Informacje, plotki, transfery czyli sezon 2022/23
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Informacje, plotki, transfery czyli sezon 2022/23
W Gdyni prezes mówił, jak pamiętam, koniec maja, czerwiec ogłosi skład.
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
Klubowy Wicemistrz Świata 2002
47 meczów wygranych pod rząd w lidze 2019-2022
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
Kosz-ykarz pisze:Co do Europejek mialyby zostać 2 z 3. Więc chyba powinna odpaść średnia Jakubcova.. Stanacev i Fassina po dobrych sezonach mógłbym mieć ciekawe oferty z innych klubów.
Ivana Jakubcova odchodzi z Lublina ( za: https://basket.zoznam.sk/doc/38605/ukaz ... -jakubcova)
"Zostajesz w Polsce po tak udanym doświadczeniu?
"W Lublinie czułem się bardzo dobrze. Chcę jednak awansować jeszcze wyżej w mojej karierze, jestem tuż przed podpisaniem kontraktu w innym zagranicznym klubie, o czym jeszcze nie wspomniałem publicznie. Chcę tam pokazać jeszcze lepsze i bardziej wszechstronne występy, bo w Lublinie moim głównym zadaniem było strzelanie".
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
peps03 pisze:"W Lublinie czułem się bardzo dobrze. Chcę jednak awansować jeszcze wyżej w mojej karierze, jestem tuż przed podpisaniem kontraktu w innym zagranicznym klubie, o czym jeszcze nie wspomniałem publicznie.
Jakubcová to facet?
-
Kosz-ykarz
- Junior
Może po prostu błąd w przetłumaczeniu...
Jakubcova chce się dalej rozwijać dlatego odchodzi....tak samo jednak Lublin jeśli chce ugruntowywać swoją pozycję to musi wymienić Jakubcova na kogoś lepszego po prostu.
Jakubcova czasem miała dzień z rzutami za 3 pkt, czasem zablokowała ale miewała też bardzo mizerne mecze.
Przy pozostaniu Mack postawiłbym na silna 4/5 która może trochę odciążyć podstawowego centra i bardziej powalczyć na deskach. Bo Jakubcova średnio walczyła na tablicach.
Idealna 4/5 mogłaby byc Miskiniene do duetu z Mack.
Tak czy siak pierwszy raz podobał mi się zespół Szewczyka. A tutaj przed sezonem użytkownik ChrisLbn zwiastował że Lublin może mieć kłopot z play off
.
Ogólnie jednak zestaw zagranicznych się udał bo Amerykanki, Włoszka i Stanacev grały bardzo dobrze i stanowiły fajny zespół. Stanacev to naprawdę super gracz jak na warunki ligowe.
Potencjalne transfery Winkowskie i Ziętara to chyba wzmocnienie polskiej rotacji.
Ciekawe gdzie zagra Sklepowicz...Może znów zagranica jak 3 lata temu coś w Hiszpanii... chyba że może do beniaminka.
Sledze wnba potroszku i widzę że Colson wciąż gdzieś się łapie w drużynach. Może historia zatoczy koło i Colson ponownie w Pruszkowie?;) grała przed dekada bodajże. Ostatbio chyba w Izraelu.
Jakubcova chce się dalej rozwijać dlatego odchodzi....tak samo jednak Lublin jeśli chce ugruntowywać swoją pozycję to musi wymienić Jakubcova na kogoś lepszego po prostu.
Jakubcova czasem miała dzień z rzutami za 3 pkt, czasem zablokowała ale miewała też bardzo mizerne mecze.
Przy pozostaniu Mack postawiłbym na silna 4/5 która może trochę odciążyć podstawowego centra i bardziej powalczyć na deskach. Bo Jakubcova średnio walczyła na tablicach.
Idealna 4/5 mogłaby byc Miskiniene do duetu z Mack.
Tak czy siak pierwszy raz podobał mi się zespół Szewczyka. A tutaj przed sezonem użytkownik ChrisLbn zwiastował że Lublin może mieć kłopot z play off
Ogólnie jednak zestaw zagranicznych się udał bo Amerykanki, Włoszka i Stanacev grały bardzo dobrze i stanowiły fajny zespół. Stanacev to naprawdę super gracz jak na warunki ligowe.
Potencjalne transfery Winkowskie i Ziętara to chyba wzmocnienie polskiej rotacji.
Ciekawe gdzie zagra Sklepowicz...Może znów zagranica jak 3 lata temu coś w Hiszpanii... chyba że może do beniaminka.
Sledze wnba potroszku i widzę że Colson wciąż gdzieś się łapie w drużynach. Może historia zatoczy koło i Colson ponownie w Pruszkowie?;) grała przed dekada bodajże. Ostatbio chyba w Izraelu.
