FINAŁY Mistrzostw Polski Juniorek - Gdynia (28-29 maja)

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Zołnierz

Postautor: Zołnierz » 19 maja 2005, 08:10

No liczymy na obecność Pabianic w Gdyni!!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 maja 2005, 17:09

Powtórzę komunikat, bo został na pierwszej stronie tematu i może ktoś nie dotarł ;)

Osoby chętne wybrać się z nami proszone są o kontakt na priv lub maila. Koszt wyjazdu (autokar + dwa noclegi - wyjazd w piątek, powrót niedziela) to 80zł ... Myślę, że to niepowtarzalna okazja!!! EMOCJE GWARANTOWANE :) Obowiązkiem każdego kibica wybierającego się na ten turniej jest posiadanie szalika Olimpii... w sprawie jego nabycia ewentualnych chętnych również proszę o kontakt w wyżej wskazany sposób.

Obrazek

DO BOJU OLIMPIA!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 maja 2005, 09:01

Właśnie wyjeżdzamy!!! :)) TRZYMAJCIE KCIUKI!! ;) Olimpia do boju! Do zobaczenia w Gdyni Przyjaciele z Pabianic... damy znać gdzie i jak;)

"Nie dla nas dziś porażki smak, nie dla nas forma zła. Więc zaśpiewajmy wszyscy wraz MISTRZEM POLSKI Olimpia!" ;)

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 28 maja 2005, 09:43

Olimpia do boju! To co nie udało się rok temu w ...Gdyni - musi udać się teraz.
..you got to lose, to know how to win..

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 28 maja 2005, 10:14

Lotos wygra :D
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 30 maja 2005, 00:33

Pewnie jestem pierwszy z Olimpii... Od razu zaznaczę, że nie czytałem póki co żadnych wypowiedzi dotyczących finałowego meczu... dopiero wróciłem... ale MUSZĘ to napisać!

Po tym, co dziś zobaczyliśmy odechciewa się nam kibicować, trenerom uczyć koszykówki dzieci i młodzież, a rodzicom wspomagać ich w tym wydając swoje wcale niemałe pieniądze :( JEDEN WIELKI SKANDAL!!! Dawno nie widziałem takiego przekrętu!

My WYGRALIŚMY ten mecz, ale sędziowie go PRZEGRALI!!!

Nie mam ochoty nic więcej pisać o takim "sporcie", po jaką cholerę robione są wogóle te rozgrywki, jeśli od początku tego sezonu wiadomo, że finałowy turniej MUSI być w Gdyni, zespół ten trzeba przeciągnąć za uszy do finałów (w tym przypadku dodając im dla pewności półfinały, bo z ćwierćfinałów wyszli TYLKO dzięki SPORTOWEJ postawie Olimpii, walczącej do końca w meczu, którego wynik miał znaczenie tylko dla rywalek - Olimpia i tak, i tak była pierwsza, a Wołomin grał o awans), a przed meczem finałowym z góry wiadomo, kto MUSI go wygrać. Nieoficjalnie udało się jednemu z rodziców dowiedzieć, że pani sędzina w przyszłym sezonie za ten SUPER poprowadzony jak po sznurku mecz, będzie sędziowała o klasę wyżej. Wróżymy jej sporą karierę, bo pokazała w poprzednich meczach sędziowanych Olimpii, że ma duże umiejętności, szkoda tylko że dziś dla własnej korzyści i "chwały" lotosu po prostu zachowała się jak ostatnia... bez krzty honoru! O jej partnerze z parkietu nawet nie wspomnę, bo ten gamoń już nawet nie potrafił choćby udawać, że podejmuje decyzje obiektywnie. Sędziowie oczywiście nie pojawili się na oficjalnym zakończeniu turnieju, wręczeniu medali, zaraz po meczu finałowym się zmyli tylnim wyjściem jak tchórze, bojąc się spojrzeć prosto w oczy rodzicom, których pociechy okradli dziś z tytułu mistrzowskiego.

