Zmiana klimatu - CCC Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 21 maja 2005, 15:10

mnie mocno dziwi , że Polkowice pozbywają się Pałeczki ?? mieć taki duet pod koszem . wszyscy dobrze wiedzą, że Aga dobrze rzuca za 3 to może grac na 4 a Ela na 5, są jeszcze w obwodzie Olga i Cześka a nic tak dobrze nie robi jak rywalizacja.... tylko jak Lecia dojdzie to bedzie ich trochu za dużo...... a z resztą co mnie to obchodzi :wink:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Re: Zmiana klimatu - CCC Polkowice

Postautor: MARIO » 21 maja 2005, 15:29

brzydki pisze: ...wiadomo, ze Paleczka ze zdecydowana wiekszoscia zawodniczek podkoszowych w Polsce robi co chce,...

...a w dodatku ma świetny rzut z dystansu. Nie mam nic przeciwko temu by zawitała do Brzegu 8)
..you got to lose, to know how to win..

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 maja 2005, 15:39

MARIO pisze:
brzydki pisze: ...wiadomo, ze Paleczka ze zdecydowana wiekszoscia zawodniczek podkoszowych w Polsce robi co chce,...

...a w dodatku ma świetny rzut z dystansu. Nie mam nic przeciwko temu by zawitała do Brzegu 8)

za to chyba wasi kibice nie zbyt dobrze ją wspominają :roll:
Więc MUSI zostać u nas :D

Gość

Postautor: Gość » 21 maja 2005, 16:38

osesek pisze:mnie mocno dziwi , że Polkowice pozbywają się Pałeczki ?? mieć taki duet pod koszem . wszyscy dobrze wiedzą, że Aga dobrze rzuca za 3 to może grac na 4 a Ela na 5, są jeszcze w obwodzie Olga i Cześka a nic tak dobrze nie robi jak rywalizacja.... tylko jak Lecia dojdzie to bedzie ich trochu za dużo...... a z resztą co mnie to obchodzi :wink:

Trześniewska,Palka,Marczewska,Koryzna i Nowacka to piątka na srebro i gwarancja walki z Lotosem.Ale CCC chyba poprostu nie stać na taki skład.Gadki prezesa tylko są mydleniem oczu - braku odpowiedniej kasy.A szkoda bo byłoby bardzo ciekawie.

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 21 maja 2005, 16:59

Z całym szacunkiem dla obu zawodniczek (szczególnie Eli)

1. Trześniewska za Pałkę - powiedziłbym krok w stecz
2. Trześniewska do Pałki lub Pałka do Trześniewskiej - rozsądne rozwiazanie - może być silny duet i młodsza ma się od kogo uczyć, a starsza ma czas na odpoczynek w czasie meczy i solidną zmienniczkę
3. Pałka za Trześniewską - chyba dobre rozwiązanie skoro nasi działacze myślą o odmłodzeniu i przebudowie składu.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 21 maja 2005, 19:40

Śmieszny jest wątek - " a u nas same z Polski, ... a u nas z Wielkopolski.
Czyli ideał to chyba drużyna z jednej klatki schodowej. :lol:
Agnieszka Pałka dała się we znaki kibicom brzeskim, ale to co?
Trześniewska cyckom też się nieraz dała we znaki i co...?
Według mnie możliwe jest, że Agnieszka Pałka miała po prostu dość
Polkowic i Korsaka i kierunek ... Francja!
Centrę trzeba było kupić, a reszta to p... i dorabianie ideologii
w znanym stylu polkowickiego prezesa.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 21 maja 2005, 23:29

Seba pisze:
Kuba pisze:(...)
Ale z nami przynajmniej ktoś chce rozmawiać, a u was coś cisza :lol:

Kuba jednak zdecydowanie mijasz się z prawdą - mógłbym Ci wymienić przynajmniej 6 zawodniczek, których "rozmowy" z AZSem są albo już zakończone, albo na poważnym etapie zaawansowania. "Po słowie" w przypadku AZSu dotyczy więc jednak większej liczby koszykarek niż w przypadku Polkowic. Po za tym w praktycznie wszystkich przypadkach są to Poznanianki bądz Wielkopolanki ;)

Pierwszy raz od niepamietnych czasów podzielam opinie Seby.
Kuba nie rób szumu, i nie masz co podniecac tym ze Ela do was przyszla.
Czy jestem smiesznym czlowiekiem to ocenisz to kiedy sie spotkamy.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 22 maja 2005, 03:22

Don Igłata pisze:Śmieszny jest wątek - " a u nas same z Polski, ... a u nas z Wielkopolski.
(...)

