Rozmowa z Agatą Nowacką - CCC Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

brzydki
Młodzik

Rozmowa z Agatą Nowacką - CCC Polkowice

Postautor: brzydki » 11 lipca 2005, 12:33

Wakacje z koszykówką...

Obrazek
Nowacka z piłką, Krupska tyłem...

Agata Nowacka podczas tego lata nie ma czasu na odpoczynek. Rozgrywająca CCC walczy o miejsce w kadrze Polski

– Nawet jeśli się nie załapię na mecze eliminacyjne, to tego lata jest uniwersjada w Turcji. Jestem studentką i jest taka możliwość, że pojadę na uniwersjadę – mówi.

Jak przygotowujecie się do meczów kwalifikacyjnych mistrzostw Europy?

AGATA NOWACKA: – Zajęcia trwają od początku czerwca i w tym czasie uczestniczyłam w dwóch obozach kadry – w Wałczu i Cetniewie. Były to trudne treningi, nawet po trzy razy dziennie. Pierwszy obóz zakończyłyśmy dwoma sparingami z Czeszkami, z których jeden udało nam się wygrać. W Cetniewie dołączyły do nas kolejne zawodniczki, m.in. Beata Krupska-Tyszkiewicz, Ela Międzik i Agnieszka Bibrzycka. Po tym obozie grałyśmy sparingi na Litwie i w Czechach, a po któtkim zgrupowaniu w Krośnie dwa razy rozgromiłyśmy reprezentację Rumunii.

Sądząc po wynikach sparingów forma idzie w górę.

- zespół gra coraz lepiej. Poprawiłyśmy skuteczność rzutową. zgrywamy się i mam nadzieję, że bedzie jeszcze lepiej.

Trener Koniecki zawsze stawiał na mocne przygotowanie fizyczne zespołu. odczuwacie to podczas treningów?

- Bardzo. dużo czasu spędzamy w siłowni i trener chce, żebyśmy grały siłową koszykówkę. Treningi są bardzo ciężkie, choć im bliżej meczów kwalifikacyjnych, tym więcej czasu poświęcamy taktyce. na obozach dostałyśmy jednak mocno w kość.

Jaka jest Pani rola w zespole? Rywalki do gry na pozycji rozgrywającej są mocne.

- Mamy bardzo doświadczoną Beatę Krupską-Tyszkiewicz i ona bedzie chyba podstawową rozgrywającą. zanim dojechała ona na zgrupowanie, grałam dużo, podobnie jak Paulina Pawlak. teraz obie gramy mało. Beata spędza na parkiecie sporo minut, a my ją uzupełniamy. trener jeszcze nie określił, na kogo postawi w meczach eliminacyjnych.

Pani koleżanki z CCC od dawna są na urlopach. w tym roku znajdzie Pani czas na odpoczynek od koszykówki?

- nie. walczę, jak tylko umiem, o miejsce w kadrze trenera Konieckiego, ale nawet jeśli się nie załapię na mecze eliminacyjne, to tego lata jest uniwersjada w Turcji. Jestem studentką i jest taka możliwość, że pojadę na uniwersjadę. Wakacje i tak spędzę z koszykówką.

Jeden z meczów eliminacyjnych do ME kadra rozegra w Polkowicach. to dobry wybór?

- Obiekt sportowy CCC jest bardzo fajny, mnie zawsze tam sie dobrze gra i kadra na pewno bedzie mogła liczyć na doping polkowickich kibiców.

CCC bardzo szybko skompletowało skład na nowy sezon, ale jest w nim aż 5 nowych zawodniczek. o co może powalczyć tak odmieniony zespół?

- Będziemy się starać powtórzyć sukces z ubiegłegosezonu, czyli zająć pozycję medalową. wiele zależy od tego, jak trener wszystko poukłada. na pewno będzie to ambitna drużyna, mieszanka młodości i rutyny. Działacze sprowadzili doświadczone zawodniczki, które wyróżniały sie w lidze i te wzmocnienia pomogą nam w odniesieniu sukcesu.

rozmawiał Tomasz Brusiło
Słowo Sportowe
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2005, 16:06 przez brzydki, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: Rozmowa z Agatą Nowacką - CCC Polkowice

Postautor: GURU » 11 lipca 2005, 13:58

[quote="brzydki"]Jeden z meczów eliminacyjnych do ME kadra rozegra w Polkowicach. to dobry wybór?

- Obiekt sportowy CCC jest bardzo fajny, mnie zawsze tam sie dobrze gra i kadra na pewno bedzie mogła liczyć na doping polkowickich kibiców.

Kibice z polkowic beda mieli szanse pośpiewać coś innego niz tylko swoją znakomitą piosenke (ccc,ccc,ccc,...)
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 11 lipca 2005, 14:33

A inne mecze w Polsce w jakich miastach sie odbeda??
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 11 lipca 2005, 16:10

MARAS pisze:A inne mecze w Polsce w jakich miastach sie odbeda??

http://www.pzkosz.pl/kadry/seniorkik.php

Faraon

Re: Rozmowa z Agatą Nowacką - CCC Polkowice

Postautor: Faraon » 11 lipca 2005, 22:43

GURU pisze:
brzydki pisze:Jeden z meczów eliminacyjnych do ME kadra rozegra w Polkowicach. to dobry wybór?

Kibice z polkowic beda mieli szanse pośpiewać coś innego niz tylko swoją znakomitą piosenke (ccc,ccc,ccc,...)

GURU wyluzuj [-o<

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 11 lipca 2005, 22:57

Przypomniałeś ten przebój sezonu i nie będę mógł zasnąć. :lol:

Faraon

Postautor: Faraon » 13 lipca 2005, 22:42

Don Igłata pisze:Przypomniałeś ten przebój sezonu i nie będę mógł zasnąć. :lol:

Daj już na wstrzymanie i trzep się tranwaju jak Ci mało zadymy w kraju

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 14 lipca 2005, 10:48