Półfinały mistrzostw Polski juniorek - Kraków, Gdynia

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Seba
Oldboy

Re: Zgorzelec do boju

Postautor: Seba » 15 maja 2005, 21:26

gość ze Zgorzelca pisze:
MARAS pisze:Wywalcie Ose za burte!
o wy zadufane w sobie bubki,

Hmmm.. z tego co wiem to Maras jest JEDEN! ;) Więc używanie liczby mnogiej w stosunku do niego to trochę na wyrost... no chyba, że chodzi Ci o kibiców MUKSa... ale to też bezsensu, bo jak wiadomo MUKS ma również JEDNEGO kibica - Olę Jabłońską i jej bebenek ;)

gość ze Zgorzelca pisze: nie badzcie tacy pewni swojego zwycięstwa :D

To znaczy KTO? hmmm... jesli odnosisz się do wpisu Marasa, to już pewność siebie na nic się przyda - MUKS w finałach nie zagra.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 15 maja 2005, 21:35

seven pisze:A jak Wam się podoba awans SKS 12 Warszawa ??? Jest dokładnie tak jak pisałem 2 lub 3 miesiące temu - Osa, Lotos, Olimpia i SKS 12. Lotos i Olimpia - faworyci i awansowali, a Osa i SKS 12 - to zdecydowanie czarne konie :D tfu SKS 12 - czarne koszule :D :D :D BRAWO

:) Mnie tam się podoba- jeśli wygrały z Wisłą, to znaczy, że zasłużyły na awans. No ale szczerze mówiąc po obejrzeniu dzisiejszych spotkań (trochę to mało, więc opinia z przymrużeniem oka), uważam jednak, że Wisła jest lepszym zespołem - przynajmniej dziś pokazała się z lepszej strony. Jednak tą teoretyczną "lepszość" trzeba udowadniać w każdym meczu, a ten najważniejszy Wiślaczki przegrały. Ciągle jednak nie mogę wyjść z szoku, jakim cudem Olimpii udało się rzucić Bytomiowi 54 punkty ( :shock: ) i przegrać z nimi mecz ( :shock: :shock: ). Co do dzisiejszej walki o awans - kilka słów tego, jak ja widziałem ów mecz na podforum Olimpii...

Co do Osy - czarny koń... hmmm... moim zdaniem tylko dla osób od tego roku śledzących rozgrywki młodzieżowe. Zespół ścisłej czołówki od kilku lat i na pewno zasłużony finalista... raczej pewny również medalista MPJ w tym sezonie. Myślę, że w najgorszym wypadku dla Osy pokonanie SKSu 12 powinno leżeć w ich zasięgu.

Pozdrowionka.

GRATULACJE dla wszystkich finalistów! BRAWO Osa - do zobaczenia na meczu półfinałowym ;)
Ostatnio zmieniony 15 maja 2005, 22:23 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 15 maja 2005, 22:05

Szymon pisze:BRAAAAWOOOOOOO OLIMPIAAAAAA :!: :!: :!:

Gratuluje :!: :!: :!:

:) WIELKIE DZIĘKI Szymon za gratki!!!! :) Może będzie okazja odpowiednio zakończyć ten sezon koszykarski? ;) hihih... czy nadal się "leczysz"? :( Pozdrowionka!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 15 maja 2005, 22:15

Heh... cały czas się "lecze"... :wink: 8)
A w kwestii formalnej, to z tym zakończeniem sezonu co masz konkretnie na myśli :?: :?: :?:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 15 maja 2005, 22:18

Szymon pisze:Heh... cały czas się "lecze"... :wink: 8)
A w kwestii formalnej, to z tym zakończeniem sezonu co masz konkretnie na myśli :?: :?: :?:

Wystosowaliśmy oficjalny APEL, żeby z uwagi na zaawansowany wiek kibiców Olimpii (dziś na wyjezdzie byłem najmłodszy... hihihi... masakra!) finały odbyły się u nas ;) Następne 15 godzin w pociągu od 1 w nocy do 22 kogoś z nas zabije - stawiamy na Trojana... hehe... "góry" go dziś pokonały ;) Teraz wszystko w rękach Związku... jeśli Olimpii przyznana zostanie organizacja, to ostatni weekend maja nadarza się SUPER okazja do różnego rodzaju imprez towarzyszących ;) Na przykład rewanżu w kosza... ;)
Ostatnio zmieniony 16 maja 2005, 00:12 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 15 maja 2005, 22:33