Don - może dla Ciebie chwilowo śmieszny, ale szybko przestanie takim być, kiedy "sam" jeden zasiądziesz na trybunach, gdy mecz zespołu z Twojego miasta będzie interesował ledwie kilka osób z prostego powodu - zero związku z lokalnym środowiskiem. Śmieszy Cię póki co fakt, że w Poznaniu próbuje się budować zespół oparty na "naszych" zawodniczkach, a przecież to jest najprostrzy sposób, by "zaprosić" kibiców na trybuny. Nikt nie będzie wierniej kibicował koszykarkom niż ich rodziny, znajomi, przyjaciele (zapraszam na finały MPJ do Gdyni - ciekaw jestem, czy na wielu meczach ekstraklasy będziesz miał taki doping)... czy naprawdę nie potrafisz zrozumieć tego faktu? Przykładem zresztą w tym sezonie jest Gorzów. Kogo obchodzi kompletnie obca drużyna, kto przyjdzie dopingować koszykarkom, które mają dokładnie gdzieś miasto i klub dla którego występują? A dlaczegóż to Poznań nie ma w końcu zacząć wykorzystywać faktu, że od kilku lat jest jednym z najlepszych ośrodków w kraju jesli chodzi o szkolenie młodzieży. Dlaczego ta młodzież ma być wyganiana z Poznania? Mistrzem Polski juniorek był zespół UKS 13 (bodajaże), póżniej dwa razy Olimpia Poznań, mistrzem Polski kadetek również była Olimpia, a rok temu MUKS. W tym roku ponownie Olimpia znalazła się w ścisłej czołowce najlepszych zespołów w Polsce. Czy takie dziwne jest, że ktoś myśli o tym, żeby zbudować zespół w oparciu o te najlepsze w Polsce w tym roczniku zawodniczki? Dla mnie to wręcz priorytet... nie mam zamiaru wydać ani złotówki na kolejną "pantalejewą".

Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 22 maja 2005, 11:33

Mam na ten temat inne zdanie. Kibice przychodzą na mecze m.in gdy drużyna wygrywa, a nie gdy grają swoje. Może Wy w Poznaniu liczycie tylko na ciocie, wujków, rodziców i dalszą rodzinę - i dlatego z frekwencją coś nie za bardzo. Trudno, nawet z matematycznego punktu widzenia, by tak małe miasta jak np. Brzeg czy Polkowice liczyły na "swoje " zawodniczki w ekstraklasie ( na wysokim poziomie). W Lotosie Gdynianek też nie obrodziło - a kibice chodzą. W zeszłym sezonie , gdy w finale wyszła drużyna francuska - to nie tylko każda była z innego miasta, ale w pierwszej piątce każda była z innego państwa! Poza tym nie śmieszy mnie, że ktoś chce pracować ze swoją młodzieżą (bo z jaką ma?) - no i liczy perspektywicznie, że "coś" zostanie w klubie (jak bogaci bardziej nie wykupią!!!) - tylko przeczytaj to całościowo - "a u nas same z Polski, ... a u nas z Wielkopolski".
W Brzegu z frekwencją nie jest źle, a i kibice chyba niezgorsi - jest też zainteresowanie i "klimat" dla koszykówki żeńskiej - a w drużynie brzeżanki ... nie uświadczysz!!!
2- metrowe panienki nie rodzą się na pniu - chyba żeby nad Poznaniem rozpylić jakieś chemikalia i hormony wzrostu i liczyć na mutacje piękniejszej części ludności.
Oczywiście, to tylko żart (żeby nikt mnie nie zaatakował w obronie Poznania!!!) - życzę jak najlepiej poznaniakom!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 22 maja 2005, 11:50

MARAS pisze:Pierwszy raz od niepamietnych czasów podzielam opinie Seby.
Kuba nie rób szumu, i nie masz co podniecac tym ze Ela do was przyszla.
Czy jestem smiesznym czlowiekiem to ocenisz to kiedy sie spotkamy.

