Elżbieta Trześniewska odchodzi z PZU Polfy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 maja 2005, 00:01

Kuba - podzielam dość tradycjnie Twoje obawy. Moim zdaniem delikatnie mówiąc lekko nietrafiona decyzja działaczy Polkowic. Najdroższa zawodniczka w historii klubu... hmmm.. na jeden sezon? :( No chyba, że w ten najbliższy planuje się prawdziwe wejście smoka - walkę o tytuł mistrza Polski i sukces w pucharach. Wtedy budowanie zespołu krótkoterminowo ma sens, a spore nakłady się zwrócą. Jeśli celem jest "tylko" utrzymanie zdobytego terenu, a za dwa lata Polkowice będą wydawać kasę, by ściągnąć z powrotem Pałkę, to ruch z pozyskaniem Eli T. moim zdaniem jest trochę dziwny.

No ale ze strony zawodniczki sprawa wygląda komfortowo - na koniec kariery (chociaż życzę jeszcze wielu lat gry!) poważnie podreperuje swój budżet. A patrząc na przebieg jej przygody z basketem i osiągnięcia, z pewnością zasługuje na to, by się dorobić na koszykówce.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 21 maja 2005, 00:42

Oj Mikey!! Ala ma Shanon i się kochają!! co więcej im brakuje do szczęścia?? 8)
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 21 maja 2005, 12:32

No jeśliby Pałeczka wróciła do nas to ja jestem jak najbardziej za :lol: .
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Gość

Postautor: Gość » 21 maja 2005, 14:38

Szymon pisze:
Anonymous pisze:
Belfer pisze:Macie rację dla niej kasa to wszystko, chwała takim zawodniczkom jak Renia, Jarzynka, Laska

Nie rozśmieszajcie całej Polski wypisywaniem bzdur.Koszykarka to zawód za wykonywanie którego zawodniczki dostają pieniądze.Oczywiście rożne w zależności od poziomu jaki prezentują.Żadna z wymienionych koszykarek nie grała nigdy za darmo.Jarzynka i Renia mialy to szczęście,że Pabianice zawsze płaciły i nie musiały wyjeżdzać.Gdyby była inna sytuacja to przywiązanie do barw klubowych nie miałoby żadnego znaczenia.

Stanowczo się nie zgadzam!!!! Sam stwierdziłeś gościu że Pabianice płaciły. Więc chciałbym przypomnieć sytuację z roku 1994. Włókniarz znajduje się na dnie i wszystkie zawodniczki zostają w tym trudnym okresie!!! Wszystkie oprócz Elżbiety Trześniewskiej (wtedy Nowak). Wyobraź sobie co by się stało z drużyną gdyby reszta koszykarek odwróciła się od klubu i postąpiła tak jak Elżbieta? Czy koszykówka kobieca w Pabianicach istniałaby nadal??? Czy zdobywalibyśmy kolejne medale??? Według mnie raczej nie! I za to WIELKI SZACUNEK dla zawodniczek które w tym ciężkim okresie zostały z klubem "na dobre i na złe"!!!
Powyższy przykład pokazuje że można być wiernym barwom klubowym, fakt za mniejszą kasę, ale można!!!! Bo :
"KTO NIE UMIE PRZETRWAĆ KLĘSKI, TEN NIE JEST WART ZWYCIĘSTWA " !!!!!!

Zostały bo nie miały tak intratnych propozycji jak Ela a nie dla patriotyzmu klubowego.Czas biegnie a wy dalej myślicie jak w komunie.Sportowiec to zawod krótko trwający i obarczony dużym ryzykiem.Każda koszykarka chce zarobić jak najwięcej i trgo nic nie zmieni.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 21 maja 2005, 14:50

A skąd wiesz że nie miały ??? Twierdzę że zawodniczki pokroju Gosi Storożyńskiej, Beaty Binkowskiej, Marzeny Głaszcz, Reni Piestrzyńskiej, Gosi Knop czy Marzeny Grabowskiej każdy klub wówczas z checią by zatrudnił! Ja np. wiem że swojego czasu Olimpia Poznań bardzo poważnie interesowała się Beatą Binkowską. Sama Renia i Jarzynka pochwaliły sie że miały poważne propozycje. A zostały u nas i jeszcze raz CHWAŁA IM ZA TO :!: :!: :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 22 maja 2005, 12:05

Szymon pisze:A skąd wiesz że nie miały ??? Twierdzę że zawodniczki pokroju Gosi Storożyńskiej, Beaty Binkowskiej, Marzeny Głaszcz, Reni Piestrzyńskiej, Gosi Knop czy Marzeny Grabowskiej każdy klub wówczas z checią by zatrudnił! Ja np. wiem że swojego czasu Olimpia Poznań bardzo poważnie interesowała się Beatą Binkowską. Sama Renia i Jarzynka pochwaliły sie że miały poważne propozycje. A zostały u nas i jeszcze raz CHWAŁA IM ZA TO :!: :!: :!:
Szymon przestań życ złudzeniami, nie zmieniły barw bo prawdopodobnie intratne propozycje nie były AŻ tak intratne żyby opłacało się zmieniac miejsca zamieszkania i środowiska. Gdyby kasa była dwa razy większa a oferujacy ja klub był z ligowej czołówki i z perspektywami to nie wierzę w takie cuda jak przyiązanie do barw :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 22 maja 2005, 12:26

Weź przestań sie czepiać :!: :!: Co jak już zawodniczka Włókniarza to została tylko dlatego że nie miała propozycji???
Ale jeśli chodzi o np. Daive to piejesz z zachwytu jaka to ona ełkaesianka, jak wierna barwom itd.itp. :!: :!:
A dla Twojej wiadomości, to np. Renia miała swojego czasu propozycje z Gdyni!!! Więc nie sądzę by była stratna gdyby tam przeszła.

