MP szkół podstawowych

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

MP szkół podstawowych

Postautor: pietroc » 07 czerwca 2005, 16:32

Skoro jest temat o licealiadzie, bedzie zapewne o gimnazjazjadzie, to ja napisze kilka zdan o MP SP dziewczat ktore odbywaja sie w Kutnie. Moze niektorych to zaciekawi bo startuja ekipy np. z Krakowa czy Polkowic.

Wedlug mnie, z tego co widzialem pierwszego dnia turnieju to najwieksze szanse na tytul na Gorzow i Ostrow a zamieszac moga Polkowice, Krakow czy tez Kutno. Te druzyny raczej na pewno znajda sie kolejnym etapie rozgrywanym systemem pucharowym, co do reszty to dzis po populudniu sie bedzie rozstrzygac.

Kolejny meldunek, juz z meczow czolowej osemki jutro poznym wieczorem :) (jak bede w stanie po derbach bo ide na derby prosto z meczow w Kutnie :) )

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 08 czerwca 2005, 21:28

w finale zmierza sie szkoly z Gorzowa i Ostrowa, a o braz zagraja Polkowice z ... juz nie pamietam :)

ps. niestety do Kutna przyjechal jakis burak z Ostrowa - ojciec jednej z dziewczynek i dzis wylecial z sali :)

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 08 czerwca 2005, 21:31

Czy możesz napisać ile jest zespołów i z jakich są miejscowości?
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 08 czerwca 2005, 21:37

jak widac w polkowicach jest bardzo dobrze rozwinieta koszykowka mlodziezowa:):)

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 08 czerwca 2005, 22:06

zespolow jest 14 (bo 2 nie przyjechaly a prawo startu mieli mistrzowie wojewodzcy). z tego co pamietam to graja:

Ostrow
Gorzow
Kutno
Polkowice
Krakow
Strzelce Opolskie
Warzkowice
Szczecin
Łapy
Żyrardów

zostaly jeszcze 4 ale nie pamietam :)

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 09 czerwca 2005, 14:49

a jak radziły sobie Strzelce Opolskie?

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 09 czerwca 2005, 21:04

Mistrzem Polski zostala druzyna z OSTROWA WIELKOPOLSKIEGO, pokonujac w finale Gorzow Wlkp. (trenerem Gorzowa jest Beata Adamus - nie pamietam jej obecnego nazwiska :) ). Mecz byl przez 3 kwarty bardzo ciekawy z przewga Ostrowa ok. 8-10 punktow. Niestety w 4. kwarcie trener Ostrowa zachowal sie malo fair, ale wyszla tu koszmarna luka w przep[isach minikoszykowki a mianowicie brak 24 s. Sedzia nie moze nawet upomniec koszykarek i dac im 10 sekund na rzut. No i przez ostatnie 7 minut zawodniczki klepaly sobie pilki po przynajmniej minute na akcje.

W meczu o braz Polkowice pokonaly Zyrardow.

Co do Strzelcow Opolskich to nietety byla to jedyna druzyna odstajaca zdecydowanie od calej reszty i zajela ostatnie miejsce przegrywaja wszystkie mecze roznica co najmniej 50 punktow.

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 10 czerwca 2005, 11:20

kto jest trenerem ostrowianek?
Tomek Główka? to tak tylko bo nie siedzę w tej małej koszykówce :)

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 10 czerwca 2005, 12:53

szczrze mowiac to nie wiem, taki wysoki z wasami :D w kazdym badz razie w polfinale pracowal na dacha ale jednak sie uchowal :) wylecial tylko jeden z rodzicow z hali :)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 10 czerwca 2005, 12:59

A co zrobil ten rodzic ze wylecial z sali. Race odpalil :lol: :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 10 czerwca 2005, 15:22

pietroc pisze:szczrze mowiac to nie wiem, taki wysoki z wasami :D w kazdym badz razie w polfinale pracowal na dacha ale jednak sie uchowal :) wylecial tylko jeden z rodzicow z hali :)

no to raczej nie Tomek :D może Grzesiek J.?

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 10 czerwca 2005, 15:39

qiero pisze:
pietroc pisze:szczrze mowiac to nie wiem, taki wysoki z wasami :D w kazdym badz razie w polfinale pracowal na dacha ale jednak sie uchowal :) wylecial tylko jeden z rodzicow z hali :)

ale z wąsem :p chociaz dawno go nie widziałem - ostatnio chyba nie mial...ale hehe może i on :p hmm...
nie wiem...ale się dowiem :)

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 10 czerwca 2005, 17:54

MARAS pisze:A co zrobil ten rodzic ze wylecial z sali. Race odpalil :lol: :lol:

od samego poczatku zachowywal sie beznadziejnie ale w pewnym momencie przesadzil. faul na zawodniczce z Ostrowa, 2 rzuty, 1 wykonany, nastepnie gra zostala przerwana z powodu kontuzji zawodniczki (krew na kolanie). Jako ze to minikoszykowka i w pierwszych dwoch kartach nie moga grac te same zawodniczki to trener wzial czas zeby ja szybko opatrzec. Po czasie zostal do wykonania 1 rzut wolny, nietrafiony, walka na tablicy o pilke a tu nagle wyskakuje gosc z trybun na parkiet i wymachuje lapami i krzyczy :) Zapomnial biedny ze byl 1 rzut przed przerwa i wrzeszczy czemu 1 rzut a nie dwa. Niestety ale za wybiegniecie na parkiet i rzucenie sie prawie z lapami na sedziow zostal wyproszony z hali :)

Powiem tylko ze na finale siedzial grzecznie w ostatnim rzedzie trybun i sie nawet nie odezwal :)

Gość

MPSP w minikoszu

Postautor: Gość » 10 czerwca 2005, 18:45

I m. w nieoficjalnych Mistrzostwach Polski dziewczat w minikoszykówce r.92 i mlodsze rozgrywanych w Kutnie zajely dziewczeta z SP.nr. 1 im. Marii Konopnickiej w Ostrowie Wlkp ,warto nadmienic ze MP chlopców w tej kategorii przypadlo kolegom z ich klasy. Brawo trenerzy Twardowski i Suski , brawo KLASA 6 H z Sp. 1 w Ostrowie WLKp :D

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 10 czerwca 2005, 19:19

mati pisze:
qiero pisze:

ale z wąsem :p chociaz dawno go nie widziałem - ostatnio chyba nie mial...ale hehe może i on :p hmm...
nie wiem...ale się dowiem :)

a więc ten wysoki z wąsem to Twardy, wszystko jasne.

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”