Czy ja gdziekolwiek podniecam się, że Ela przeszła do CCC? przeciwnie - mowie, ze szkoda, ze przez jej przyjscie najprawdopodobniej odejdzie Agnieszka Pałka. Znakomita koszykarka i sympatyczna dziewczyna.
Ciekawi mnie, jak ty byś się zachowywał, gdyby Trześniewska przyszła do Poznania....

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 22 maja 2005, 21:16

Don - szczerze mówiąc kompletnie nie rozumiem kierunku, w którym zmierza Twoja argumentacja. Najpierw nie podoba Ci się, że niektóre zespoły budowane są świadomie w oparciu o mieszkanki własnego miasta, a w następnym wpisie najwyrazniej starasz się bronić teorii, że lepiej i mądrzej jest budować zespół z "obcych" :shock: To znaczy mam rozumieć, że uważasz, że drużyna, złożona z mieszkanek własnego regionu, jest gorsza niż drużyna, o podobnym poziomie sportowym, złożona z zawodniczek nie związanych kompletnie z miastem, w którym występuje? :shock: Nie rozumiem również Twoich uwag o publiczności - co w tym złego, że dodatkowo na trybunach zasiądzie na przykład 100 osób, które w życiu nie przyszłyby na mecz, gdyby na parkiecie nie występowały zawodniczki, które znają, które są z ich osiedla, z ich szkoły itp. Ja nie wspominałem nic o Brzegu, nie pisałem również, ze budowanie teamu w oparciu o "swoje" to wzór dla wszystkich - jeśli ktoś nie może wyszkolić sobie zawodniczek, to wiadomo, że będzie dawał zarobić innym. Na pewno to wzór dla tych, gdzie jest na kim opierać tę budowę. Z jakiej racji najlepsze w danym roczniku w Polsce zawodniczki mają opuszczać swoje miasto, bo klub ściąga wcale nie lepszą zawodniczkę przyjezdzającą tylko trochę zarobić? W naszej lidze, gdybyś nie zauważył, nie musisz mieć w składzie siedmu Amerykanek, bądz całej armii obcych koszykarek, by zająć całkiem niezłe miejsce - przykład ŁKSu w tym sezonie świadczy, że czasem liczy się coś innego. Co do zaś "statystyki", wielkości miasta itp ... Gorzów z całym szacunkiem nie jest wielkości Warszawy, a to właśnie tam w ostatnich latach "dopracowano" się większej ilości wychowanek o klasie pasującej poziomem do ekstraklasy. Także więc nie mogę się zgodzić z Twoimi argumentami odnośnie mniejszych miast... tam również się da, a może właśnie tam przede wszystkim trzeba.

Pozdrawiam

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 23 maja 2005, 19:29

Nie dogadamy się. Wmawiasz mi coś czego nie napisałem. Potem z tym dzielnie walczysz i ... wygrywasz. Może już więcej nie polemizujmy ... i to w żadnym temacie.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 23 maja 2005, 19:44

Don Igłata pisze:Nie dogadamy się. Wmawiasz mi coś czego nie napisałem. Potem z tym dzielnie walczysz i ... wygrywasz. Może już więcej nie polemizujmy ... i to w żadnym temacie.

Don - nie o to chodzi :( Serio... kompletnie nie zrozumiałem do czego zmierzasz. Nie chcesz polemizować to LOOOOZ, po prostu musisz do mnie większymi literami ;) Zacząłeś od tego, że nie spodobało Ci się pisanie, że zespół będzie budowany z Wielkopolanek i Poznanianek, tak? A ja kompletnie nie rozumiem DLACZEGO Ci się to nie podoba? Moim zdaniem taniej, lepiej, mądrzej... Czy nie o to Ci chodziło?

Pozdrawiam.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 23 maja 2005, 19:50

Don Igłata pisze:Śmieszny jest wątek - " a u nas same z Polski, ... a u nas z Wielkopolski.

.

Gdzie tu widzisz napisane, że nie podoba mi się jak ktoś buduje zespół starając się umieścić w nim swoje wychowanki????

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 23 maja 2005, 19:56

Gdzie napisałem, że lepiej i mądrzej jest budować zespół z obcych???
Próbuje tylko, może nieudolnie uargumentować, że jest to po prostu (jak chce się osiągać WYNIKI) koniecznością. I nic więcej.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”