:lol: :lol: to co, Trojan taki słabiutki :?: :lol: :lol: :wink:

A tak na serio, kiedy będzie wiadomo czy Wasz apel został uwzgledniony?? Jeśli tak by się stało, to niewykluczone, że byłaby okazja na zakończenie sezonu :lol: . Tylko z tymi imprezami towarzyszącymi, to proponowałbym ostrożnie :wink: , wiadomo, zdrowie już nie to :lol: :wink: .
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 16 maja 2005, 06:21

sie staruchy znalazły. Ja tam jestem otwarty na wszystkie propozycje :wink: :wink:

ono

Postautor: ono » 16 maja 2005, 08:17

"Mała" Osa już nie raz udowodniła wszystkim "wielkim" świata koszykówki, że tych najgorszych przypadków, tylko, że dla innych zespołów, było już dużo. Dlatego pokonanie nie tylko SKS 12, ale i Olimpii leży w zasięgu żądlących Os! I wierzę w to gorąco!!!!!!

anka

Re: Zgorzelec do boju

Postautor: anka » 16 maja 2005, 08:42

Seba pisze:
gość ze Zgorzelca pisze:
o wy zadufane w sobie bubki,

Hmmm.. z tego co wiem to Maras jest JEDEN! ;) Więc używanie liczby mnogiej w stosunku do niego to trochę na wyrost... no chyba, że chodzi Ci o kibiców MUKSa... ale to też bezsensu, bo jak wiadomo MUKS ma również JEDNEGO kibica - Olę Jabłońską i jej bebenek ;)

gość ze Zgorzelca pisze: nie badzcie tacy pewni swojego zwycięstwa :D

To znaczy KTO? hmmm... jesli odnosisz się do wpisu Marasa, to już pewność siebie na nic się przyda - MUKS w finałach nie zagra.
uważam, że wypowiedż gościa była reakcją na ogólne wypowiedzi dotyczące OSY Zgorzelec, Ciebie to SEBA chyba nie dotyczy, chyba że.......uderz w stół a nożyce się odezwą............BRAWO OSKI :D GRATULACJE 8) 8) 8) , gratulacje dla trenerów : Piotra Pietryka i Arkadiusz Rusina, gratulacje dla zawodniczek: Eli Pażdzierskiej,Myriam Danesi,Kamili Kabały,Ani Pupin, Oli Pietraszek, Pauliny Futkowskiej,Kasi Zienkiewicz, Moniki Białokoz, Pauli Żbikowskiej, Oliwii Atlak, Aminy Danesi, Kasi Muskały, szkoda , że nie mogła z wami zagrać Beata Andrzejczak ale myślę , że w przyszłym roku dołaczy , pozdrowienia dla silnej grupy kibiców Osy, która w tym roku w Gdyni jakoś nie dopisała, mam nadzieję, że na finałach bedzie lepiej, pa do zobaczenia na finałach w Poznaniu

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 16 maja 2005, 09:27

KOSZYKÓWKA Wulgarny trener Andrzej J.

Niedziela, 15 maja 2005r.

