Szajek: "Mam wizję drużyny"
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Szajek: "Mam wizję drużyny"
„Mam wizję drużyny. Do jej realizacji potrzebne są oczywiście pieniądze. Jeżeli chodzi o personalia przydały, by się dwie zawodniczki na pozycję centra oraz jedna zawodniczka dobrze grająca na obwodzie . Oczywiście chciałbym również, by w klubie pozostały takie zawodniczki jak Tyszkiewicz i Ciecierska. ‘- o swojej wizji drużyny koszykarek AZS-u Poznań opowiada nowy szkoleniowiec akademickiej ekipy Grzegorz Szajek
Panie Grzegorzu powrócił pan ponownie na ławkę trenerską od przyszłego sezonu będzie pan szkoleniowcem koszykarek AZS-u, teraz chyba jeszcze głębiej poświęci się pan pracy nauczyciela akademickiego ?
Tak z AZS jestem już od wielu lat. Przede wszystkim, w ostatnich latach głównie jako nauczyciel akademicki, pracuje bowiem w Studium Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu na Uniwersytecie imienia Adama Mickiewicza. Przed wielu laty prowadziłem również męski niestety nieistniejący już męski zespół AZS, pracowałem także z koszykarkami miedzy innymi Ostrovii Ostrów Wielkopolski oraz Quay / AZS w latach 1999-2002.
Z racji tego, że jest pan pracownikiem UAM-u z niektórymi koszykarkami będzie miał pan więcej do czynienia i na bieżąco będzie mógł pan obserwować ich koszykarskie postępy ?
Tak rzeczywiście częściej będę mógł się przyglądać dobrze, w tym zakończonym sezonie spisującej się Natalii Mrozińskiej, będę też częściej obserwował Anię Pamułę i Olę Karpińską .
Czy miał pan okazję w zakończonym niedawno sezonie obserwować swoje obecne podopieczne ?
Tak oczywiście niestety bardzo rzadko z racji obowiązków zawodowych. Widziałem, w sumie tylko trzy spotkania. Pozostałe opuściłem, bo tak jak mówiłem nie pozwoliły mi na to obowiązki zawodowe. Prowadziłem bowiem zespoły występujące, w akademickich ligach, pucharach rektorskich .
Jak ocenia pan piątą lokatę akademiczek na finiszu obecnych rozgrywek ?
Uważam, że jest to bardzo dobry rezultat . Drużyna osiągnęła maksymalny wynik jaki mogła, w tym składzie personalnym osiągnąć . Moim zdaniem akademiczek, w minionym sezonie nie było, by stać na więcej.
Ma pan już swoją koncepcję budowy zespołu na kolejny sezon ?
Mam wizję drużyny. Do jej realizacji potrzebne są oczywiście pieniądze. Jeżeli chodzi o personalia przydały, by się dwie zawodniczki na pozycję centra oraz jedna zawodniczka dobrze grająca na obwodzie . Oczywiście chciałbym również, by w klubie pozostały takie zawodniczki jak Tyszkiewicz i Ciecierska.
Czy zespól pana zdaniem potrzebuje wzmocnień ?
Chciałbym żeby zespół był wzmocniony. Mam listę dziewiętnastu zawodniczek, które mogły, by u nas grać. Jest w tym gronie kilka naprawdę wartościowych zawodniczek .
Jaka jest szansa te zawodniczki pozyskać ?
.
Myślę, że tak . W Polsce jest dość specyficzna sytuacja. Bogate zespoły takie jak Lotos, Wisła czy Polfa wolą kupować Serbki, Amerykanki , Rosjanki, a reprezentantki kraju siedzą na ławce. AZS jest klubem solidnym płacącym nie duże pieniądze, ale zawsze na czas. To jest naszym atutem . Myślę, że przy minimalnie większym budżecie uda się do Poznania sprowadzić solidne, wartościowe zawodniczki. Ale o tym jakie, to będą zawodniczki i tak zadecyduje ekonomia.
