Alicja Perlińska odpoczywa

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Alicja Perlińska odpoczywa

Postautor: Wojteg » 28 września 2004, 09:21

Rozgrywająca reprezentacji Polski Alicja Perlińska uczestniczyła w eliminacjach do mistrzostw Europy. Obecnie koszykarka przebywa w Łodzi i zamierza przez kilka dni odpocząć. - Szkoda że nam się nie udało, ale i tak jestem zadowolona. Każdy mecz w kadrze jest dla mnie cennym doświadczeniem. Nie chcę mówić, gdzie będę grała, mam nadzieję, że to się wkrótce wyjaśni - twierdzi Perlińska.

Obrazek

Daiva Jodeikaite, prezes sekcji koszykarskiej ŁKS (tam grała ostatnio Perlińska), twierdzi, że w sprawie koszykarki panuje patowa sytuacja. - Od dawna słyszymy, że Alicją zainteresowana jest Polfa Pabianice, ale podkreślam, że nie otrzymaliśmy żadnej konkretnej propozycji z tego klubu. Z samą Perlińską nie mamy kontaktu. Spodziewam się, że w najbliższych dniach dojdzie wreszcie do konkretnych ustaleń.

(bart) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 29 września 2004, 07:00

Ważą się losy Alicji Perlińskiej

Wiele emocji w łódzkim środowisku sportowym wywołuje sprawa dalszych losów Alicji Perlińskiej, dotąd koszykarki ŁKS LOTTO, a w tym sezonie pierwszej rozgrywającej reprezenacji Polski. W związku z zaległościami finansowymi ŁKS 21-letnia studentka UŁ chce opuścić klub.

Podobno zainteresowana Perlińską była PZU Polfa Pabianice. ŁKS chce otrzymać kwotę 100 tysięcy złotych za zawodniczkę, która jest związana kontraktem z klubem do roku 2006. Połowę tej kwoty otrzymałaby koszykarka - na poczet spłaty zadłużenia - a druga część trafiłaby do kasy ŁKS. Strona pabianicka nie przyjęła tych warunków.

- Nie wiem jeszcze gdzie będą grała - powiedziała nam Alicja Perlińska. - Mam krótki odpoczynek po eliminacjach mistrzostw Europy, ale chciałabym już gdzieś trenować. Sprawy są w toku. Jest mała szansa, że pozostanę w ŁKS.

(mk) - Dziennik Łódzki

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 29 września 2004, 14:51

Na razie to chyba najwięcej na tym wszystkim traci główna bohaterka. Później przez pół sezonu będzie się odnajdywać w lidze.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”