Juniorki VBW Clima GTK Gdynia wygrały w swoim mieście półfinałowy turniej mistrzostw Polski w koszykówce i awansowały do finałowej czwórki. Losy rywalizacji rozstrzygały się w ostatnim meczu gdyńskiej drużyny z OSA Zgorzelec.
Dzień wcześniej gospodynie, po bardzo emocjonującym spotkaniu, przegrała z zespołem MUKS Poznań 49:51. Zdumiony i zniesmaczony obserwowałem zachowanie się podczas tego meczu poznańskiego trenera Andrzeja Jabłońskiego. Coś takiego na meczu koszykówki z udziałem kobiet widziałem po raz pierwszy. To co wyprawiał ten "szkoleniowiec", trudno jest mi nawet opisać. Co chwilę rzucał mięsem, używając wulgaryzmów językowych zaczerpniętych z najohydniejszego rynsztoka. Po każdym nieudanym zagraniu w kierunku winnej zawodniczki z jego ust leciał stek obraźliwych i poniżających godność koszykarek wyzwisk.
O ile zachowanie tego amoralnego i niepoczytalnego furiata można by jeszcze wytłumaczyć wzburzeniem emocjonalnym, to zupełnie niezrozumiały był dla mnie kompletny brak reakcji ze strony sędziów i komisarza zawodów. Eliminowanie takich osób należy przecież do ich obowiązków, za które pobierają nie małe przecież gratyfikacje. Ich bierność sprawia, że stają się oni współwinnymi patologii do jakiej doszło podczas tego meczu.
Po dwóch dniach turnieju wszystkie cztery drużyny miały jeszcze szanse zajęcia jednego z dwóch pierwszych miejsc, dających awans do finału. W pierwszym niedzielnym spotkaniu MUKS Poznań nieoczekiwanie uległ AZS PWSZ Gorzów i stracił szanse. Gorzowianki po tym zwycięstwie liczyły jeszcze na drugą lokatę, ale potrzebowały wysokiej porażki VBW Climy z drużyną ze Zgorzelca. Praktycznie jednak ostatni mecz turnieju decydował o pierwszym miejscu w turnieju. Prowadzone przez trenera Krzysztofa Koziorowicza koszykarki VBW Climy wykorzystały szansę. Zwyciężyły 65:52 i awansowały z pierwszego miejsca.
Z drugiego półfinału awans wywalczyła Olimpia Poznań i SKS 12 Warszawa. Z tą drugą drużyną gdyńskie koszykarki zmierzą się w półfinale.
VBW Clima GTK: Dorota Trąbka, Dorota Piętka, Aleksandra Lewandowska, Agata Kowalska, Natalia Jachimowicz, Patrycja Lemanowicz, Iwona Płóciennik, Katarzyna Motyl, Karolina Ambrosiewicz, Magdalena Bibrzycka, Barbara Głocka, Marta Jujka.

Wyniki i tabela

- OSA Zgorzelec - MUKS Poznań 76:65
- VBW Clima GTK Gdynia - AZS PWSZ Gorzów 73:50
- AZS - OSA 51:68
- VBW Clima - MUKS 49:51
- MUKS - AZS 66:69
- VBW Clima - OSA 65:52

1. VBW Clima Gdynia 5 187:153
2. OSA Zgorzelec 5 216:181
3. AZS PWSZ Gorzów 4 170:209
4. MUKS Poznań 4 182:194

Adam Suska - Dziennik Bałtycki

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 16 maja 2005, 10:57

Anka - Odezwanie się nie ma NIC wspólnego z nozycami - Maras ma po prostu podpis "Poznań", ale z kibicami Olimpii w żadnym przypadku nie może być utożsamiany - kibicuje MUKSowi, więc stąd moje sprostowania ;) Nie chciałem, żeby ktos pomyślał, że jakieś kombinacje z "wywalaniem" kogoś z mistrzostw to nasze pomysły... Gdybyś nie zauważyła już dawno pisałem tu, że trzymam kciuki za Osę, zresztą nie tylko ja - wczoraj w Krakowie wszyscy kibice Olimpii oczekiwali na pomyslne wieści o awansie właśnie tego zespołu (nie tylko z powodu głębokiego "uczucia" do MUKSa Jabola ;) ). Nie wiemy szczerze mówiąc skąd ta sympatia, Osa pokonała przeciez Olimpię rok temu.... może właśnie dlatego ;) A może po prostu należy docenić i wspierać "maluczkich" (mam nadzieję, że nikt z Osy się nie obrazi), którzy doskonale wykonują koszykarską robotę i dają łupnia tym WIEEEELKIM klubom - podobnie zresztą, jak i my (Gdynia, Wisła, Pabianice m.in) ;) Co do mozliwości pokonania... pewnie - w młodzieżowych kategoriach wiekowych naprawdę wszystko jest możliwe, a o faworytach mówić raczej nie ma po co - na boisku wszystko się może zdarzyć. Dlatego też jestem naprawdę szczęśliwy, że po porażce z Bytomiem, Olimpijki się podniosły i udowodniły, że jeśli nawet coś nie wychodzi, to i tak nigdy się nie poddadzą i walczyć będą do końca!

