Kadra seniorek na badaniach

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Kadra seniorek na badaniach

Postautor: Hersi » 16 maja 2005, 17:10

Dziś i jutro w Centralnym Ośrodku Medycyny Sportowej kadra Polski kobiet przechodzi badania lekarskie oraz wydolnościowe.
Dziś badania przeszło 8 kadrowiczek: Agnieszka Bibrzycka, Aleksandra Chomać, Aleksandra Karpińska, Elżbieta Międzik, Natalia Mrozińska, Paulina Pawlak, Magdalena Radwan Anna Wielebnowska.
Jutro przebadana zostanie kolejna ósemka: Emilia Lamparska, Anna Kędzior, Justyna Kłosińska, Agnieszka Makowska, Agata Nowacka, Agnieszka Pałka, Agnieszka Szott, Elżbieta Trześniewska.
Od 19 maja zawodniczki jadą na zgrupowanie lecznicze do Mielna, podczas którego koszykarki przejdą program rehabilitacyjny oraz odpowiednio dobrane ćwiczenia siłowe.
- Niektóre zawodniczki, jak Agnieszka Bibrzycka, Anna Wielebnowska, Beata Krupska-Tyszkiewicz czy Ela Międzik, ze względu na ciężki i intensywny sezon muszą trochę podleczyć swoje zdrowie. One również będą miały trochę inny program przygotowawczy, nie będzie ich na przykład na pierwszym zgrupowaniu w Wałczu - powiedział Arkadiusz Koniecki, trener kadry Polski kobiet.
Natomiast w dniach 2-9 czerwca odbędą konsultację szkoleniową w Wałczu.

Pzkosz

Gość

Postautor: Gość » 17 maja 2005, 08:43

No oczywiście.Przecież pozostałe leżały bykiem a kluby płaciły,bo nie mialy co zrobić z pieniędzmi.Gratuluje trenerowi Konieckiemu pomysłu w prowadzeniu kadry!!!!!!!!!Na pewno atmosfera w kadrze będzie fantastyczna.Gwiazdy dołączą tuż przed rozgrywkami.Plebs będzie tyrał a potem pójdzie w odstawke.Do tego będzie tyrał za darmo bo cały szmal wezmą cztery gwiazdy.Juź widze ten awans i gre w finałach.

ribeiro

Postautor: ribeiro » 17 maja 2005, 15:10

:D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 19 maja 2005, 18:46

Koszykarki rozpoczęły przygotowania do baraży ME

Reprezentacja Polski koszykarek czwartkowym obozem w Mielnie rozpoczyna przygotowania do sierpniowych barażów do finałów mistrzostw Europy 2005.

W Mielnie jest Agnieszka Bibrzycka, która zrezygnowała z wyjazdu do USA oraz powracająca do kadry Beata Krupska-Tyszkiewicz.

Pierwszy obóz kadry, w którym udział bierze 12 zawodniczek ma charakter bardziej leczniczy i odpoczynkowy niż treningowy i potrwa do 30 maja.

Polska walkę o udział w finałach ME (2-9 września Turcja) rozpocznie 7 sierpnia meczem z Węgrami. Grupowym rywalem Polek jest także Finlandia. Tylko pierwsze miejsce w grupie gwarantuje kadrze Arkadiusza Konieckiego udział w turnieju barażowym tuż przed samymi finałami ME.

"Postawiłam w tym sezonie na leczenie i kadrę, rezygnując z wyjazdu do USA, bo gra w WNBA wiązałaby się z ryzykiem utraty nie tylko w meczach kadry, ale i męczącym kolejny sezonem ligowym - powiedziała Agnieszka Bibrzycka, jedna z najbardziej utalentowanych zawodniczek młodego pokolenia, najlepsza koszykarka w Europie w 2003 roku. - WNBA na pewno mi nie ucieknie, jestem w kontakcie z menadżerką klubu z San Antonio, która zapewniła mnie, że w następnym roku mogę także liczyć na ofertę. Na obozie w Mielnie mam osobny plan przygotowań: zero treningów, kompletny zakaz biegania, pozostaje mi więc siłownia. basem i fizykoterapia" - dodała Bibrzycka, która w minionym sezonie miała kłopoty z kolanami.