Łukasz Klin
www.sportowefakty.pl
Panie Grzegorzu powrócił pan ponownie na ławkę trenerską od przyszłego sezonu będzie pan szkoleniowcem koszykarek AZS-u, teraz chyba jeszcze głębiej poświęci się pan pracy nauczyciela akademickiego ?
Tak z AZS jestem już od wielu lat. Przede wszystkim, w ostatnich latach głównie jako nauczyciel akademicki, pracuje bowiem w Studium Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu na Uniwersytecie imienia Adama Mickiewicza. Przed wielu laty prowadziłem również męski niestety nieistniejący już męski zespół AZS, pracowałem także z koszykarkami miedzy innymi Ostrovii Ostrów Wielkopolski oraz Quay / AZS w latach 1999-2002.
Z racji tego, że jest pan pracownikiem UAM-u z niektórymi koszykarkami będzie miał pan więcej do czynienia i na bieżąco będzie mógł pan obserwować ich koszykarskie postępy ?
Tak rzeczywiście częściej będę mógł się przyglądać dobrze, w tym zakończonym sezonie spisującej się Natalii Mrozińskiej, będę też częściej obserwował Anię Pamułę i Olę Karpińską .
Czy miał pan okazję w zakończonym niedawno sezonie obserwować swoje obecne podopieczne ?
Tak oczywiście niestety bardzo rzadko z racji obowiązków zawodowych. Widziałem, w sumie tylko trzy spotkania. Pozostałe opuściłem, bo tak jak mówiłem nie pozwoliły mi na to obowiązki zawodowe. Prowadziłem bowiem zespoły występujące, w akademickich ligach, pucharach rektorskich .
Jak ocenia pan piątą lokatę akademiczek na finiszu obecnych rozgrywek ?
Uważam, że jest to bardzo dobry rezultat . Drużyna osiągnęła maksymalny wynik jaki mogła, w tym składzie personalnym osiągnąć . Moim zdaniem akademiczek, w minionym sezonie nie było, by stać na więcej.
Ma pan już swoją koncepcję budowy zespołu na kolejny sezon ?
Mam wizję drużyny. Do jej realizacji potrzebne są oczywiście pieniądze. Jeżeli chodzi o personalia przydały, by się dwie zawodniczki na pozycję centra oraz jedna zawodniczka dobrze grająca na obwodzie . Oczywiście chciałbym również, by w klubie pozostały takie zawodniczki jak Tyszkiewicz i Ciecierska.
Czy zespól pana zdaniem potrzebuje wzmocnień ?
Chciałbym żeby zespół był wzmocniony. Mam listę dziewiętnastu zawodniczek, które mogły, by u nas grać. Jest w tym gronie kilka naprawdę wartościowych zawodniczek .
Jaka jest szansa te zawodniczki pozyskać ?
.
Myślę, że tak . W Polsce jest dość specyficzna sytuacja. Bogate zespoły takie jak Lotos, Wisła czy Polfa wolą kupować Serbki, Amerykanki , Rosjanki, a reprezentantki kraju siedzą na ławce. AZS jest klubem solidnym płacącym nie duże pieniądze, ale zawsze na czas. To jest naszym atutem . Myślę, że przy minimalnie większym budżecie uda się do Poznania sprowadzić solidne, wartościowe zawodniczki. Ale o tym jakie, to będą zawodniczki i tak zadecyduje ekonomia.
Łukasz Klin
www.sportowefakty.pl
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
mati pisze:coś wróbeli ćwierkają, że Szajek będzie w byłe reprezentantki klubu z Ostrowa uderzał
niech uderza jesli chce, biada jednak jesli wywali polowe obecnego skladu, ktory powinien zostac moim zdaniem nietkniety. tak wiec nie mam nic przeciwko temu zeby ktos doszedl, ale najlepiej zeby nikt nie odchodzil:]
reloaded :]
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Maras nie bądź dziwny- poprostu pomysl jakie zawodniczki mogłyby wystepować w waszym klubie- nie pisz tylko pomyśl zaznaczam. Myślę, że po spadku Ostrovii jest bardzo loooogiczne, które zawodniczki mogłyby za przystepną cenę bronic barw azs.