Jestem z Lublina. Kibice z sentymentem wspominają Morgan Bertsch i takie 2 Jakubcowe oddaliby, aby Amerykanka znów zagrała w Pszczółce. Słowaczka miała dosłownie kilka dobrych spotkań (licząc ligę i puchary). Była bardzo jednowymiarowa, skupiając się na rzutach z dystansu, których procent pozostawał wiele do życzenia. Bardzo brakowało jej zbiórek i ogólnie walki pod tablicami. Jestem bardzo ciekawy w jakim to lepszym klubie, znajdzie się Słowaczka w przyszłym sezonie. Szkoda, że Kurach odchodzi. Nie wiem czym jest to spowodowane, przecież dostawała swoje minuty jako zawodniczka młodzieżowa w tym sezonie.
Patrząc na insta Jakubcovej, to nie widać, że ro koszykarka. Ciuchy, podróże. Lans. Coś jak kiedyś Kournikova w tenisie.
Mnie ciekawi, czy Morgan zostanie w Gdyni, jeszcze trochę czasu i będzie wiadomo jakie składy na następny sezon.
Mnie ciekawi, czy Morgan zostanie w Gdyni, jeszcze trochę czasu i będzie wiadomo jakie składy na następny sezon.
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
W Gdyni bardzo duże roszady. Z klubu odchodzą Morgan Bertsch, Megan Gustafson, Ana-Marija Begić. Natomiast na kolejny sezon ma pozostać Marisa Kastanek.
https://sport.trojmiasto.pl/VBW-Arka-Gd ... 67296.html
Choć obecny sezon nie był udany dla Arki, to przyznam szczerze, że aż takiego wietrzenia szatni się nie spodziewałem.
https://sport.trojmiasto.pl/VBW-Arka-Gd ... 67296.html
Choć obecny sezon nie był udany dla Arki, to przyznam szczerze, że aż takiego wietrzenia szatni się nie spodziewałem.
Okaże się, jaki powód tak dużych zmian, czy odchodzą, bo kasy nie ma, czy nowa myśl szkoleniowa. ;) po nowych koszykarkach.
Tak myślałem, że Kastanek zostanie, i wyjaśniło się, że Morgan odchodzi, szkoda. Kastanek najdłuższy staż w ostatnich latach.
Gustafson, to było niemal pewne, że odejdzie. Podejrzewam, że za granicę. Może Hiszpania? Begić to w ogole nie powinni ściągać, już Sonja byla lepsza, ale coś tam było z ich federacją.
Tak myślałem, że Kastanek zostanie, i wyjaśniło się, że Morgan odchodzi, szkoda. Kastanek najdłuższy staż w ostatnich latach.
Gustafson, to było niemal pewne, że odejdzie. Podejrzewam, że za granicę. Może Hiszpania? Begić to w ogole nie powinni ściągać, już Sonja byla lepsza, ale coś tam było z ich federacją.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2022, 19:04 przez daro, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
-
Kosz-ykarz
- Junior
Fassina w Reyer Venezia.
W artykule jest wzmianka o niej
Do tego Stewart w Bologni. . oczywiście Breanna Stewart.
https://m.pianetabasket.com/focus/lbf-s ... a-1-251196 .
Trenerem Bologni ma być Miguel Mendez jeśli rozwiąże kontrakt z Jekami.
O
W artykule jest wzmianka o niej
Do tego Stewart w Bologni. . oczywiście Breanna Stewart.
https://m.pianetabasket.com/focus/lbf-s ... a-1-251196 .
Trenerem Bologni ma być Miguel Mendez jeśli rozwiąże kontrakt z Jekami.
O
-
NOWYnaFORUM
- Nowy na forum
i przy okazji dwie byłe z Gdyni Allen i Gulich następny sezon w Valencia. To już trzeci.
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
Tilbe Şenyürek z Botas do Gorzowa.
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
daro pisze:Tilbe Şenyürek z Botas do Gorzowa.
Ciekawy transfer. Wreszcie zagra u nas podkoszowa z dobrym rzutem za 3
Grała w Polsce jakaś Turczynka w ogóle? Bardzo ciekawy transfer. Aż tyle amerykańskich środkowych nawiedzi Turcję w przyszłym roku że rodzime uciekają?
przemoe pisze:Grała w Polsce jakaś Turczynka w ogóle? Bardzo ciekawy transfer. Aż tyle amerykańskich środkowych nawiedzi Turcję w przyszłym roku że rodzime uciekają?
Chciałem podbić i zapytać: grała w innej niż turecka liga jakaś Turczynka w ogóle?
Ale zobaczyłem, że internet wspomina o przynajmniej dwóch takich przypadkach - Isil Alben w Kursku i Nevriye Yilmaz w Como.
Kurczę, w ogóle bym sobie tego nie przypomniał....obie to przecież ikony tureckiej ligi i kadry.
Transfer Gorzowa istotnie bardzo ciekawy, oby to był dobry zwiastun dla całej ligi.
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”