Co do powyższego zachowania Jabola - prostactwo takie tolerowane jest jest niestety od długiego czasu :( Zawodniczki od wielu lat słyszą, że są k... i innymi najgorszymi, tylko dlatego, że coś na boisku się nie udało :( Zresztą poczynania trenera MUKSu to temat - rzeka... a raczej ściek... jakos dziś (po sukcesie Olimpii), nie chce mi się w nim nurzać ;)

Zołnierz

Postautor: Zołnierz » 16 maja 2005, 11:04

Waldi pisze:KOSZYKÓWKA Wulgarny trener Andrzej J.

Niedziela, 15 maja 2005r.

Juniorki VBW Clima GTK Gdynia wygrały w swoim mieście półfinałowy turniej mistrzostw Polski w koszykówce i awansowały do finałowej czwórki. Losy rywalizacji rozstrzygały się w ostatnim meczu gdyńskiej drużyny z OSA Zgorzelec.
Dzień wcześniej gospodynie, po bardzo emocjonującym spotkaniu, przegrała z zespołem MUKS Poznań 49:51. Zdumiony i zniesmaczony obserwowałem zachowanie się podczas tego meczu poznańskiego trenera Andrzeja Jabłońskiego. Coś takiego na meczu koszykówki z udziałem kobiet widziałem po raz pierwszy. To co wyprawiał ten "szkoleniowiec", trudno jest mi nawet opisać. Co chwilę rzucał mięsem, używając wulgaryzmów językowych zaczerpniętych z najohydniejszego rynsztoka. Po każdym nieudanym zagraniu w kierunku winnej zawodniczki z jego ust leciał stek obraźliwych i poniżających godność koszykarek wyzwisk.
O ile zachowanie tego amoralnego i niepoczytalnego furiata można by jeszcze wytłumaczyć wzburzeniem emocjonalnym, to zupełnie niezrozumiały był dla mnie kompletny brak reakcji ze strony sędziów i komisarza zawodów. Eliminowanie takich osób należy przecież do ich obowiązków, za które pobierają nie małe przecież gratyfikacje. Ich bierność sprawia, że stają się oni współwinnymi patologii do jakiej doszło podczas tego meczu.
Po dwóch dniach turnieju wszystkie cztery drużyny miały jeszcze szanse zajęcia jednego z dwóch pierwszych miejsc, dających awans do finału. W pierwszym niedzielnym spotkaniu MUKS Poznań nieoczekiwanie uległ AZS PWSZ Gorzów i stracił szanse. Gorzowianki po tym zwycięstwie liczyły jeszcze na drugą lokatę, ale potrzebowały wysokiej porażki VBW Climy z drużyną ze Zgorzelca. Praktycznie jednak ostatni mecz turnieju decydował o pierwszym miejscu w turnieju. Prowadzone przez trenera Krzysztofa Koziorowicza koszykarki VBW Climy wykorzystały szansę. Zwyciężyły 65:52 i awansowały z pierwszego miejsca.
Z drugiego półfinału awans wywalczyła Olimpia Poznań i SKS 12 Warszawa. Z tą drugą drużyną gdyńskie koszykarki zmierzą się w półfinale.
VBW Clima GTK: Dorota Trąbka, Dorota Piętka, Aleksandra Lewandowska, Agata Kowalska, Natalia Jachimowicz, Patrycja Lemanowicz, Iwona Płóciennik, Katarzyna Motyl, Karolina Ambrosiewicz, Magdalena Bibrzycka, Barbara Głocka, Marta Jujka.

Wyniki i tabela

- OSA Zgorzelec - MUKS Poznań 76:65
- VBW Clima GTK Gdynia - AZS PWSZ Gorzów 73:50
- AZS - OSA 51:68
- VBW Clima - MUKS 49:51
- MUKS - AZS 66:69
- VBW Clima - OSA 65:52

1. VBW Clima Gdynia 5 187:153
2. OSA Zgorzelec 5 216:181
3. AZS PWSZ Gorzów 4 170:209
4. MUKS Poznań 4 182:194

Adam Suska - Dziennik Bałtycki

:D Widać ,że ktoś nie zna Ja...... Nie zazdroszczę tym dziewczyna które musiały jechac w autobusie z nim. To musiał być koszmar! z drugiej strony szkoda,że nie było kamery w tym autobusie!!!

