Nowe koszykarki Cukierków
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Nowe koszykarki Cukierków
Rozgrywająca Magdalena Rzeźnik oraz silne skrzydłowe Agnieszka Makowska i Agata Kasprzak będą w tym sezonie reprezentować barwy Cukierków Odry Brzeg. Zespół z naszego regionu ma już prawie ustabilizowaną kadrę
- Kibice mieli do nas pretensje, że nic nie robimy, a myśmy spokojnie kompletowali ekipę. Od zakończenia rozgrywek wiedzieliśmy, kogo chcemy pozyskać i jakie mamy możliwości. Inni mają wiele deklaracji, a my konkretne efekty. Trudno więc być niezadowolonym - mówi trener drużyny Krzysztof Kubiak.
Jego zespół w przyszłym sezonie będzie miał znacznie większą siłę pod koszem. - Tego właśnie nam brakowało. Sporo meczów przegrywaliśmy, bo nie było wystarczającej liczby zbiórek, a co za tym idzie - przeciwnik przejmował inicjatywę. Dlatego od początku celowaliśmy w silne skrzydłowe, które mogą też grać na pozycji centra. Makowska jest w szerokiej kadrze naszego kraju i myślę, że zastąpi Anię Kędzior, która odeszła do Polkowic. Z kolei Kasprzak ma podobne warunki co Martyna Koc i myślę, że będą tworzyć dobry duet - komentuje szkoleniowiec. Obie wymienione zawodniczki przybyły do Brzegu z ŁKS-u Łódź.
Natomiast jeśli chodzi o Rzeźnik, to jest ona rozgrywającą i ma być alternatywą dla Oleny Proszczenko. - Olena miała w tym sezonie mecze, w których musiała być cały czas na parkiecie i w końcówce jakby odbijało się to na jej decyzjach. Teraz jest szansa, że będzie miała więcej oddechu i będzie to z korzyścią dla drużyny - opowiada Kubiak.
W zespole brzeskim kontrakt ma wkrótce podpisać jeszcze jedna zawodniczka, ale działacze nie chcą podawać jej nazwiska. - Nie chcemy nic powiedzieć, dopóki nie jest ona u nas na 100 procent. Jak podamy, o kogo chodzi, to rywale momentalnie podbiją cenę i z zakupu będą nici - wyjaśnia trener.
O miejsce w kadrze walczyć będą jeszcze Krystyna Hołowczyc i Monika Stańczak-Białogór, a o tym, która zmieści się w drużynie, zdecyduje postawa w okresie przygotowawczym.
Michał Karbowiak Gazeta Wyborcza
- Kibice mieli do nas pretensje, że nic nie robimy, a myśmy spokojnie kompletowali ekipę. Od zakończenia rozgrywek wiedzieliśmy, kogo chcemy pozyskać i jakie mamy możliwości. Inni mają wiele deklaracji, a my konkretne efekty. Trudno więc być niezadowolonym - mówi trener drużyny Krzysztof Kubiak.
Jego zespół w przyszłym sezonie będzie miał znacznie większą siłę pod koszem. - Tego właśnie nam brakowało. Sporo meczów przegrywaliśmy, bo nie było wystarczającej liczby zbiórek, a co za tym idzie - przeciwnik przejmował inicjatywę. Dlatego od początku celowaliśmy w silne skrzydłowe, które mogą też grać na pozycji centra. Makowska jest w szerokiej kadrze naszego kraju i myślę, że zastąpi Anię Kędzior, która odeszła do Polkowic. Z kolei Kasprzak ma podobne warunki co Martyna Koc i myślę, że będą tworzyć dobry duet - komentuje szkoleniowiec. Obie wymienione zawodniczki przybyły do Brzegu z ŁKS-u Łódź.
Natomiast jeśli chodzi o Rzeźnik, to jest ona rozgrywającą i ma być alternatywą dla Oleny Proszczenko. - Olena miała w tym sezonie mecze, w których musiała być cały czas na parkiecie i w końcówce jakby odbijało się to na jej decyzjach. Teraz jest szansa, że będzie miała więcej oddechu i będzie to z korzyścią dla drużyny - opowiada Kubiak.
W zespole brzeskim kontrakt ma wkrótce podpisać jeszcze jedna zawodniczka, ale działacze nie chcą podawać jej nazwiska. - Nie chcemy nic powiedzieć, dopóki nie jest ona u nas na 100 procent. Jak podamy, o kogo chodzi, to rywale momentalnie podbiją cenę i z zakupu będą nici - wyjaśnia trener.