Edit: bardzo przystępną cenę tzn. np. bez opłat klubu za mieszkania...ponieważ teraz stwierdzilem Maras, że możesz jednak nie skumać
[/i]
Edit: bardzo przystępną cenę tzn. np. bez opłat klubu za mieszkania...ponieważ teraz stwierdzilem Maras, że możesz jednak nie skumać
mati pisze:Maras nie bądź dziwny- poprostu pomysl jakie zawodniczki mogłyby wystepować w waszym klubie- nie pisz tylko pomyśl zaznaczam. Myślę, że po spadku Ostrovii jest bardzo loooogiczne, które zawodniczki mogłyby za przystepną cenę bronic barw azs.
Edit: bardzo przystępną cenę tzn. np. bez opłat klubu za mieszkania...ponieważ teraz stwierdzilem Maras, że możesz jednak nie skumać[/i]
Wszytko kumam mati i wiem o kogo ci chodzi
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
MAJOREK pisze:Mytek pisze:nie mam nic przeciwko temu zeby ktos doszedl, ale najlepiej zeby nikt nie odchodzil:]
dobrze mowisz czlowieku!!!!
Tylko, że pieniądze na drzewach nie rosną
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
mati pisze:Ja mam taka jedną- z Ameryki- może podać Szajkowi namiary- naprawde dobra i Polka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tylko, ze trzeba jej płacić- ale pierwsza piątka jak znalazł
hmm....niezle :] mowisz o takiej jednej co tylko co jakis czas "emigruje" do USA?
pieniadze na drzewach nie rosna, ale slyszlem cuś o Nivei and Buhak ze maja zamiar wieksze pieniadze zainwestowac w AZS, wiec mam nadzieje ze mimo wszystko uda sie utrzymac dotychaczsowy sklad....
reloaded :]
-
Gość
MARAS pisze:Tez jestem jak najbardziej za zatrudnieniem jakiejs Brazylijki która dobrze rzucala by z dystansu tak jak Karla w Pabianicach.
Z tymi rzutami brazylijki to spora przesada.Wiele polek lepiej od niej rzuca.Skuteczność na poziomie 30% nie powala.Zwykła przeciętność.Dokładając słabą gre 1x1 i brak asyst w najważniejszych meczach to obraz tej zawodniczki jest całkiem inny niż wielu sugeruje.Oglądając gre tej koszykarki staje sie jasne dlaczego w Rosji grała tak malo.Ale w Pabianicach w tym roku na bezrybiu i rak ryba.
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Anonymous pisze:Z tymi rzutami brazylijki to spora przesada.Wiele polek lepiej od niej rzuca.Skuteczność na poziomie 30% nie powala.Zwykła przeciętność.Dokładając słabą gre 1x1 i brak asyst w najważniejszych meczach to obraz tej zawodniczki jest całkiem inny niż wielu sugeruje.Oglądając gre tej koszykarki staje sie jasne dlaczego w Rosji grała tak malo.Ale w Pabianicach w tym roku na bezrybiu i rak ryba.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

-
Gość
Szymon pisze:Anonymous pisze:Z tymi rzutami brazylijki to spora przesada.Wiele polek lepiej od niej rzuca.Skuteczność na poziomie 30% nie powala.Zwykła przeciętność.Dokładając słabą gre 1x1 i brak asyst w najważniejszych meczach to obraz tej zawodniczki jest całkiem inny niż wielu sugeruje.Oglądając gre tej koszykarki staje sie jasne dlaczego w Rosji grała tak malo.Ale w Pabianicach w tym roku na bezrybiu i rak ryba.
![]()
![]()
jakiś ty mądry.... może byś tak się podpisał???
Podpis nic nie zmieni w grze Costy.Ja poprostu napisałem prawde.Kto nie wierzy może zajrzeć w statystyki PLKK.Ja wiem,że w Pabianicach brazylijka była atrakcją,ale patrząc na jej gre trzeżwo nie ma czym się zachwycac.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”