Informacje, plotki, transfery czyli sezon 2022/23
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
El-Maniaque
- Nowy na forum
Re: Informacje, plotki, transfery czyli sezon 2022/23
ZA Klubowym FB:
Rumunka Gabriela Marginean. zasila Polskie Przetwory Basket 25 Bydgoszcz.
Rumunka Gabriela Marginean. zasila Polskie Przetwory Basket 25 Bydgoszcz.
Jak będzie błysk trenerskiego geniuszu skery i zgranie, to wystarczy na Polkowice.
reaktywacja pisze:Skład Basketu wydaje się ciekawy, taki bardziej pod Ślęzę czy Bydgoszcz niż pod Lublin i Polkowice.
.
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
Klubowy Wicemistrz Świata 2002
47 meczów wygranych pod rząd w lidze 2019-2022
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
daro pisze:Jak będzie błysk trenerskiego geniuszu skery i zgranie, to wystarczy na Polkowice.reaktywacja pisze:Skład Basketu wydaje się ciekawy, taki bardziej pod Ślęzę czy Bydgoszcz niż pod Lublin i Polkowice.
.
To jakiś żart? :-)
Ciekawe ile zostało jeszcze Marginean w Marginean... Oby Bydgoszcz nie była domem spokojnej starości.
przemoe pisze:Ciekawe ile zostało jeszcze Marginean w Marginean... Oby Bydgoszcz nie była domem spokojnej starości.
O tym samym sobie myślałem. Te 6 czy 7 lat temu w swoim pierwszym sezonie w Salamance pokazała, ze była jedna z fajniejszych europejskich trojek. Ostatnie sezony już mega przeciętne... Ciężko stwierdzić co pokaże, ale dobrze byłoby zobaczyć chociaż jakieś przebłyski tej Marginean z ok. 2015 roku.
przemoe pisze:Ciekawe ile zostało jeszcze Marginean w Marginean... Oby Bydgoszcz nie była domem spokojnej starości.
Podejrzewam , że Marginean in top w ogóle nie patrzylaby na Bydgoszcz. Myślę , że w swoim wieku,patrzy już namaksymalny potencjalny kontrakt dla siebie.
W Lublinie Szwedka Poulsson. My mieliśmy nieciekawe doświadczenie ze Szwedką w poprzednim sezonie.
Nieoficjalnie może zostać Mack i Stanacev.
Nieoficjalnie może zostać Mack i Stanacev.
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
jaro26 pisze:przemoe pisze:Ciekawe ile zostało jeszcze Marginean w Marginean... Oby Bydgoszcz nie była domem spokojnej starości.
Podejrzewam , że Marginean in top w ogóle nie patrzylaby na Bydgoszcz. Myślę , że w swoim wieku,patrzy już namaksymalny potencjalny kontrakt dla siebie.
Ale to jest oczywiste. Chodzi o to jak bardzo jeszcze może i chce.
-
El-Maniaque
- Nowy na forum
jaro26 pisze:przemoe pisze:Ciekawe ile zostało jeszcze Marginean w Marginean... Oby Bydgoszcz nie była domem spokojnej starości.
Pewnie patrzymy tutaj na finanse. Z serbką, która wcześniej podpisała jest podobnie.
Najbardziej martwi mnie to, że obie zawodniczki są po kontuzjach.
Ich doświadczenie może zaprocentować w awansie mam nadzieję do grupy Eurocup.
-
Kosz-ykarz
- Junior
Zanosi się na mnóstwo nowych europejek w lidze. Zobaczymy ile z nich pokaże przyzwoity poziom a ile będzie szrotem
Ps. Odnalazla się Joanna Grymek. W 2 lidze włoskiej. Podpisała kontrakt z Vigarano.
Poprzedni sezon też 2 liga włoska, w Brescia , średnio 5,7 pkt I 6,1 zbiórki..
Ps. Odnalazla się Joanna Grymek. W 2 lidze włoskiej. Podpisała kontrakt z Vigarano.
Poprzedni sezon też 2 liga włoska, w Brescia , średnio 5,7 pkt I 6,1 zbiórki..
Na flashscore można znaleźć łatwo jakąś koszykarkę gdzie gra itd. Mnie ciekawi, czy Greinacher gdzieś gra jeszcze. Wychodzi tam, że tylko w narodowej.
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
-
El-Maniaque
- Nowy na forum
Ciekaw jestem gdzie wylądują odchodzące z Bydgoszczy Karolina Poboży i Angelika Stankiewicz. Ktoś coś wie?
A Laura gdzie?
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
El-Maniaque pisze:Ciekaw jestem gdzie wylądują odchodzące z Bydgoszczy Karolina Poboży i Angelika Stankiewicz. Ktoś coś wie?
O Poboży była mowa na str. 1 tego topika.
Ale że Stankiewicz nie wzięli.... policzmy: A. Morawiec, K. Trzeciak, K. Niedźwiedzka, K. Poboży, Z. Sklepowicz, A. Karczmarczyk, J, Grymek, R. Schmidt, S. Bujniak, A. Rembiszewska, teraz jeszcze Angelika, może jeszcze M. Jasnowska, M. Szajtauer - to chyba tylko na początku lat 90-tych tyle zawodniczek szło za granicę. Transfery w mniejszym czy większym związku z przepisem U23. W mojej ocenie zmiana in plus, pojawiło się wiele młodych, ciekawych Polek na parkiecie. Większość wykorzystała szanse, oby tak było w nowym sezonie.
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
-
El-Maniaque
- Nowy na forum
Ja się zastanawiam, jakie Polki przyjdą do Bydgoszczy bo chyba nie zamierzamy grać samymi młodymi PL? Na razie żadnych przecieków :)
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”