BLK 24/25 - Informacje, plotki, transfery
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: BLK 24/25 - Informacje, plotki, transfery
Alexis Peterson wraca do Polski i wystąpi w Polkowicach
https://www.eurobasket.com/Germany/news ... on?Women=1
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
-
A.R.C.H.I. ball
- Młodzik
peps03 pisze:Alexis Peterson wraca do Polski i wystąpi w Polkowicach
+ w kregu zainteresowan lub juz podpisane:
Julia Piestrzynska, Quinn Urbaniak-Dornastauder, Monika Jasnowska, Zuzanna Sklepowicz, Julia Jeziorna (U23), Wiktoria Zasada (U23), Weronika Piechowiak (U23), Julia Reisingerova (CZE), Marta Groth (U23), Aleksandra Crvendakic (SER)
-
El-Maniaque
- Nowy na forum
Muminek pisze:A Papiernik z mocnej Bydgoszczy do słabej Gdyni poszła
Tego żałuję, że poszła do gdyni. Mam nadzieję, że będzie tam grała, an ie grzała ławę.
A.R.C.H.I. ball pisze:+ w kregu zainteresowan lub juz podpisane:
Julia Piestrzynska, Quinn Urbaniak-Dornastauder, Monika Jasnowska, Zuzanna Sklepowicz, Julia Jeziorna (U23), Wiktoria Zasada (U23), Weronika Piechowiak (U23), Julia Reisingerova (CZE), Marta Groth (U23), Aleksandra Crvendakic (SER)
Aleksandra Crvendakic niedawno ogłaszała zakończenie kariery.
https://www.instagram.com/reel/C7Pd3GEtjcM/
Jasnowska przedłużyła kontrakt w Saarlouis, gdzie będzie nie tylko grała, ale i trenowała zespól młodzieżowy.
https://www.instagram.com/p/C5TLqvMoOcK/
Reisingerova to wg mnie topka europejskich centrów, wiec byłby to na pewno fajny transfer. Polski zestaw pozostawia za to wiele do życzenia, ale na polska lige jest ok - nic wiecej.
El-Maniaque pisze:Muminek pisze:A Papiernik z mocnej Bydgoszczy do słabej Gdyni poszła
Tego żałuję, że poszła do gdyni. Mam nadzieję, że będzie tam grała, an ie grzała ławę.
Callowey też poszła. Nie rozumiem, a taki mocny zespół Bydgoszcz buduje
-
Kosz-ykarz
- Junior
gns92 pisze:A.R.C.H.I. ball pisze:+ w kregu zainteresowan lub juz podpisane:
Aleksandra Crvendakic niedawno ogłaszała zakończenie kariery.
https://www.instagram.com/reel/C7Pd3GEtjcM/
Jasnowska przedłużyła kontrakt w Saarlouis, gdzie będzie nie tylko grała, ale i trenowała zespól młodzieżowy.
https://www.instagram.com/p/C5TLqvMoOcK/
Reisingerova to wg mnie topka europejskich centrów, wiec byłby to na pewno fajny transfer. Polski zestaw pozostawia za to wiele do życzenia, ale na polska lige jest ok - nic wiecej.
Dlatego trochę dziwi rzucony plik nazwisk, średnio się pokrywający w realu.
Ale przyjście Pererson oceniam ok- cos umie , po Lublinie grała we Francji z sukcesami
Skoro sie zgłaszają do Euroligi to jakiś skład muszą zlepić...Quinn Urbaniak ogólnie też może być przydatna.
-
Kosz-ykarz
- Junior
El-Maniaque pisze:bart_81 pisze:El-Maniaque pisze:Wiktoria Keller oficjalnie w Bydgoszczy.
Czyli z drużyny z topu polskiej ligi odeszła do 2 ligi żeby posmakować słonecznej Hiszpanii, a koło zatoczyła w Bydgoszczy czyli drużynie z dołu tabeli EBLK. No wzorcowe poprowadzenie kariery nie ma co :)
Ja nie wiem czy bydgoska drużyna będzie z dołu tabeli bo ma być najsilniejsza od pięciu lat tak więc proroctwa zostawiam innym :)
Bardzo ciekaw jestem nadchodzącego sezonu :)
Że niby co? Ostatnie pięć lat Bydzia miała super zawodniczki np Evans, Burdick, Svaryte i parę innych
Ma być jeszcze lepiej?
