Kary dla Wojciecha Spisackiego i Olgi Pantelejewej

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 10 maja 2005, 23:55

Panowie. Jedno jest pewne. Zarówno Panti jak i trener Spisacki zasłużyli na kary i uważam, że dobrze się stało, że PLKK takie ustalenia podjęło. Kary powinny być i są. Co do ich wysokości nie będe się wypowiadał. Powiem tylko, że wydaje mi się, że zarówno dla jednej jak i dla drugiej strony są one symboliczne. I TO MI SIĘ NIE PODOBA.

TAKIE ZACHOWANIE TRZEBA TĘPIĆ WSZELKIMI SPOSOBAMI. Mam nadzieję, że to ostatnia taka sytuacja, że zawodniczka naszego klubu jest w coś takiego zamieszana :!: :!: :!:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 maja 2005, 08:56

Kowalik pisze:Panowie. Jedno jest pewne. Zarówno Panti jak i trener Spisacki zasłużyli na kary i uważam, że dobrze się stało, że PLKK takie ustalenia podjęło. Kary powinny być i są. Co do ich wysokości nie będe się wypowiadał. Powiem tylko, że wydaje mi się, że zarówno dla jednej jak i dla drugiej strony są one symboliczne. I TO MI SIĘ NIE PODOBA.

TAKIE ZACHOWANIE TRZEBA TĘPIĆ WSZELKIMI SPOSOBAMI. Mam nadzieję, że to ostatnia taka sytuacja, że zawodniczka naszego klubu jest w coś takiego zamieszana :!: :!: :!:

a w "innych okolicznościach" to pozostawałoby mi Ci po takim wpisie tylko... polać! :wink: :lol: - znaczy zgadzam się i popieram w 100% (choć tu też wolę jednak 45% :wink: )
Ostatnio zmieniony 11 maja 2005, 09:26 przez simon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 11 maja 2005, 09:17

Kowalik pisze:Panowie. Jedno jest pewne. Zarówno Panti jak i trener Spisacki zasłużyli na kary i uważam, że dobrze się stało, że PLKK takie ustalenia podjęło. Kary powinny być i są. Co do ich wysokości nie będe się wypowiadał. Powiem tylko, że wydaje mi się, że zarówno dla jednej jak i dla drugiej strony są one symboliczne. I TO MI SIĘ NIE PODOBA.

A mi sie podoba Twoje podejście :!: Potrzeba nam dużo obiektywizmu. Szkoda, że kibice tak rzadko potrafią krytycznie spojrzeć na swoje zawodniczki (za wyjątkiem krytykowania ich umiejętności i zaangażowania w przegranych meczach). Tak często na forum czyta się tłumaczenie swoich zawodniczek po chamskich zagraniach. Mistrzami w tym są oczywiście Lotosiacy (zaznaczam że nie wszyscy). Gdyby była to zawodniczka z Gdyni zamiast Panti, to pewnie przeczytalibyśmy, że Spisacki tak, ale zawodniczka nie, pewnie została sprowokowana a tak wogóle to zdarzenia nie było, i najlepiej ukarać całą drużynę przeciwną... a Suska dopisałby do tego jakąś teorię spiskową :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 11 maja 2005, 13:02

Ja uważam kary za jak najbardziej zasadne wydaje mi sie jednak że Panti za swoje zachowanie (ferwor walki o piłkę) dostała odpowiednią karę to kara dla Spisackiego jest zdecydowanie za niska!
Według mnie to jest niedopuszczalne aby trener rzucał sie na zawodniczkę!!! Po pierwsze ponieważ jest ona kobietą i to juz wykracza poza wszelkie normy, po drugie jest jej nauczycielem, opiekunem i ma ją czegoś nauczyc, a co taki trener może nauczyć i jaki będzie miał autorytet??

