Koszykarki ŁKS na badaniach

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Koszykarki ŁKS na badaniach

Postautor: Hersi » 29 lipca 2005, 07:05

Wczorajszy dzień koszykarki ŁKS, wraz z przybyłymi do Łodzi Słowaczkami - Katariną Hrickovą i Kamilą Kazimirovą, spędziły na badaniach wydolnościowych w łódzkim Zakładzie Medycyny Sportowej Twoje Zdrowie.

Mirosław Trześniewski, I trener ŁKS: - Z kadry koszykarek, którą aktualnie dysponujemy, na badaniach zabrakło tylko Magdaleny Włodarskiej, która ma dziś powrócić z urlopu we Włoszech. Medyczne badania wydolnościowe są nieodzowne w pracy szkoleniowej, szczególnie przed wyjazdami na treningowe zgrupowania. Zawsze tej zasady przestrzegam.

Rozgrywająca Hrickova ma już popisany kontrakt z ŁKS. A co z Kazimirovą?

- Najpierw chcę poznać dokładniej koszykarskie możliwości Kazimirovej, jako centra, na zgrupowaniu w Sarbinowie, które rozpoczynamy 1 sierpnia. Jeśli sprawdzian wypadnie dla niej pomyślnie, to będzie ona naszą zawodniczką.

Kiedy do zespołu ŁKS dołączy wysoka Rosjanka?

- Jesteśmy z nią w stałym kontakcie telefonicznym. Ale ostatnio pojawiła się równie wartościowa kandydatka z Litwy, z którą rozmowy prowadzi Daiva Jodeikaite. Oczekuję, że jedna z nich dołączy do nas najpóźniej po zgrupowaniu w Sarbinowie

(m. st.) - Express Ilustrowany

Obrazek

Katarina Hrickova

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 29 lipca 2005, 07:38

Jak to jest Hrickova to ja jestem Bond... :lol:
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”