O miejsce w kadrze walczyć będą jeszcze Krystyna Hołowczyc i Monika Stańczak-Białogór, a o tym, która zmieści się w drużynie, zdecyduje postawa w okresie przygotowawczym.
Michał Karbowiak Gazeta Wyborcza
Re: Nowe koszykarki Cukierków
Hersi pisze:- Kibice mieli do nas pretensje, że nic nie robimy, a myśmy spokojnie kompletowali ekipę. .
Kto miał jakies pretensje? Co ten Kubiak wygaduje?
Hersi pisze:
Natomiast jeśli chodzi o Rzeźnik, to jest ona rozgrywającą i ma być alternatywą dla Oleny Proszczenko.
Wygladqa na to że Lena podpisała kontrakt.
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM
Panie trenerze kto miał i w ogóle jakie pretensje? Myślę, że wszystkich satysfakcjonuje obecna postawa działaczy. Po raz pierwszy od dłuższego czasu udało się zatrzymać kluczowe zawodniczki (Martyna, Lena?, Pcheła) a w powstałe luki szybko udało się zakontraktować wartościowe zawodniczki (w miejsce Dolores - Szopen, a za Nadię - Madzia Rzeźnik). Dodatkowo doszła do zespołu Agata Kasprzak i wciąż jest szansa na jeszcze jeden nabytek. Myślę, że kibice i sympatycy brzeskiej Odry są zadowoleni (ja jestem jak najbardziej) za taki stan rzeczy. Wiadomo jak było w poprzednich latach z budową zespołu, a tu proszę działacze uwinęłi się z tym problemem szybko i z głową. Brawo!
..you got to lose, to know how to win..
-
Don Igłata
- Młodzik
-
Don Igłata
- Młodzik
MARIO pisze:Panie trenerze kto miał i w ogóle jakie pretensje? Myślę, że wszystkich satysfakcjonuje obecna postawa działaczy. Po raz pierwszy od dłuższego czasu udało się zatrzymać kluczowe zawodniczki (Martyna, Lena?, Pcheła) a w powstałe luki szybko udało się zakontraktować wartościowe zawodniczki (w miejsce Dolores - Szopen, a za Nadię - Madzia Rzeźnik). Dodatkowo doszła do zespołu Agata Kasprzak i wciąż jest szansa na jeszcze jeden nabytek. Myślę, że kibice i sympatycy brzeskiej Odry są zadowoleni (ja jestem jak najbardziej) za taki stan rzeczy. Wiadomo jak było w poprzednich latach z budową zespołu, a tu proszę działacze uwinęłi się z tym problemem szybko i z głową. Brawo!
Tak jest. Popieram.
- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Hersi pisze:Rozgrywająca Magdalena Rzeźnik
A ja czuje, że będą fajne imprezki z ta koszykarką
...w.w.j.d.?...
-
Don Igłata
- Młodzik
steve_bramkarz pisze:Hersi pisze:Rozgrywająca Magdalena Rzeźnik
A ja czuje, że będą fajne imprezki z ta koszykarkąhehe...ale to tylko moje myśli może do niczego nie dojdzie
Chłopie, co Ty piszesz? A może żeś Ty coś łyknął-wstrzyknął?
-
trele
GURU pisze:Hersi pisze:-Wygladqa na to że Lena podpisała kontrakt.
chyba nie
- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Don Igłata pisze:steve_bramkarz pisze:Hersi pisze:Rozgrywająca Magdalena Rzeźnik
A ja czuje, że będą fajne imprezki z ta koszykarkąhehe...ale to tylko moje myśli może do niczego nie dojdzie
pisze co myśle :]
...w.w.j.d.?...
steve_bramkarz pisze:Don Igłata pisze:steve_bramkarz pisze:Hersi pisze:Rozgrywająca Magdalena Rzeźnik
czyli nie myślisz
..you got to lose, to know how to win..
- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
MARIO pisze:steve_bramkarz pisze:Don Igłata pisze:steve_bramkarz pisze:Hersi pisze:Rozgrywająca Magdalena Rzeźnik
czyli nie myślisz![]()
![]()
![]()
myśle i to bardzo pozytywnie :p
...w.w.j.d.?...
-
Don Igłata
- Młodzik
steve_bramkarz pisze:Don Igłata pisze:steve_bramkarz pisze:Hersi pisze:Rozgrywająca Magdalena Rzeźnik
Nie interesuje mnie co myślisz,... tylko o czym.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”