Podobnie jak Kowalik mam nadzieję że również żadna zawodniczka naszego klubu nie będzie miała nic wspólnego z tego typu zachowaniem!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 11 maja 2005, 14:51

W sumie może i macie rację, że kara dla Spisackiego powinna być wyższa :? :!:

Zastanawia mnie jednak jeszcze jedna kwestia. Zarówno po ekscesach podczas meczu finałowego o Puchar Polski jak i po zajsciach w piątym meczu o brąz żadnych kar nie otrzymali sędziowie :twisted: :? :!: Nie chę w tym miejscu bronić zachowań ukaranych, ale powinny w końcu być jakieś kary dla gwizdków!!! Kto wie, może gdyby nie ich beznadziejne sędziowanie, atmosfera w obu przypadkach nie zaostrzyła by się i nie doszło by do takich incydentów!!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 11 maja 2005, 17:41

Sędziowie w Polsce to mój ulubiony temat. Zauwazcie jednak, ze jak chodzi o mecze widoczne są takie zdarzenia, że zawodniczka popełniła jakiś faul. Tutaj zaraz władze ligii interweniują (zbierają jakieś kasety szkoleniowe do analizy zdarzeń- mimo tego, że nie trzeba nagrywać meczy- tylko wybrane z tego co wiem). Jak jednak sędziowie jakiekolwiek błędy popełniają to już przecież kaset nie widać- związek za nimi nie latają. Niestety sędziowie to społeczność, która trzyma władze w Polskiej koszykówce.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 11 maja 2005, 18:34

Szymon pisze:W sumie może i macie rację, że kara dla Spisackiego powinna być wyższa :? :!:

Zastanawia mnie jednak jeszcze jedna kwestia. Zarówno po ekscesach podczas meczu finałowego o Puchar Polski jak i po zajsciach w piątym meczu o brąz żadnych kar nie otrzymali sędziowie :twisted: :? :!: Nie chę w tym miejscu bronić zachowań ukaranych, ale powinny w końcu być jakieś kary dla gwizdków!!! Kto wie, może gdyby nie ich beznadziejne sędziowanie, atmosfera w obu przypadkach nie zaostrzyła by się i nie doszło by do takich incydentów!!!!

Masz całkowitą rację. Tych kretynów z gwizdkami trzeba też zacząć karać i to SUROWO :!: :!: :!: Ja jak się na czymś nie znam to się do tego nie zabieram i oni też powinni pomyśleć o zmianie zawodu :!: :!: :!:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
MAJOREK
Amator

Postautor: MAJOREK » 11 maja 2005, 19:05

Moim zdaniem sedziowie to sa swiete krowy i nic im zrobic nie mozna!! To oni dyktuja warunki na parkietach i to oni ustawiaja tabele a trzeba rowniez podkraeslic fakt ze sa oni stronniczy!! Najczescie w konfortowej sytuacji jest jeden z zespolow!! Sedziowie powinni wreczac nagrody mistrzostwa Polski bo to oni je "przyznali"!!! I czy my kibice nie mamy prawa mowic i krzyczec "SĘDZIA CH..."?!!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 11 maja 2005, 19:29

mati pisze:Sędziowie w Polsce to mój ulubiony temat. Zauwazcie jednak, ze jak chodzi o mecze widoczne są takie zdarzenia, że zawodniczka popełniła jakiś faul. Tutaj zaraz władze ligii interweniują (zbierają jakieś kasety szkoleniowe do analizy zdarzeń- mimo tego, że nie trzeba nagrywać meczy- tylko wybrane z tego co wiem). Jak jednak sędziowie jakiekolwiek błędy popełniają to już przecież kaset nie widać- związek za nimi nie latają. Niestety sędziowie to społeczność, która trzyma władze w Polskiej koszykówce.

zabrzmialo jak poczatek jakiejs naukowej broszury :D od razu mi sie WW przypomnial...nie wiem czemu bo wczesniej nie interesowalem sie personaliami sedziow ale ten jegomosc jakos utkwił mi w pamieci....

co do drugiej bolda: odnioslem takie wrazenie wlasnie, szczegolnie w opisie meczu SMS - Unia w warszawie...
reloaded :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 maja 2005, 21:47

