Rozmowa z Agnieszką Pazur - CCC Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

brzydki
Młodzik

Rozmowa z Agnieszką Pazur - CCC Polkowice

Postautor: brzydki » 11 lipca 2005, 11:21

Sportowy awans
Pazur w CCC ma być zmienniczką Edyty Koryzny. – Jestem bardziej wszechstronna, bo gram na pozycjach 2-4 – mówi zawodniczka, która w minionym sezonie pomogła Meblotapowi Chełm utrzymać się w ekstraklasie.

Co zdecydowało o pani przeprowadzce z Chełma do Polkowic?

AGNIESZKA PAZUR: – Przede wszystkim względy sportowe. Polkowice w minionych rozgrywkach zdobyły brązowy medal, a po sezonie zespół jeszcze bardziej się wzmocnił m.in. Elą Trześniewską i Agnieszką Jaroszewicz z Polfy i w kolejnym sezonie znów będzie się bił o wysokie cele. Dla mnie gra w takiej drużynie będzie ogromnym awansem sportowym. Każdy sportowiec marzy o walce o najwyższe cele, a w Polkowicach na pewno tego doświadczę.

Negocjacje potoczyły się bardzo szybko.

– Działacze CCC są bardzo konkretni. Przedstawiają informacje i nie owijają w bawełnę. Nasza rozmowa przebiegła bardzo szybko i sprawnie.

Dotychczas z Meblotapem walczyła pani o utrzymanie. Nie boi się pani przeskoku poziomów sportowych?

– Trochę się obawiam, tym bardziej że w zespole jest ogromna konkurencja, bo mamy 10 równorzędnych zawodniczek. Ale znam siebie bardzo dobrze, potrafię ciężko pracować i na tym opieram swój optymizm. Wszystko zależy ode mnie i od mojej pracy.

Jaka ma być pani rola w zespole?

– Rozmawiałam o tym z trenerem Nowakowskim. Mam być zmienniczką Edyty Koryzny, ale Edyta to typowa zawodniczka rzucająca. Ja jestem bardziej wszechstronna, bo gram na pozycjach 2-4.

Co jest pani największym atutem?

– Trudno mówić o sobie, może kibice to ocenią w sezonie (śmiech). Moją mocną stroną zawsze były ambicja, waleczność i gra jeden na jeden.

Straciła pani dwa sezony przez poważne kontuzje. Ze zdrowiem już wszystko w porządku?

– Tak. Jest dużo lepiej niż choćby trzy miesiące temu. Miniony sezon był dla mnie wprowadzeniem po kontuzji, miałem okazję dużo pograć w Chełmie i wróciłam do formy. To bardzo dobrze rokuje przed kolejnym sezonem.

Rozmawiał TOMASZ BRUSIŁO
Słowo Sportowe

oli

Re: Rozmowa z Agnieszką Pazur - CCC Polkowice

Postautor: oli » 11 lipca 2005, 15:37

brzydki pisze:Sportowy awans

AGNIESZKA PAZUR: – Przede wszystkim względy sportowe.

sratatata
nie ma to jak szczerość
względy sportowe hahaha a to dobre a grać będzie za stypendium i talony na buty z CCC
to się uśmiałem

Faraon

Postautor: Faraon » 11 lipca 2005, 22:47

oli pisze:

sratatata
nie ma to jak szczerość
względy sportowe hahaha a to dobre a grać będzie za stypendium i talony na buty z CCC
to się uśmiałem

Podobnie jak Guru w innym wątku wyluzuj [-X

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 12 lipca 2005, 00:16

oli pisze:

sratatata
nie ma to jak szczerość
to się uśmiałem

Nie wiem, co Cie tak dziwi i skąd ten ton. Pokaż mi koszykarkę, która zmieniając klub powiedziała w wywiadzie, że jedyne co ją interesowało to kasa... Jak taką znajdziesz, to zrozumiem Twój wpis. Oczywiście Ty byś rozumiem śmiało i odważnie w podobnej sytuacji oznajmił całej Polsce, że "kasa Misiek kasa". Nie ma co więc pisać podobnych farmazonów, podobnie zresztą, jak nie ma po co czytać odpowiedzi na podobne pytania - są zawsze jednakowe. A jesli już chcesz się doczepiać, to zwróć uwagę na słowo cytuję: "przede wszystkim" ... czyli nie tylko względy sportowe... i na tym można zakończyć temat myślę :)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 12 lipca 2005, 08:00

A mi się wydaje, że to może nie być wcale kasa...może poprostu klub z Polkowic jest bardziej stabliniejszy?

Gość

Postautor: Gość » 12 lipca 2005, 08:17

mati pisze:A mi się wydaje, że to może nie być wcale kasa...może poprostu klub z Polkowic jest bardziej stabliniejszy?

Zobaczymy jak to będzie w Polkowicach, po tych aferach z burmistrzem i z Aquaparkiem. Do tego włączy się RIO i może być po koszu. A ponadto że złoża miedzi powoli się wyczerpują, a wiadomo co to dla Polkowic oznacza :oops:

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 12 lipca 2005, 12:29

Wydaje mi się, że mimo wszystko jest stabilniejszy od klubu z Chełma. Zresztą zobaczymy- pożyjemy. Ja tam nie życzę źle żadnej z tych drużyn.
A zresztą- co mnie ta e-klasa obchodzi? ;)

Gość

Postautor: Gość » 13 lipca 2005, 22:39

to witamy w mieście s u i biznesu

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 17 lipca 2005, 19:33

Anonymous pisze:
mati pisze:A mi się wydaje, że to może nie być wcale kasa...może poprostu klub z Polkowic jest bardziej stabliniejszy?

Zobaczymy jak to będzie w Polkowicach, po tych aferach z burmistrzem i z Aquaparkiem. Do tego włączy się RIO i może być po koszu. A ponadto że złoża miedzi powoli się wyczerpują, a wiadomo co to dla Polkowic oznacza :oops:

miedzi jeszcze mamy na conajmniej 30lat!! a do tej pory w polkowcach bedzie pewnie z kolejnych 10 fabryk.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”