Nowy sponsor koszykarek ŁKS, Jaroszewicz z Polfy do CCC
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Seba pisze:Zyzia - przecież w tym okresie posezonowym to normalka - większość klubów uprawia swoistą, koszykarską fantastykęJedna rozmowa o pogodzie i już dana koszykarka jest "po słowie"
Ostatnio takim robieniem szumu wokół siebie "popisaly się" Polkowice, wspominając o zawodniczce, o ktorej sporo osób od dobrego pół roku wiedziało, że pójdzie gdzie indziej... hehe... ale ten szum naogół nie szkodzi ani klubom, ani tym bardziej koszykarkom, którym czasem pewnie udaje się podbić oferty kontraktowe, wspominając o korzystniejszych planach innych względem siebie.
masz rację,ale jeżeli dotyczy to naszej Natalki człowiek podchodzi do tego bardziej emocjonalnie
No wiadomo
Dlatego do tych wszystkich "transferów" trzeba koniecznie jednak podchodzić z uśmiechem na twarzy... inaczej już dawno wszyscy kibice tu by się niezle "pocięli" ... a tak wogóle to zmiany czasem są dobre - mozna dostać kogoś lepszego
joke... hehe... chociaż imienia lepszego niż Natalia nie ma

Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Matii pisze:A tak na powaznie Simon, to ja naprawde nic nie kojarze o Perelce. Nawet Natalia sie mnie pytala o co chodzi bo sobie nic nie przypomina.....
jezeli jest to mozliwe to przypomnij nam, bylbym wdzieczny.
Cośtam było pisane - nie chce mi się przypominać, bo to nie istotne - coś w podobie "do teraz" z Natalce...
To nie ma znaczenia - ważne by grać i emocjonować się wspólnymi meczami, a nam (mi) naprawdę Wasza Natalia nie leży " na sercu" (choć to niewątpliwie dobry gracz) także spoko. Jak będzie kasa - to będzie i zespół, bo o chętnych w naszej biednej lidze można być (niestety) spokojnym...
Jaroszewicz w Polkowicach?
Czwartek, 2 czerwca 2005r.
Po zakończeniu minionego sezonu w zespole koszykarek PZU Polfy Pabianice doszło do prawdziwej rewolucji kadrowej.
Posadę stracił trener Tadeusz Aleksandrowicz (zastąpi go Tomasz Herkt). Prezes Jacek Stępniewski zapowiedział kolejne zmiany.
Wszystko wskazuje na to, że skrzydłowa Agnieszka Jaroszewicz podąży w ślady Elżbiety Trześniewskiej i zasili CCC Polkowice.
Z kolei ukraińska rozgrywająca Julia Korzeniewska ma przejść do ŁKS (jeśli w tym klubie poprawi się sytuacja finansowa).
(bart) - Express Ilustrowany
Wszystko wskazuje na to, że Agnieszkę Jaroszewicz (z lewej) zobaczymy w Polkowicach. Fot. Kamil Jóźwiak
Czwartek, 2 czerwca 2005r.
Po zakończeniu minionego sezonu w zespole koszykarek PZU Polfy Pabianice doszło do prawdziwej rewolucji kadrowej.
Posadę stracił trener Tadeusz Aleksandrowicz (zastąpi go Tomasz Herkt). Prezes Jacek Stępniewski zapowiedział kolejne zmiany.
Wszystko wskazuje na to, że skrzydłowa Agnieszka Jaroszewicz podąży w ślady Elżbiety Trześniewskiej i zasili CCC Polkowice.
Z kolei ukraińska rozgrywająca Julia Korzeniewska ma przejść do ŁKS (jeśli w tym klubie poprawi się sytuacja finansowa).
(bart) - Express Ilustrowany
Wszystko wskazuje na to, że Agnieszkę Jaroszewicz (z lewej) zobaczymy w Polkowicach. Fot. Kamil Jóźwiak
Obie drużyny z naszego województwa, występujące w ekstraklasie koszykarek, zmieniają swoje oblicze. Jak już informowaliśmy, najpoważniejsze zmiany w PZU Polfie Pabianice to odejście Elżbiety Trześniewskiej do Polkowic oraz pozyskanie na 2 lata trenera Tomasza Herkta i reprezentacyjnej rozgrywającej, 35-letniej Beaty Krupskiej-Tyszkiewicz. Nie będą grały w przyszłym sezonie w Polfie Marzena Głaszcz i Agnieszka Jaroszewicz.
Zmiany zapowiadają się również w ŁKS. Do zespołu trenera Mirosława Trześniewskiego przeszła wczoraj 24-letnia ukraińska rozgrywająca Julia Korzeniewska, która w ostatnich sezonach była rezerwową w Polfie. Najprawdopodobniej 20 czerwca przyjadą na testy do ŁKS trzy zawodniczki zagraniczne (z Ukrainy, Serbii i Słowacji). Kierownictwo sekcji przeprowadziło rozmowę z Agnieszką Makowską, dając utalentowanej skrzydłowej wybór, czy pozostanie w ŁKS, czy przejdzie od Odry Brzeg.
Bliski rozwiązania jest kluczowy problem ŁKS: pozyskanie strategicznego sponsora. Z pomocą klubowi przyszedł m.in. wiceprezydent Marek Michalik i negocjacje ŁKS z jedną z renomowanych firm zachodnich rokują pomyślne zakończenie.
(mk) - Dziennik Łódzki
Zmiany zapowiadają się również w ŁKS. Do zespołu trenera Mirosława Trześniewskiego przeszła wczoraj 24-letnia ukraińska rozgrywająca Julia Korzeniewska, która w ostatnich sezonach była rezerwową w Polfie. Najprawdopodobniej 20 czerwca przyjadą na testy do ŁKS trzy zawodniczki zagraniczne (z Ukrainy, Serbii i Słowacji). Kierownictwo sekcji przeprowadziło rozmowę z Agnieszką Makowską, dając utalentowanej skrzydłowej wybór, czy pozostanie w ŁKS, czy przejdzie od Odry Brzeg.
Bliski rozwiązania jest kluczowy problem ŁKS: pozyskanie strategicznego sponsora. Z pomocą klubowi przyszedł m.in. wiceprezydent Marek Michalik i negocjacje ŁKS z jedną z renomowanych firm zachodnich rokują pomyślne zakończenie.
(mk) - Dziennik Łódzki
- Kontaktowanie:
Szczerze mówiac Wasza Natalka tez mało mnie interesuje
Własciwie to jest mi kompletnie obojętny jej transfer gdziekolwiek, jesli chcecie ją koniecznie zatrzymać to życzę Wam tego szczerze. A co do Ali w Chełmie to fakt, gdzie jak gdzie ale tamten kierunek raczej ją przerażał w takim samym stopniu jak nas śmieszył 