A ja tym razem trochę w obronie sędziów - przynajmniej tych starających się o obiektywizm. Trzeba zrozumieć, jak trudna jest rola tych panów - kiedy gwizdali dość pobłażliwie zostali oskarżeni o doprowadzenie do zaostrzenia gry, a kiedy to (na przykład podczas ostatniego meczu finałowego) bardzo ostro i zdecydowanie wchodzili do akcji, również miano w pewnych kręgach do nich pretensje. Po prostu taki zawód, że trudno wszystkich zadowolić i praktycznie zawsze zdarzą się błędy, które ktoś potem wychwyci. Niestety nie ma ludzi nieomylnych. Nie ma natomiast żadnego usprawiedliwienia dla gwizdania stronniczego! Wtedy zdecydowanie takie praktyki powinny być karane z całą surowością... inna sprawa to jednak udowodnienie takiego zamierzonego sędziowania na czyjąś korzyść :?
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 11 maja 2005, 21:55

No dobra, rozumiem że nie są nieomylni itd. Jednak według mnie powinni ponosić jakieś konsekwencje za swoje pomyłki. No sorry bardzo ale wkurwia mnie fakt że sportowiec trenuje, wychodzi na mecz, walczy i przegrywa tylko dlatego że pan sędzia niedouczony i gwiżdze sobie jak mu się podoba !!! Uważam że za słabą postawę, sędziowie powinni być kierowani karnie na jakieś szkolenia czy coś w tym stylu!!! Za bardzo slabe sędziowanie powinny byc kary finansowe!!!
Może przyniosłoby to jakiś efekt i wzrósłby poziom sędziowania???

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 maja 2005, 22:00

No tak Szymon, wiadomo, że masz rację... tylko kto ma ich oceniać? :( Ich koledzy po fachu? Znajomi z tysiąca i jednej imprezy? ehhh... A kto ich będzie pilnował? Co im grozi za "wybielanie" pomyłek? I tu chyba cały problem... tylko, że tak szczerze mówiąc to nie mam na niego rozwiązania. Póki co chyba w Polsce nikt nie wpadł na pomysł, jak sprawić, by system oceniania sędziów (piłkarskich, koszykarskich itp) gwarantował sprawiedliwość. Najbardziej zabawny jest argument, że jeśli arbitrzy będą wyżej opłacani, to nie będzie im się opłacało kombinować ... hihihi... taaaaa - pokażcie mi osobę, która mogąc małym wysiłkiem mieć więcej, z tego zrezygnuje :)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 11 maja 2005, 22:07

No właśnie. I w ten sposób zabrneliśmy w ślepy zaułek :twisted: .
Faktycznie, nie można nic zrobić. Możemy tylko mieć nadzieję że znajdzie sie kilku (oby chociaż tylu) uczciwych, którzy zaczną coś robić pożytecznego w tej materii!!
A póki co, mamy to forum i tutaj możemy głośno mówić o fatalnych postawach gwizdków!! Może ktoś to przeczyta i się zastanowi??? Eeeee.... nie wierze w to!

Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 11 maja 2005, 23:59

Może ktoś mi wytłumaczyć co mają sędziowie do chamskiego zachowania trenera :?: :roll: Ostatnio zauważyłem , że wszystkie rozmowy na tym forum kończą się na pisaniu o sedziach :!:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 12 maja 2005, 09:05

KIBIC pisze:Może ktoś mi wytłumaczyć co mają sędziowie do chamskiego zachowania trenera :?: :roll: Ostatnio zauważyłem , że wszystkie rozmowy na tym forum kończą się na pisaniu o sedziach :!:

W tym wypadku (zresztą, chyba raczej nie tylko w tym) jeśli sędziowie byliby bardziej kompetentni, umieli utrzymać zawodniczki w rydzach, nie dawali możliwości ostrej gry, to nie byłoby głupoty Panti a wtedy Spisacki tesh by się spisał i nie odepchnął Jej.
Jasne? :)
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”