Po obozie w Mielnie większość z powołanych na pierwszy obóz kadrowiczek uda się na konsultacje do Wałcza (2-9 czerwca), gdzie dołączy do reprezentacji sześć nowych koszykarek. Pierwszym sprawdzianem kadry Arkadiusza Konieckiego będzie dwumecz z Czeszkami w Gorzowie Wlkp. (10-11 czerwca).

Polska nie zdołała się zakwalifikować bezpośrednio do ME we wrześniowych eliminacjach zajmując 2. miejsce w tabeli grupy D, tuż za Serbią i Czarnogórą.

Reprezentacja Polski koszykarek uczestnicząca w obozie w Mielnie:

rozgrywające - Beata Krupska-Tyszkiewicz, Agata Nowacka, Paulina Pawlak;

skrzydłowe - Agnieszka Bibrzycka, Anna Kędzior, Magdalena Radwan, Agnieszka Szott, Elżbieta Międzik, Emilia Lamparska;

środkowe - Elżbieta Trześniewska, Anna Wielebnowska, Agnieszka Pałka.

PAP

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 19 maja 2005, 18:57

10-11 czerwiec powiadasz moze tego drugiego dnia wpadniemy!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Gość

Postautor: Gość » 19 maja 2005, 22:36

Wojteg pisze:Koszykarki rozpoczęły przygotowania do baraży ME

Reprezentacja Polski koszykarek czwartkowym obozem w Mielnie rozpoczyna przygotowania do sierpniowych barażów do finałów mistrzostw Europy 2005.

W Mielnie jest Agnieszka Bibrzycka, która zrezygnowała z wyjazdu do USA oraz powracająca do kadry Beata Krupska-Tyszkiewicz.

Pierwszy obóz kadry, w którym udział bierze 12 zawodniczek ma charakter bardziej leczniczy i odpoczynkowy niż treningowy i potrwa do 30 maja.

Polska walkę o udział w finałach ME (2-9 września Turcja) rozpocznie 7 sierpnia meczem z Węgrami. Grupowym rywalem Polek jest także Finlandia. Tylko pierwsze miejsce w grupie gwarantuje kadrze Arkadiusza Konieckiego udział w turnieju barażowym tuż przed samymi finałami ME.

"Postawiłam w tym sezonie na leczenie i kadrę, rezygnując z wyjazdu do USA, bo gra w WNBA wiązałaby się z ryzykiem utraty nie tylko w meczach kadry, ale i męczącym kolejny sezonem ligowym - powiedziała Agnieszka Bibrzycka, jedna z najbardziej utalentowanych zawodniczek młodego pokolenia, najlepsza koszykarka w Europie w 2003 roku. - WNBA na pewno mi nie ucieknie, jestem w kontakcie z menadżerką klubu z San Antonio, która zapewniła mnie, że w następnym roku mogę także liczyć na ofertę. Na obozie w Mielnie mam osobny plan przygotowań: zero treningów, kompletny zakaz biegania, pozostaje mi więc siłownia. basem i fizykoterapia" - dodała Bibrzycka, która w minionym sezonie miała kłopoty z kolanami.

Po obozie w Mielnie większość z powołanych na pierwszy obóz kadrowiczek uda się na konsultacje do Wałcza (2-9 czerwca), gdzie dołączy do reprezentacji sześć nowych koszykarek. Pierwszym sprawdzianem kadry Arkadiusza Konieckiego będzie dwumecz z Czeszkami w Gorzowie Wlkp. (10-11 czerwca).

Polska nie zdołała się zakwalifikować bezpośrednio do ME we wrześniowych eliminacjach zajmując 2. miejsce w tabeli grupy D, tuż za Serbią i Czarnogórą.