- Matii
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Ludzie ale nikt z nas nie pamieta zeby ktos pisal o Perelce w zeszlym roku, wiec ja nie wiem skad to wzieliscie. Jezeli juz sie tak zdarzylo to musiala to byc jakas biedna, zablakana i nie zalogowana osoba. A na takich przeciez nie zwracamy uwagi... A my sie odnosimy do tego co pisze prasa.... fakt ze oni tez potrafia wyssac sobie cos z palca, bo widac ze nawet nie potrafia poprawnie napisac nazwiska Natalki 
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Re: Nowy sponsor koszykarek ŁKS, Jaroszewicz z Polfy do CCC
Hersi pisze:....Szefowie PZU Polfy nie widzą też miejsca dla innej skrzydłowej Renaty Piestrzyńskiej. Nie wiadomo jednak, gdzie była reprezentantka Polski będzie kontynuować karierę. Pracujący od wczoraj trener Tomasz Herkt chce znaleźć na jej miejsce zagraniczną koszykarkę. Prawdopodobnie będzie to zawodniczka polecana przez Dragana Popovicia.....
Hersi pisze: ...Nie będą grały w przyszłym sezonie w Polfie Marzena Głaszcz .....
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
"Nieoficjalnie wiadomo, że do zespołu chętnie powróciłaby Beata Predehl. Oprócz niej w zespole z Chełma, jeśli ten wystartuje w rozgrywkach, najprawdopodobniej zagrałyby Joanna Czarnecka i Magdalena Rzeźnik z Wisły Kraków, Alicja Perlińska i Milena Włodarska z ŁKS Łódź. Do nich doszłyby jeszcze Agnieszka Pazur, która wyleczyła kontuzję, a także Daria Cybulak (Małgorzata Pietraś przebywa za granicą). Na telefon od dyrektora AZS czekają też dwie Amerykanki oraz trener Jacek Dyja z Sosnowca, były szkoleniowiec AZS Poznań.
Krzysztof Basiński Kurier Lubelski"
A jednak się znalazło, mam nadzieję ze teraz Ci ktorzy nie pamiętali przypomnieli sobie ten płomienn artykuł
Krzysztof Basiński Kurier Lubelski"
A jednak się znalazło, mam nadzieję ze teraz Ci ktorzy nie pamiętali przypomnieli sobie ten płomienn artykuł

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”