kolejne spotkanie rozegrane zostanie dopiero18 maja. To efekt występu zawodniczek SMS-u w finałach mistrzostw Polski juniorek.
AZS KK JELENIA GÓRA 71
SMS WARSZAWA 54
13:13, 22:16, 24:19, 12:6
AZS KK: Myćka 23, Małaszewska 16, Dulnik 16, Kaszuwara 9, Wójcik 5, Arodź 2.
AZS KK JELENIA GÓRA 91
SMS WARSZAWA 84
20:16, 24:23, 26:24, 21:21
AZS KK: Dulnik 28, Małaszewska 20, Myćka 17, Kaszuwara 15, Bogdan 5,
Arodź 4, Wójcik 2.
(ML, ROB) - Słowo Polskie Gazeta Wrocławska
"Wychowawca" młodzieży
O tym, jak gorąca była atmosfera w hali w Jeleniej Górze podczas sobotniego meczu, może świadczyć zapis w protokole meczowym: "Po zakończeniu meczu asystent trenera gości Roman Skrzecz w sposób wulgarny ocenił pracę arbitrów, mówiąc: Głupie ch... jesteście i możecie to zaprotokołować; a do sędziego protokolanta: To, co rysujesz, w głowie się nie mieści.
Każdy trener jest jednocześnie wychowawcą grupy zawodniczek. Szczególnie rola ta powinna znajdować swoje odbicie podczas szkolenia młodzieży w Szkole Mistrzostwa Sportowego. Obowiązujące reguły zachowań zostały w tym przypadku mocno przekroczone. Mamy nadzieję, że znajdzie to swoje osbicie we wnioskach Wydziału Gier i Dyscypliny PZKosz.
Źródło wiadomości: Słowo Sportowe
e-basket.pl

O tym, jak gorąca była atmosfera w hali w Jeleniej Górze podczas sobotniego meczu, może świadczyć zapis w protokole meczowym: "Po zakończeniu meczu asystent trenera gości Roman Skrzecz w sposób wulgarny ocenił pracę arbitrów, mówiąc: Głupie ch... jesteście i możecie to zaprotokołować; a do sędziego protokolanta: To, co rysujesz, w głowie się nie mieści.
Każdy trener jest jednocześnie wychowawcą grupy zawodniczek. Szczególnie rola ta powinna znajdować swoje odbicie podczas szkolenia młodzieży w Szkole Mistrzostwa Sportowego. Obowiązujące reguły zachowań zostały w tym przypadku mocno przekroczone. Mamy nadzieję, że znajdzie to swoje osbicie we wnioskach Wydziału Gier i Dyscypliny PZKosz.
Źródło wiadomości: Słowo Sportowe
e-basket.pl
Yo
MARAS pisze:Za takie zachowanie trenera Pzkosz powienien przyznac walkowera w kolejnym meczu na korzysc Jeleniej i by bylo po zawodach!
Ja go juz obserwowalem na meczu w Swarzedzu i tez koles przeginal pale!![]()
Walkowe i juz! I po sprawie!
No bez przesady. Faktycznie mógł użyć innych słów albo wogole sie powstrzymać, ale widać, że musiał miec powód. Nie zdenerwowal by się tak jakby sędziowanie było OK.
Nowy adres - http://www.unia.swarzedz.pl
- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
MARAS pisze:Za takie zachowanie trenera Pzkosz powienien przyznac walkowera w kolejnym meczu na korzysc Jeleniej i by bylo po zawodach!
No to Jelenie powinna też dostać jakąś kare za swojego trenera !! Byłem tam i słyszałem jak powiedział przy swoich zawodniczkach oraz koszykarkach SMS'u do pewnego Pana : "Chuj Ci w dupe" !! , a nie jak trener Skrzecz wyłącznie do sędziego i to w 4 oczy bez żadnych zawodniczek. Więc Maras proszę Cie nie mów takich bzdur bo trener SMS dobrze powiedział. Takie błędy co zrobił Sędzia to pierwszy raz widziałem, chcesz wiedzieć jakie jeden z nich to Koszykarka z Jeleniej Góry rzuciła w ostatniej sekundzie za dwa i to było widać jak byk !! a co sędzia zrobił pokazał, że za 3!! Więc też bym go nazwał tak samo jak on !! Co do trenera z Jeleniej to świadkowie są, a zachowywał się jak palant !!
...w.w.j.d.?...
Obie strony najwyrazniej zachowały się w sposób, który nie przystoi w obecności kobiet, takich młodych już wogóle. Ale gdyby za takie słowa karać walkowerami, to pewien klub z Poznania (czyt. MUKS) nie zagrałby w rozgrywkach żadnego meczu
Po derbach z Olimpią jeden działacz groził sędziemu śmiercią
Mam nadzieję, że trenerzy się jednak opamiętają... z jakiej racji potem wymagać od zawodniczek, by powstrzymywały się od zachowań "powellowych" i "pantelejewych" 
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
-
kicic z meczu
Uwazam ze zachowanie Trenera Skrzecza, moze bylo troszke "nie na miejscu", ale dzialal pod wplywem emocji. Chyba kazdy normalny Trener stanal by w obronie swojego zespolu.Bo to co gwizdali sedziowie, wołało o pomste do nieba. Nie wiem kto daje licencje tym Panom do sedziowania.A tak a propos to komisarz zawodow powinnien zareagowac, na postawe sedziow.
Jesli komentujemy zachowania trenerow, to nalezy wspomniec rowniez o postowie szkoleniowca Jeleniej Gory- Pana Sroki, ktory podczas przerwy pokazal Trenerowi SMS-u "srodkowy palec".To zachowanie umknelo jednak wszystkim kibicom jak rowniez sedziemu. Swiadczy to tylko i wylacznie o braku kultury i szacunku do straszych osob, i bardziej doswiadczonego Trenera.
Gratuluje dziewczyna dobrych meczy. Zagralyscie naprawde dobre zawody.A to ze przegralyscie, bylo skutkiem gry 5 przeciwko 7 (5zawodniczek Jeleniej+2 sedziow).Zycze powodzenia w najblizszych meczach.Wierze ze wygracie.Pozdr
-
kibic z meczu
Walkower??!!! A co Jelenia boi sie ze przegra w Łomiankach? (bo juz raz tak bylo).Ida na łatwizne.....ale walkowera nie bedzie, chyba ze stchorza i nie przyjada do Łomianek.
Widzialam hale w Łomiankach, druzyna SMS-u powinna rozstawic drogowskazy, aby dziewczyny z Jeleniej sie nie pogubily (to tak a propos "wspanialej" hali w Jeleniej).
- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
. Ale co bedzie w 3 meczu zweryfikuje boisko.
...i ja jestem tego samego zdania, będąc za dziewczynami z Łomianek.
Jeśli chodzi o zajścia na meczu, owszem było gorąco na obu ławkach nie wyolbrzymiałbym jednak tego. Przekleństwa? Środkowy palec? Nie wiem, nie zwróciłem uwagi na "szczegóły", ale na pewno rzucały się w oczy błędy sędziów. Rzut Gosi Myćki za dwa (uznany za "trzy") to nie był błąd - to był wielbłąd
..you got to lose, to know how to win..
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”