Po finałe nasze zawodniczki wszystkie po prostu płakały z wściekłości i bezsilności. Zagrały świetny mecz, ale nie mogły go wygrać... dla nas jednak to one są NAJLEPSZĄ DRUŻYNĄ JUNIORSKĄ W POLSCE NA ROK 2005. Faule 32 do 17 ... trzy podstawowe zawodniczki Olimpii (Wera, Agata Rafałowicz i Basia Iwanowska) wygwizdane za 5 fauli, po fachowym utrudnieniu im gry w obronie po przez wlepienie każdej trzech fauli już w pierwszej połowie. W przerwie na trybunach pojawił się transparent "Rzezba wyniku - Gdynia 2005" ... po pierwszej połowie Olimpia mimo to prowadziła czterema punktami bodajże, w przekroju całego meczu nasz zespół prowadził przez około 30 minut... w ostatniej kwarcie zagwizdano nam 14 fauli, prawie więc tyle samo, co Gdyni w całym meczu!

Żeby nie było - zawodniczki z Gdyni zagrały niezły mecz (o niebo lepszy od tego, gdy miesiąc temu zostały rozgromione przez Olimpię 100:64), nikt od nas nie miał do nich żadnych pretensji, nie ich wina... gratulacje... szkoda jednak, że zrobiono wszystko, żeby ich przeciwnik nie miał żadnych szans wygrać dzisiejszego meczu. Zresztą opinie pomeczowe neutralnych obserwatorów (również wielu z Gdyni) były jednakowe... ten mecz nie miał wiele wspólnego ze sportem.

Bardzo chciałbym PODZIĘKOWAĆ w tym miejscu naszym Przyjaciołom z Włókniarza Pabianice za wielką pomoc w dopingu... i Ostroviakom za obecność (Nad Wami trzeba jeszcze popracować... hehe... ;)))) ) No i Buremu, który został na ten turniej wcielony w skład Olimpia Fans (WIELKIE DZIĘKI!). Wogóle wyjazd bardzo fajny, wiele wspomnień będzie mu towarzyszyć - oprócz oszustów z gwizdkami samych przyjemnych. Wiele można powiedzieć o rodzicach naszych zawodniczek, ale na pewno nie to, że są piknikami ;) Chociaż kolegę mogliby nam oddać po nocnej imprezie w stanie w jakim go dostali... używany, ale w niezłej formie ;) hihi... POZDRAWIAM WSZYSTKICH i mam nadzieję, że jeszcze nie raz w tak wesołym i sympatycznym gronie wyruszymy kibicować Olimpijkom... MORALNYM MISTRZYNIOM POLSKI NA ROK 2005!

Wrzuciłbym w tym miejscu zdjęcie naszych mistrzyń z prezentacji przed meczem z Osą, ale muszę w tym przypadku zdać się na życzliwość jednego z fotografów ;) Ale przyjdzie czas...

SPECJALNE GRATULACJE dla Osy Zgorzelec z powodu zdobycia jak najbardziej zasłuzonego brązu!!! Szkoda, że jednak nie mogliśmy zagrać dopiero w finale, ale mam nadzieję, że jeszcze nie raz spotkamy się w meczach o najwyższe trofea ;) Prywatne POZDROWIONKA dla Pazdzioszka, którego niestety nie poznałem bardziej osobiście (oprócz pomachania.. hehe), ale to się pewnie kiedyś nadrobi. No i mamy plan porwania Cię do Olimpii... Wera pomoże ;) hehe

"CZY WYGRYWASZ, CZY NIE, JA I TAK KOCHAM CIĘ, W MOIM SERCU OLIMPIA I NA DOBRE, I NA ZŁE!!!" BRAWO OLIMPIJKI!!! DZIĘKUJEMY!!!

Ps. Moim zdaniem kompletnym nieporozumieniem jest również nie wybranie Agaty Rafałowicz do pierwszej piątki turnieju, która według mnie była zdecydowanie MVP tych finałów (BRAWO AGATA!!! Jesteś WIELKA!!!). O kategorii "nadzieja" nawet nie wspomnę... śmiech na sali...