Ale wróćmy do Olimpi! I jej kibiców w Krakowie!
Sportowo:
Niby awans był,ale.............. Oj dziękujemy tym razem...... dziękujemy całej druzynie!!!
Wera! dzięki!

Organizayjnie:
Kto mógł pozwolić aby to Wisła organizowała półfinał?
Zero spikerki! Domyśl się bracie kto z kim gra. Zero prezentacji zespołów. Dalej. Nie było żadnych krzesełek. Każdy musiał sie starać sam organizować ten sprzęt. oczywiście zamiejscowi nie znający realia byli w gorszej sytuacji. A przecież nogi były takie słabe. Jakby na złośc toaletę zamkneli w połowie meczu!! To chyba na złość nam. Wiedzieli ,że piwo pędzi i kara za doping musi Być!

A teraz o zachowaniu kibiców:
- to,że kibice wyzywają śędziów to już norma ( ciekawe jak czują tatusiowi i mamusie koszykarek Wisły którzy chóralnie krzyczeli na śędziów ,,k.....,,) ale szczytem wszystkiego było zachowanie pana Mięttyyyyyy podobno Prezesa Honorowego który z tym samym okrzykiem na ustach wleciał na parkiet. Zenujęce! A może te roczniki tak mają? Dobrze ,że sędziowie na podali sie tej presji! Miętttta Tobie juz dziękujemy. Czy to dobry przykład dla młodzięży? hihihi. Ciekawe ,że nam ani razu podobne słowa nie przeszły!

TYLKO OLIMPIA POZNAŃ!

Żołnierz

Postautor: Żołnierz » 16 maja 2005, 11:11

HIHIHI. Oczywiście ,że kibicowaliśmy OSIE!!!

Ale nich jej kibice mają świadomość,że choć może jestyeśmy tylko Pszczółką (to pozyteczne zwierzę w przeciwieństwie do Osy) to w finale użądlimy ją centralnie w samą .......

TYLKO OLIMPIA POZNAŃ!!!

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 16 maja 2005, 11:20

VBW Clima GTK Gdynia organizatorem finałów MP juniorek!
2005-05-16 12:07 | gtk | Marcin Kicior, Basketball Investments

W dniu dzisiejszym Polski Związek Koszykówki przyznał organizację Finałów Mistrzostw Polski Juniorek Gdyńskiemu Towarzystwu Koszykówki.

W finałach, które odbędą się w hali GOSiR 28 i 29 maja, udział wezmą zespoły: Olimpia Poznań, SKS 12 Warszawa, OSA Zgorzelec i VBW Clima GTK Gdynia.

Pary półfinałowe i terminarz gier:

sobota, 28 maja 2005

g. 15.00 - Olimpia Poznań - OSA Zgorzelec
g. 17.00 - SKS 12 Warszawa - VBW Clima GTK Gdynia

niedziela 29 maja 2005

g. 11.00 - mecz o 3. miejsce (przegrani meczów sobotnich)
g. 13.00 - mecz o 1. miejsce - finał (zwycięzcy meczów sobotnich).

www.lotosgdynia.pl

A to ci ciekawostka - drugi raz z rzędu finały MP Juniorek w Gdyni :shock: :shock: :shock:
Czyżby rodziła się nowa świecka tradycja i finały zagoszczą już na stałe do Gdyni?

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 16 maja 2005, 11:26

:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Powiem tak - DEBILIZM!!!!! Dostali finały rok temu, dostali w tym roku półfinał... i bez żadnego zastanowienia - dzień po awansie - dostali finał :((((( Widać, że inni mieli wieeeelkie szanse :( Decyzja zapadła na bank już wcześniej... ehhh... Ciekawe, co teraz ci niektórzy wojownicy o sprawiedliwe traktowanie Gdyni mają do powiedzenia!!! NA UKŁADY NIE MA RADY!!! :(((

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”