-
El-Maniaque
- Nowy na forum
Kosz-ykarz pisze:El-Maniaque pisze:bart_81 pisze:
Czyli z drużyny z topu polskiej ligi odeszła do 2 ligi żeby posmakować słonecznej Hiszpanii, a koło zatoczyła w Bydgoszczy czyli drużynie z dołu tabeli EBLK. No wzorcowe poprowadzenie kariery nie ma co :)
Ja nie wiem czy bydgoska drużyna będzie z dołu tabeli bo ma być najsilniejsza od pięciu lat tak więc proroctwa zostawiam innym :)
Że niby co? Ostatnie pięć lat Bydzia miała super zawodniczki np Evans, Burdick, Svaryte i parę innych
Ma być jeszcze lepiej?z kim i czym?
NO dobra, te 5 lat, to jak już pisałem wyżej było kulą w płot, nie pomyślałem. Pewnie mojemu rozmówcy chodziło o ostatnie 2 sezony.
Liczę na progres bydgoskiej drużyny i odbicie się od tego dna.
MOże jeszcze jakieś fajne nazwiska. PlayOff mnie usatysfakcjonuje w tym sezonie. Najważniejsze, żeby klub nie miał zaległości żadnych.
-
Kosz-ykarz
- Junior
El-Maniaque pisze:Kosz-ykarz pisze:El-Maniaque pisze:
NO dobra, te 5 lat, to jak już pisałem wyżej było kulą w płot, nie pomyślałem. Pewnie mojemu rozmówcy chodziło o ostatnie 2 sezony.
MOże jeszcze jakieś fajne nazwiska. PlayOff mnie usatysfakcjonuje w tym sezonie. Najważniejsze, żeby klub nie miał zaległości żadnych.
Ach to trzeba było wyjaśnić że to Ty liczysz a nie klub liczy że będzie lepiej niż ostatnie 5 lat xd
Takie coś pisząc, ty chyba laik albo powierzchowny fan koszykówki.
-
El-Maniaque
- Nowy na forum
Kosz-ykarz pisze:El-Maniaque pisze:Kosz-ykarz pisze:
Ach to trzeba było wyjaśnić że to Ty liczysz a nie klub liczy że będzie lepiej niż ostatnie 5 lat xd
Bez szydery dzień stracony, co nie? Dlaczego przekręcasz słowa w moim ostatnim poście? Kończę tę polemikę. Pokajałem się, też źle.
-
Kosz-ykarz
- Junior
El-Maniaque pisze:Kosz-ykarz pisze:El-Maniaque pisze:NO dobra, te 5 lat, to jak już pisałem wyżej było kulą w płot, nie pomyślałem. Pewnie mojemu rozmówcy chodziło o ostatnie 2 sezony.
Bez szydery dzień stracony, co nie? Dlaczego przekręcasz słowa w moim ostatnim poście? Kończę tę polemikę. Pokajałem się, też źle.
Jaka szydera? Sledze wszystkie kluby , ruchy transferowe, i social media i nie wydaje mi się że Bydgoszcz miałaby nagle powrócić do walki o wyższe cele czy coś.
Powalczyć se o play off mogą bo to nie jest nic wielkiego i nie trzeba dużo ( walka z Energa i Polonia zapewne kolejny sezon)
Ale oierdolic i rzucać ze skład będzie najmocniejszy od 5 lat- totalna nieznajomość basketu i nawet swojego podwórka
Pszczolarska do Sosnowca
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
Klubowy Wicemistrz Świata 2002
47 meczów wygranych pod rząd w lidze 2019-2022
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
-
incognito23
- Amator
Julia Reisingerova oraz Sophie Cunningham podobno wylądują w Polkowicach.
-
Kosz-ykarz
- Junior
incognito23 pisze:Julia Reisingerova oraz Sophie Cunningham podobno wylądują w Polkowicach.
Alee..... doprawdy , bo sledze trochę WNBA, oglądam skróty meczy, obserwuje Cunningham i aż chciałbym ją ujrzeć w polskiej lidze. Chyba już grała we Francji. Mega strzelec z niej nie jest ale potrafi sypnac kilka trójek, spory walczak....no i środowisku, WNBA ma opinie rasistki ....mimo ze sama jest ,,biała ".
Ale z chęcią ujrze ja w barwach Polko i może być to ciekawa opcja
Smialek zostaje w Gorzowie
Zalewska z GTK do VBW. Jakoś jej nie kojarzę, bardziej inne. Zostały jeszcze 4 młode do ogłoszenia.
Zalewska z GTK do VBW. Jakoś jej nie kojarzę, bardziej inne. Zostały jeszcze 4 młode do ogłoszenia.
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”