Dwie Słowaczki w ŁKS

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 lipca 2005, 06:38

Hersi pisze:1. W ŁKS zostają Agnieszka Makowska i Magda Arażny.

2. Nie jest wykluczone, że do ŁKS trafią także Dorota Piątkowska i Marzena Głaszcz.

Trener Trześniewski wraz z prezesem sekcji koszykówki ŁKS Marcinem Witowskim wyjeżdżają do Brna na młodzieżowe mistrzostwa Europy kobiet. Będą obserwować jedną z reprezentantek Ukrainy, która też jest w kręgu zainteresowań działaczy ŁKS i być może wzmocni łódzki zespół.

1 i 2 - ciekawe, szczególnie w aspekcie "zielonych" doniesień z innych klubów...

3. świetny ruch :D Brno

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 01 lipca 2005, 06:43

Hersi pisze:Dokładnie, bo Dorota zagra w Meblotapie.
Ja tego absolutnie nie kwestionuje, zastanawiam się tylko w jakim świecie zyja dziennikarze
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 lipca 2005, 07:01

Ale to raczej nie tylko dziennikarze z tego co wiem...

A Dorota w Chełmie? Uważam to za dobry ruch - dla wszystkich, w tym dla nas. Na dzień dzisiejszy Dorota i Renia (o której w aspekcie ŁKS nie mogło nawet być mowy) to... nazwiska. Nie jest to zbyt pewna inwestycja (choć m,oże się okazać doskonała) tak w aspekcie dobrej gry, jak gry - wogóle. Nie neguję, że nie mogą nawet stać się gwiazdami ligi - ale np. ubiegłosezonowy epizod Szyćko powinien dać sporo do myślenia.
Obie zawodniczki mogą i powinny stać się pierwszoplanowymi postaciami PLKK - w naszej sytuacji jednak, nie możemy sobie pozwolić na transfer niepewny - dla nas może być mniej przyszłościowy, ale solidny i mocny już na najbliższy sezon. W tym aspekcie uważam, że dobrze dla Chełma jest zatrudnić te zawodniczki, ale i dobrze dla nas niezatrudniać -jednej z nich, bo o 2 nie może być mowy jak już pisałem.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 01 lipca 2005, 09:11

simon pisze:Ale to raczej nie tylko dziennikarze z tego co wiem...

A Dorota w Chełmie? Uważam to za dobry ruch - dla wszystkich, w tym dla nas. Na dzień dzisiejszy Dorota i Renia (o której w aspekcie ŁKS nie mogło nawet być mowy) to... nazwiska. Nie jest to zbyt pewna inwestycja (choć m,oże się okazać doskonała) tak w aspekcie dobrej gry, jak gry - wogóle. Nie neguję, że nie mogą nawet stać się gwiazdami ligi - ale np. ubiegłosezonowy epizod Szyćko powinien dać sporo do myślenia.
Obie zawodniczki mogą i powinny stać się pierwszoplanowymi postaciami PLKK - w naszej sytuacji jednak, nie możemy sobie pozwolić na transfer niepewny - dla nas może być mniej przyszłościowy, ale solidny i mocny już na najbliższy sezon. W tym aspekcie uważam, że dobrze dla Chełma jest zatrudnić te zawodniczki, ale i dobrze dla nas niezatrudniać -jednej z nich, bo o 2 nie może być mowy jak już pisałem.

Parkiet zweryfikuje :wink:

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 01 lipca 2005, 09:28

mowicie o Piatkowskiej ale mnie bardziej ciekawia wypowiedzi pewnych osob w sprawie Szopena...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 lipca 2005, 09:39

Hersi pisze:
simon pisze:Ale to raczej nie tylko dziennikarze z tego co wiem...

Parkiet zweryfikuje :wink:

I w tym przypadku Hersi jak najbardziej chciałbym, aby Wasz kontrakt z Dorotą był w 1000% udany. Nie ma co weryfikować zresztą, bo sam BARDZO chciałbym mieć ją w zespole, z tym że tak jak napisałem akurat w naszym wypadku jej kontraktowanie to byłaby gra "o dużą stawkę" - ale "w puli" po naszej stronie kto wie, czy by nie leżało jak dla nas zbyt wiele...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 lipca 2005, 09:44

pietroc pisze:mowicie o Piatkowskiej ale mnie bardziej ciekawia wypowiedzi pewnych osob w sprawie Szopena...

a w "sprawie Szopena" to mimo wypowiedzi, gdybym miał postawić 5zł, to bym postawił na Brzeg. Decyzja między względami sportowymi i bytowymi jest jednak trudna (no chyba że łatwa, ale wtedy to też dobrze że jest taka a nie inna - jakakolwiek by nie była...)

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 01 lipca 2005, 09:47

Marzena w Łodzi .... niesądzę :wink:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 lipca 2005, 09:50

Viallos pisze:Marzena w Łodzi .... niesądzę :wink:

a może w Widzewie? - zresztą stary - jedyne co pewne, to to, że nic nie jest pewne...

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 01 lipca 2005, 09:53

simon pisze:
pietroc pisze:mowicie o Piatkowskiej ale mnie bardziej ciekawia wypowiedzi pewnych osob w sprawie Szopena...

a w "sprawie Szopena" to mimo wypowiedzi, gdybym miał postawić 5zł, to bym postawił na Brzeg. Decyzja między względami sportowymi i bytowymi jest jednak trudna (no chyba że łatwa, ale wtedy to też dobrze że jest taka a nie inna - jakakolwiek by nie była...)

tez bym postawil na Brzeg ale jestem ciekaw kto tu klamie w sprawie podpisanego badz nie kontraktu. Jedna strona uwaza ze kontrakt dawno podpisany a druga ze ma zapewnienie od Szopena ze zostaje w Łodzi...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 lipca 2005, 10:15

pietroc pisze:
simon pisze:

tez bym postawil na Brzeg ale jestem ciekaw kto tu klamie w sprawie podpisanego badz nie kontraktu. Jedna strona uwaza ze kontrakt dawno podpisany a druga ze ma zapewnienie od Szopena ze zostaje w Łodzi...
tzn chodzi Ci o to kto kłamie - Brzeg, czy Szopen... ?

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 01 lipca 2005, 10:30

Viallos pisze:Marzena w Łodzi .... niesądzę :wink:

Pożyjemy zobaczymy Panowie 8) Poczekajce jeszcze kilka dni...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 lipca 2005, 10:38

A mnie zamurowało nieco, jak przeczytałem (i zobaczyłem) naszą nową zawodniczkę w czołówce zawodów... triatlonowych :D :D
Jakby co, dałem link w forum ŁKS.

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 01 lipca 2005, 11:01

simon pisze:
pietroc pisze:
simon pisze:

tzn chodzi Ci o to kto kłamie - Brzeg, czy Szopen... ?

powiedzialbym bardziej: Brzeg, Szopen czy Mirek :)

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 01 lipca 2005, 11:02

No i dobrze sie stało że Katarina podpisała kontrakt..Korzystnie wypadła na treningu i powinna być czołową koszykarką ŁKS-u..

Natomiast co do Szopena-to dajcie spokój z tym tematem.Odp.na pyt.gdzie będzie grała jest tak proste,że boli :mrgreen: Rozumiem,że zaczoł sie sezon ogórkowy i wszyscy są ciekawi zmian w swoich klubach,ale pomyśleliście że może 2 strona nie życzy być sobie na świeczniku i chciałaby w spokoju zająć sie swoimi sprawami :?
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”