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 22 maja 2005, 12:46

Po prostu Szymon łudzisz się czymś co naprawdę nie istnieje. Owszem moze jest przywiazanie do barw i klubu ale nie uwierzę ze w sytuacji gdy w gre wchodzą naprawde powazne pieniądze ktos będzie sie kierował własnie tym gdy nie ma co do garnka włożyć albo może znacząco podreperować budżet na przyszłość. Ja akurat nie piałem na temat Daivy choc mam dla niej ogromny szacunek za to ze była z nami zawsze i nie zabraniam Ci miec takiego szacunku dla Jarzynki czy Reni. Choc wciaż uważam że to nie miłosć do barw trzymała je przy naszych klubach. Jest wiele innych czynników, moze zwiazanie z klubem jest jednym z nich ale nikt mi nie wmówi ze był to czynnik decydujacy :?
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 22 maja 2005, 21:04

Mikey, w momencie gdy u nas w ogóle nie było kasy to czym wytłumaczysz to, że wymienione przez Szymona dziewczyny zostały w Pabianicach :?: :?:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 22 maja 2005, 21:07

No przecież Mikey wszystko doskonale wie!!! :twisted: We Włókniarzu nie ma zawodniczek wiernych barwom klubowym. Dla niego nie ma nic ważniejszego niż kasa!!!!

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 22 maja 2005, 21:27

U nas na przykład kiedyś Sylwia została "z przywiązania" - ale później kasa była - a gdy jej zabrakło w końcu i ona odeszła. Pewnie, że z przywiązania można zostać, ale na jakiś czas, dać działaczom szanse - ale jeśli nic się nie zmiani to nie ma szans. Wymienione dziewczyny dały czas, a sytuacja klubu się "wyprostowała" więc dlatego nie odeszły.

Twierdzę że zawodniczki pokroju Gosi Storożyńskiej, Beaty Binkowskiej, Marzeny Głaszcz, Reni Piestrzyńskiej, Gosi Knop czy Marzeny Grabowskiej każdy klub wówczas z checią by zatrudnił!

i zatrudnił przecież ŁKS - przeszła do nas nie z innego powodu jak dla (dużej) kasy - w czasie gdy u Was wcale nie było źle z forsą a tym bardziej z poziomem sportowym. Zrobiła to także przecież w... powiedzmy "kwiecie" kariery. Potem sprawy z "Ruchem" się pokomplikowały i już nie było w ŁKS Gosi...

Macie racje - trzeba cenić zawodniczki za przywiązanie do barw (to w odróżnieniu od typu "panti"), ale trzeba też zrozumieć i nie potępiać zmian barw z powodów finansowych (choć nie "patalogicznych zmian")

Oba nasze kluby mają swoje "flagi" - zawodniczki symbole - to bardzo dobrze i to trzeba cenić. To jest między innymi nasz prawdziwy kapitał, róźnicujący "sportowe firmy" - od "firm w sporcie"
Nie można jednak zmieniać poglądów i kierunków wypowiedzi w zależności kto, skąd i do kogo przechodzi. Trudno abym miał pretensje do Perełki np. za to, że nie dość iż odeszła z ŁKS to jeszcze do lokalnego rywala (nawet się cieszyłem że tam) - a to zawsze dodatkowy "smaczek" jest. Wtedy jednak spotkałem się z powszechnimi opiniami, iż nie powinna brać pod uwagę planując odejście z ełksy czegoś takiego jak "przywiązanie do barw".
Skoro taki atrybut nie musi się tyczyć jednych to i nie musi innych zawodniczek.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2005, 21:35 przez simon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 22 maja 2005, 21:32

Masz Simon racje, że Gosia odeszła do Was ale jeśli dobrze pamiętam to wtedy nie dysponowała ona swoją kartą i nie ona decydowała gdzie ma grać.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 22 maja 2005, 21:40

Kowalik pisze:Masz Simon racje, że Gosia odeszła do Was ale jeśli dobrze pamiętam to wtedy nie dysponowała ona swoją kartą i nie ona decydowała gdzie ma grać.
być może - tego po prostu nie wiem. Choć raczej gdyby twardo nie chciała - pewnie raczej by nie przeszła...

Po prostu zostawmy emocje w tych sprawach (kontraktowych) na trzecim miejscu. Po co "bić pianę" między sobą (lepiej pianę spijać :wink: ).
Zawodniczką która nigdy nie opuściłą ŁKS (wychowanka) była powszechnie uznana za conajmniej bardzo dobrego gracza Kasia Madej - cenimy ją za to - i owszem. Z perspektywy czasu jednak może powiedzieć tylko tyle (niestety) że to był jej największy błąd w karierze. Na zmianach się tylko zyskuję...

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 22 maja 2005, 21:49

simon pisze:
Po prostu zostawmy emocje w tych sprawach (kontraktowych) na trzecim miejscu. Po co "bić pianę" między sobą (lepiej pianę spijać :wink: ).

No i tutaj to masz 100% mojego poparcia. Od razu widać, że nadajemy na tych samych falach :lol: :lol: :lol: .

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 22 maja 2005, 21:53

Kowalik pisze:
simon pisze:

No i tutaj to masz 100% mojego poparcia. Od razu widać, że nadajemy na tych samych falach :lol: :lol: :lol: .

No tak, pijak pijaka zawsze zrozumie :!: :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”