Reprezentacja Polski koszykarek uczestnicząca w obozie w Mielnie:

skrzydłowe - Agnieszka Bibrzycka, Anna Kędzior, Magdalena Radwan, Agnieszka Szott, Elżbieta Międzik, Emilia Lamparska;

PAP

I tak skład już dawno poukładany.Większość rezerwowych marzy o uniwersjadzie.Sama choć już leciwa chętrnie zagrałabym u Maciejewskiego.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 20 maja 2005, 21:43

Agnieszka Szott trenuje z reprezentacją Polski

Gorzowska koszykarka w przyszłym sezonie znów zagra w barwach AZS PWSZ TelecomMedia.

23-letnia Agnieszka Szott w ostatnich sezonach przez kontuzje nie mogła pokazać pełni swoich możliwości. Po powrocie do Gorzowa w kilku spotkaniach udowodniła, że ma wielki talent do koszykówki. W połowie rozgrywek znów dopadł ją uraz kolana, na szczęście niegroźny. Zawodniczka chce jak najlepiej wykorzystać przerwę w rozgrywkach do całkowitego zaleczenia urazu, aby następny rok był dla niej jeszcze lepszy. Wiadomo już, że Szott ponownie będzie występować w AZS PWSZ TelecomMedia. Działacze Lotosu Gdynia, klubu którego zawodniczką jest gorzowianka, bez problemów zgodzili się na kolejne wypożyczenie. - Z kolanem wszystko jest w porządku, teraz po prostu muszę o nie dbać - powiedziała gorzowska koszykarka. - Stosować się do poleceń lekarzy i jak najwięcej czasu wygospodarować na odpoczynek.

Obecnie Szott przebywa nad morzem, w Mielnie, gdzie reprezentacja Polski seniorek rozpoczęła przygotowania do sierpniowych barażów do finałów mistrzostw Europy 2005. Nie są to jednak ciężkie treningi. Pierwszy obóz kadry, w którym udział bierze 12 zawodniczek, ma charakter bardziej leczniczy i wypoczynkowy. Potrwa do 30 maja. Po obozie w Mielnie większość z powołanych na pierwszy obóz kadrowiczek uda się 2 czerwca na konsultacje do Wałcza, gdzie dołączy do reprezentacji sześć nowych koszykarek. Pierwszym sprawdzianem kadry Arkadiusza Konieckiego będzie dwumecz z silną reprezentacją Czech 10 i 11 czerwca w Gorzowie.

Polska walkę o udział w finałach ME rozpocznie 7 sierpnia meczem z Węgrami. Grupowym rywalem Polek jest także Finlandia. Tylko pierwsze miejsce w grupie gwarantuje kadrze Arkadiusza Konieckiego udział w kolejnym turnieju barażowym, tuż przed samymi finałami ME. Polska nie zdołała się zakwalifikować bezpośrednio do ME, bo w ubiegłorocznych eliminacjach zajęła 2. miejsce w tabeli za Serbią i Czarnogórą.

Jeśli Szott nie przebije się do podstawowej dwunastki pierwszej reprezentacji to zapewne na początku sierpnia zagra w kadrze uniwersjadowej na igrzyskach studenckich w Turcji, którą poprowadzi trener AZS PWSZ TelecomMedia Dariusz Maciejewski.

iki Gazeta Wyborcza

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 20 maja 2005, 22:04

Wojteg pisze:Reprezentacja Polski koszykarek uczestnicząca w obozie w Mielnie:

PAP

A gdzie Justyna Kłosińska?

Gość

Postautor: Gość » 21 maja 2005, 16:46

Kuba pisze:

PAP

Justyna jest poprostu zdrowa!!!!!!!!!!!!!!!!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 maja 2005, 16:47

W takim razie tylko chore uczestniczą w zgrupowaniu? mam nadzieje, ze to pomyłka redaktora, ze Siwej nie ma w składzie....

Gość

Postautor: Gość » 21 maja 2005, 16:51

Kuba pisze:W takim razie tylko chore uczestniczą w zgrupowaniu? mam nadzieje, ze to pomyłka redaktora, ze Siwej nie ma w składzie....
To jest obóz wypoczynkowo-leczniczy.Siwa dołączy 2 czerwca do Wałcza.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 21 maja 2005, 19:45

Kuba pisze:

PAP

Wańka-Wstańka ćwiczy pady na obozie z judoczkami. :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”