Mimo iż niedawno zakończył się sezon koszykarek, w krakowskiej Wiśle już myśli się o następnym.
Drużyna w minionych rozgrywkach zdobyła wicemistrzostwo Polski, sezon 2005/06 ma być nie mniej udany. Trwa kompletowanie składu. Na razie podpisano kolejne umowy na rok z grającymi dotąd w krakowskiej drużynie Serbkami Ivą Perovanovic i Jeleną Skerovic. W Wiśle Can-Pack pozostanie też Białorusinka Natalia Trafimawa, przedłużono umowę z Dorotą Gburczyk. Ważne kontrakty mają nadal w klubie Patrycja Czepiec, Katarzyna Kenig, Monika Krawiec oraz Magdalena Skorek. To oczywiście nie koniec spraw personalnych, uzgadniane są kolejne wzmocnienia, choćby na odcinku amerykańskim.
Prawdopodobnie dojdzie do zmiany trenera. W poprzednim sezonie Wisłę Can-Pack prowadził Arkadiusz Koniecki, a po nim Wojciech Downar-Zapolski. Sponsor drużyny planuje zatrudnić szkoleniowca z zagranicy, myśli o trenerze z krajów bałkańskich.
(JOT) Dziennik Polski
Trener z Bałkanów w Wiśle Can-Pack?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
gosc
-
Gość
gosc pisze:Oczywiście trenera z bałkanów załatwia nie kto inny jak "najlepszy" jedyny i niepowtarzalny menago Dragan
Dobrze,że Dragan jest w Polsce bo inaczej byłoby nudno na forum.Nie wiem dlaczego tak bulwersuje on KIBICÓW,bo zawodniczki,skoro podpisują z nim kontrakty są zadowolone.Na całym świecie zawodnicy zajmują się grą a kontrakty ustalają menagerowie.Każdy lubi to co potrafi.A kibice kibicują!!!!!!!!!
-
gosc
Anonymous pisze:gosc pisze:Oczywiście trenera z bałkanów załatwia nie kto inny jak "najlepszy" jedyny i niepowtarzalny menago Dragan
Dobrze,że Dragan jest w Polsce bo inaczej byłoby nudno na forum.Nie wiem dlaczego tak bulwersuje on KIBICÓW,bo zawodniczki,skoro podpisują z nim kontrakty są zadowolone.Na całym świecie zawodnicy zajmują się grą a kontrakty ustalają menagerowie.Każdy lubi to co potrafi.A kibice kibicują!!!!!!!!!
Już odpowiadam ci na twoje pytanie. Mnie bulwersuje dlatego, że do Pabianic w tym sezonie sprowadził takie zawodniczki jak Julia Ivliewa, Gabi Toma i chora Alicja Perlińska że o trenerze Raczyńskim nie wspomnę. Inna sprawa, że działacze dali sobie wcisnąć "kiepskiej" jakości towar. Sorki za słownictwo. Innymi słowy nie mam pretensji do Dragana i koszykarek które są w jego stajni. Mam pretensje o to, że obiecywał dużo a co sprzedał każdy widział.
-
Gość
gosc pisze:Anonymous pisze:gosc pisze:Oczywiście trenera z bałkanów załatwia nie kto inny jak "najlepszy" jedyny i niepowtarzalny menago Dragan
Już odpowiadam ci na twoje pytanie. Mnie bulwersuje dlatego, że do Pabianic w tym sezonie sprowadził takie zawodniczki jak Julia Ivliewa, Gabi Toma i chora Alicja Perlińska że o trenerze Raczyńskim nie wspomnę. Inna sprawa, że działacze dali sobie wcisnąć "kiepskiej" jakości towar. Sorki za słownictwo. Innymi słowy nie mam pretensji do Dragana i koszykarek które są w jego stajni. Mam pretensje o to, że obiecywał dużo a co sprzedał każdy widział.
Przecież w zarządzie nie zasiadają debile tylko odpowiedzialni ludzie.Wszystkie wymienione zawodniczki poprzedni sezon miały bardzo dobry,więc może ich słaba gra to wina trenera,że nie potrafił wydobyć z nich co najlepsze.A dlaczego nie piszesz o transferach Panti czy chociażby Krupskiej w tym sezonie.Chyba nie ma co narzekać.A słabo w Polfie grały również zawodniczki,które nie są od Dragana.Myśle,że nie w Draganie problem.Skład trzeba budować z głową,a od zawodniczek wymagać to co umieją i do czego są predysponowane.
gosc pisze:Już odpowiadam ci na twoje pytanie. Mnie bulwersuje dlatego, że do Pabianic w tym sezonie sprowadził takie zawodniczki jak Julia Ivliewa, Gabi Toma i chora Alicja Perlińska że o trenerze Raczyńskim nie wspomnę. Inna sprawa, że działacze dali sobie wcisnąć "kiepskiej" jakości towar. Sorki za słownictwo. Innymi słowy nie mam pretensji do Dragana i koszykarek które są w jego stajni. Mam pretensje o to, że obiecywał dużo a co sprzedał każdy widział.
