Poznańskie koszykarki wygrały turniej w Gorzowie

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bigd
Nowy na forum

Poznańskie koszykarki wygrały turniej w Gorzowie

Postautor: bigd » 26 września 2004, 21:36

Akademiczki zwyciężyły miejscowy AZS i Cukierki Odra Brzeg

Dla poznanianek były to pierwsze sparingi po blisko miesiącu przygotowań, a np. dla Redy Aleliunaite-Jankowskiej - pierwsze w ogóle. Poznanianki grały znacznie lepiej niż w Akademickich Mistrzostwach Polski, ale zwycięstwa przyszły im z trudem. W spotkaniu z Cukierkami Odra Brzeg akademiczki prowadziły niemal przez cały czas - aż do ostatniej minuty. Gdy wydawało się, że zwycięzcę wyłoni dopiero dogrywka (było 59:59), w ostatniej sekundzie zwycięskie punkty dla poznanianek zdobyła Natalia Mrozińska.

Dogrywka była za to potrzebna naszym koszykarkom do udowodnienia swojej wyższości nad ekipą z Gorzowa, mimo że w ostatniej kwarcie zespół trenera Romana Habera wygrywał już różnicą 9 pkt. Młody zespół z Gorzowa zdołał jednak wyrównać, ale w dodatkowym czasie górę wzięło doświadczenie poznanianek, które miały tylko jeden niecelny rzut na 11 oddanych (cztery razy za 2 pkt i siedem wolnych). W obronie klasą dla siebie była Aleliunaite-Jankowska, która zablokowała 12 rzutów rywalek.

Cukierki Odra Brzeg - AZS Poznań 59:61

Kwarty: 8:13, 15:15, 13:16, 23:17)

AZS Gorzów Wlkp. - AZS Poznań 72:77 po dogrywce

Kwarty: 18:20, 14:12, 9:16, 22:15; dogr. 9:14)

AZS: Lorek 16 (2x3) i 18 (1x3), Ciecierska 15 (1x3) i 10, Krupska-Tyszkiewicz 4 i 19 (3x3), Aleliunaite-Jankowska 8 i 15, Mrozińska 12 i 7 oraz Jarkowska 4 i 6, Pamuła 2 i 0, Sibora 0 i 2, Malendowicz 0 i 0.

Inny wynik: AZS Gorzów - Cukierki 84:85.

Końcowa kolejność: 1. Poznań, 2. Brzeg, 3. Gorzów Wlkp.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 września 2004, 16:52

Oklaski dla naszego AZSu! Dziewczyny pokazały charakter , mamy naprawdę skład na pierwszą "czwórkę" ligi!
Mi najbardziej podoboła sie Joanna Lorek( nr 5)!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 29 września 2004, 18:05

MARAS pisze:Oklaski dla naszego AZSu! Dziewczyny pokazały charakter , mamy naprawdę skład na pierwszą "czwórkę" ligi!

Jesli wg Ciebie AZS ma skład na pierwszą czwórke to to samo moze powiedzieć prawie kazdy klub w naszej lidze. Bo wg mnie poza Lotosem , Wisła Polfą i CCC reszta ma wyrównane składy.

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 29 września 2004, 18:16

MARAS pisze:Oklaski dla naszego AZSu! Dziewczyny pokazały charakter , mamy naprawdę skład na pierwszą "czwórkę" ligi!

Skoro twierdzisz, że Poznań na czwórkę to Brzeg (grający na turnieju w osłabieniu i z kontuzjami) przegrywając minimalnie i pechowo z AZSem zasługuje na ...trzecie miejsce :lol: :wink: :shock: :roll:
Idąc tokiem rozumienia Marasa -> Cukierki pokonały już na turnieju w Brzegu i Polkowice i Wisłę - został jeszcze Lotos i Polfa... :wink: :lol:

Pozdro'

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 02 października 2004, 21:28

Liczy się Cukierkowcy że z wami wygraliśmy a nie w jakich rozmiarach, i nie chrzańcie mi tu czasem że AZS to wicemistrz Polski i powinien wygrać gładko z Brzegiem! Ale sami wiecie że to zupełnie inny AZs niż w poprzednim sezonie! Czemu to sami chyba już wiecie?

Ja jako kibic z Poznania twierdze że mój zespół stać na walke o czwartą lokate z CCC! Trzy ekipy są poza zasięgiem ale nie ma wśród nich Brzegu! 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 02 października 2004, 21:31

MARAS pisze:Ja jako kibic z Poznania twierdze że mój zespół stać na walke o czwartą lokate z CCC! Trzy ekipy są poza zasięgiem ale nie ma wśród nich Brzegu! 8)

Facet chyba pierwszy raz się z Toba zgadzam. :wink:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”