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 30 maja 2005, 07:59

Myślę, że temat powałkujemy na ogólnym forum.
Tutaj trzeba chyba podyskutować o rzeczach przyjemnych. A więc...

Tutaj mamy konspekt przykładowej rozmowy Kibica-Weterana z innym kibicem Olimpii Poznań:
P: przepraszam Panie kibicu!
Ż: tak, słucham Pani piknik?

:wink: :wink: :wink:
To mnie pogniotło poprostu
Jeszcze Szymon musi tutaj wkleić tekst wielkiego Gdyńskiego przebuju pod tytułem:
'Jak nasz Trojan poszedł z piknikami pić'

Pozdro dla całej ekipy. Wyjazd mimo pewnych rzeczy mogę uznać za super udany. Pozdroo!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 30 maja 2005, 10:58

mati pisze:(...)Tutaj mamy konspekt przykładowej rozmowy Kibica-Weterana z innym kibicem Olimpii Poznań:
P: przepraszam Panie kibicu!
Ż: tak, słucham Pani piknik?
(...)

hihihihi... naszym kibicom i kibickom - rodzicom koszykarek, tak daleko do Pikników, jak sędziowaniu finału do uczciwości :D ;) Co prawda "zabrali" nam i trochę "uszkodzili" DŻINA (hihihi), ale pewnie da się go "naprawić" ;) Pozdrowionka dla całej SUPER ekipy wyjazdowej! Mam nadzieję, że jeszcze nie raz w podobnym składzie pojedziemy dopingować Olimpijki ;)

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 30 maja 2005, 11:18

Dużo Was było :) Przynajmniej dużo osób miało szaliki Olimpii ;) :D :lol:

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 30 maja 2005, 11:45

KIBIC pisze:Dużo Was było :) Przynajmniej dużo osób miało szaliki Olimpii ;) :D :lol:

A ty gadales z wiara z Olimpii??
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 30 maja 2005, 11:46

KIBIC pisze:Dużo Was było :) Przynajmniej dużo osób miało szaliki Olimpii ;) :D :lol:

Miało przyjechać przynajmniej 10 osób więcej - niestety dwa szpitale w ostatniej chwili trochę rozbiły nam plany (mam nadzieję, że z .... wszystko juz dobrze... ehh :? )

Szaliki mieli WSZYSCY uczestnicy wyjazdu...

Obrazek
OLIMPIA POZNAŃ podczas otwarcia finałów! Od lewej stoją: Monika Markwitz, Basia Iwanowska, Karolina Budeń, Olga Pacyńska, Marta Urbaniak, Bogna Pacyńska, Kasia Najtkowska, Weronika Idczak, Kasia Kalka, Kasia Białasik, Agata Rafałowicz i Paulina Nieć. /zdjęcie: Czarny z Ostrowa

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 30 maja 2005, 11:51

Niech pani sędzina spojrzy teraz prosto w te oczy.... oszukała pani te dziewczyny...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

http://img109.echo.cx/img109/1301/10014932in.jpg

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 30 maja 2005, 12:19

Seba pisze:
Obrazek

Świetne zdjęcie... Bardzo mi się podoba
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 30 maja 2005, 12:26

MARAS pisze:

A ty gadales z wiara z Olimpii??

niestety nie z nikim nie gadałem :?

Ale siedziałem pod Kibicami {dokładnie pod oni byli na balkonie a ja na dole :lol: :lol: :lol: :lol: } Olimpii
Doping mi się podobał ale pod koniec meczu zanikł 8)

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Gość

Postautor: Gość » 30 maja 2005, 13:15

KIBIC pisze:Doping mi się podobał ale pod koniec meczu zanikł 8)

To prawda - w ostatniej minucie, widząc jak nas porobiono nie tylko dziewczynom opadły skrzydła... my też mieliśmy już dość takiego "sportu".

Wróć do „Inne kluby”