Kolego Ala jak do nas przychodziła to nie była chora więc proszę się jej nie czepiać
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!
-
gosc
Kowalik pisze:gosc pisze:Już odpowiadam ci na twoje pytanie. Mnie bulwersuje dlatego, że do Pabianic w tym sezonie sprowadził takie zawodniczki jak Julia Ivliewa, Gabi Toma i chora Alicja Perlińska że o trenerze Raczyńskim nie wspomnę. Inna sprawa, że działacze dali sobie wcisnąć "kiepskiej" jakości towar. Sorki za słownictwo. Innymi słowy nie mam pretensji do Dragana i koszykarek które są w jego stajni. Mam pretensje o to, że obiecywał dużo a co sprzedał każdy widział.
Kolego Ala jak do nas przychodziła to nie była chora więc proszę się jej nie czepiać.
Tobie też juz odpowiadam. Ala ma nie tylko ponaciągane wiązadła ale ma też poważne problemy z barkiem. O tym wszystkim wiedział Dragan.
-
Gość
gosc pisze:Kowalik pisze:gosc pisze:Już odpowiadam ci na twoje pytanie. Mnie bulwersuje dlatego, że do Pabianic w tym sezonie sprowadził takie zawodniczki jak Julia Ivliewa, Gabi Toma i chora Alicja Perlińska że o trenerze Raczyńskim nie wspomnę. Inna sprawa, że działacze dali sobie wcisnąć "kiepskiej" jakości towar. Sorki za słownictwo. Innymi słowy nie mam pretensji do Dragana i koszykarek które są w jego stajni. Mam pretensje o to, że obiecywał dużo a co sprzedał każdy widział.
Kolego Ala jak do nas przychodziła to nie była chora więc proszę się jej nie czepiać.
Tobie też juz odpowiadam. Ala ma nie tylko ponaciągane wiązadła ale ma też poważne problemy z barkiem. O tym wszystkim wiedział Dragan.
O problemach z barkiem wiedziała cała Polska a mimo to Ala grala w kadrze i nic jej nie było.Pomyślnie przeszła badania w COS I W PEŁNI BYŁA ZDOLNA DO GRY i ciężkiej pracy na kadrze.
Anonymous pisze:gosc pisze:Kowalik pisze:gosc pisze:Już odpowiadam ci na twoje pytanie. Mnie bulwersuje dlatego, że do Pabianic w tym sezonie sprowadził takie zawodniczki jak Julia Ivliewa, Gabi Toma i chora Alicja Perlińska że o trenerze Raczyńskim nie wspomnę. Inna sprawa, że działacze dali sobie wcisnąć "kiepskiej" jakości towar. Sorki za słownictwo. Innymi słowy nie mam pretensji do Dragana i koszykarek które są w jego stajni. Mam pretensje o to, że obiecywał dużo a co sprzedał każdy widział.
O problemach z barkiem wiedziała cała Polska a mimo to Ala grala w kadrze i nic jej nie było.Pomyślnie przeszła badania w COS I W PEŁNI BYŁA ZDOLNA DO GRY i ciężkiej pracy na kadrze.
Dokładnie tak. Ala miała problemy z barkiem ale w tym sezonie nawet przez moment nie było mowy o jakichkolwiek kłpotach z tą przypadłością.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!
Ala ma problemy z barkiem "od zawsze" - radzi sobie jednak z nimi jak może - musi uważać, specyficznie też gra w związku z tym, powinna mieć dostosowany program treningowy pod siebie. Każdy ma jakieś problemy z czymś - ten z kolanem, ten z głową inny z ..."naftą" - to normalne. Pokaż mi zawodniczkę trenującą ładnych parę lat, a absolutnie, permanentnie zdrową?
To wygląda tak: "jakbym wiedział, że się przewrócę - to bym się wcześniej położył..."
To wygląda tak: "jakbym wiedział, że się przewrócę - to bym się wcześniej położył..."
-
gosc
Anonymous pisze:gosc pisze:Kowalik pisze:gosc pisze:Już odpowiadam ci na twoje pytanie. Mnie bulwersuje dlatego, że do Pabianic w tym sezonie sprowadził takie zawodniczki jak Julia Ivliewa, Gabi Toma i chora Alicja Perlińska że o trenerze Raczyńskim nie wspomnę. Inna sprawa, że działacze dali sobie wcisnąć "kiepskiej" jakości towar. Sorki za słownictwo. Innymi słowy nie mam pretensji do Dragana i koszykarek które są w jego stajni. Mam pretensje o to, że obiecywał dużo a co sprzedał każdy widział.
To tak samo jak z kolanem. Ala pojechała do Warszawy do COS i wyszło na badaniach, że ma naciągnięte wiązadła. Teraz poszła do innego fachowca i to w Łodzi i wyszło, że te same wiązadła są zerwane.
Zresztą nie znam przypadku żeby jakaś zawodniczka nie przeszła pozytywnie badań na kadrze. Każda jest zdrowa i zdolna do gry.
-
Gość
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”