Polskie juniorki zagrają w finałach ME koszykarek
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Polskie juniorki zagrają w finałach ME koszykarek
Reprezentacja Polski juniorek w koszykówce piątkowym meczem z Niemkami zainauguruje udział w finałach mistrzostw Europy do lat 18, które rozgrywane będą w Budapeszcie. Polki w środę odleciały na Węgry.
Juniorki są ostatnim polskim zespołem, który uczestniczyć będzie w finałach ME. Tegoroczne finały dla innych roczników kadry żeńskiej były niezwykle pomyślne: reprezentacja młodzieżowa zdobyła srebrny medal, a kadetki brązowy.
- Trafiliśmy do bardzo trudnej grupy: zespół Serbii opiera na tych koszykarkach, które przed kilkoma tygodniami zdobyły wicemistrzostwo świata zespołów do lat 19, Francuzki mają doskonały zespół, a i Niemki są wymagającym rywalem. Myślę, że spotkania w grupie będą trudniejsze niż dalsza rywalizacja, mam nadzieję, że o miejsca 1-8. Szkoda, że nie jedziemy w najsilniejszym składzie, bo kontuzje wyeliminowały kilka podstawowych zawodniczek, między innymi: Kasię Motyl czy Basię Głocką - powiedział trener Remigiusz Koć.
Najbardziej doświadczoną zawodniczką reprezentacji jest Anna Pietrzak, która brała udział w lipcowych ME U20 w Brnie.
W pierwszej fazie rozgrywek 16 zespołów będzie rywalizowało w czterech grupach. Do 1/4 finału awansują po dwie najlepsze drużyny z grup. Pozostałe będą walczyć o miejsca 9-16, a dwie najsłabsze z tego grona opuszczą europejską Dywizję A, co oznacza, że nie zagrają w finałach tej kategorii wiekowej w 2006 roku.
Terminarz meczów Polski w grupie B finałów ME:
Piątek: Polska - Niemcy (godz. 16.00)
Sobota: Polska - Serbia i Czarnogóra (godz. 20.30)
Niedziela: Polska - Francja (godz. 20.30)
Skład reprezentacji Polski juniorek na finały ME:
ROZGRYWAJĄCE: Lidia Kopczyk, Anna Pietrzak, Katarzyna Suknarowska, Magda Bibrzycka,
SKRZYDŁOWE: Joanna Zalesiak, Marta Urbaniak, Katarzyna Płazińska, Mirella Pułtorak, Danuta Nawrotek
ŚRODKOWE: Marta Micuła, Marta Gajewska, Marta Jujka.
PAP
Juniorki są ostatnim polskim zespołem, który uczestniczyć będzie w finałach ME. Tegoroczne finały dla innych roczników kadry żeńskiej były niezwykle pomyślne: reprezentacja młodzieżowa zdobyła srebrny medal, a kadetki brązowy.
- Trafiliśmy do bardzo trudnej grupy: zespół Serbii opiera na tych koszykarkach, które przed kilkoma tygodniami zdobyły wicemistrzostwo świata zespołów do lat 19, Francuzki mają doskonały zespół, a i Niemki są wymagającym rywalem. Myślę, że spotkania w grupie będą trudniejsze niż dalsza rywalizacja, mam nadzieję, że o miejsca 1-8. Szkoda, że nie jedziemy w najsilniejszym składzie, bo kontuzje wyeliminowały kilka podstawowych zawodniczek, między innymi: Kasię Motyl czy Basię Głocką - powiedział trener Remigiusz Koć.
Najbardziej doświadczoną zawodniczką reprezentacji jest Anna Pietrzak, która brała udział w lipcowych ME U20 w Brnie.
W pierwszej fazie rozgrywek 16 zespołów będzie rywalizowało w czterech grupach. Do 1/4 finału awansują po dwie najlepsze drużyny z grup. Pozostałe będą walczyć o miejsca 9-16, a dwie najsłabsze z tego grona opuszczą europejską Dywizję A, co oznacza, że nie zagrają w finałach tej kategorii wiekowej w 2006 roku.
Terminarz meczów Polski w grupie B finałów ME:
Piątek: Polska - Niemcy (godz. 16.00)
Sobota: Polska - Serbia i Czarnogóra (godz. 20.30)
Niedziela: Polska - Francja (godz. 20.30)
Skład reprezentacji Polski juniorek na finały ME:
ROZGRYWAJĄCE: Lidia Kopczyk, Anna Pietrzak, Katarzyna Suknarowska, Magda Bibrzycka,
SKRZYDŁOWE: Joanna Zalesiak, Marta Urbaniak, Katarzyna Płazińska, Mirella Pułtorak, Danuta Nawrotek
ŚRODKOWE: Marta Micuła, Marta Gajewska, Marta Jujka.
PAP
Re: Polskie juniorki zagrają w finałach ME koszykarek
Hersi pisze:(...) Danuta Nawrotek
(...)
buachachachacha... pojechane
A brak w gronie reprezentantek Agaty Rafałowicz to moim zdaniem TOTALNE nieporozumienie!!! Jak widać "NADZIEJĘ" trzeba jakoś wypromować
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
-
Taki sobie jeden
Rafałowicz już była...
Seba! Jesteś naprawdę wielkim znawcą
!? Jak zapewne wiesz Agata Rafałowicz była już w reprezentacjach podstawową rozgrywającą, min. u Pana Trenera Cudaka! (zapewne to nie był żaden układ
). Przypomnij proszę wszystkim forumowiczom, co te reprezentacje osiągnęły w Europie!!! A jak już to zrobisz to zastanów się na forum czy może w tym przypadku nie było pomyłki i czy nie warto dać szansy tym razem innym, być może nie gorszym?!
Re: Rafałowicz już była...
Taki sobie jeden pisze:Seba! Jesteś naprawdę wielkim znawcą!? Jak zapewne wiesz Agata Rafałowicz była już w reprezentacjach podstawową rozgrywającą, min. u Pana Trenera Cudaka! (zapewne to nie był żaden układ
). Przypomnij proszę wszystkim forumowiczom, co te reprezentacje osiągnęły w Europie!!! A jak już to zrobisz to zastanów się na forum czy może w tym przypadku nie było pomyłki i czy nie warto dać szansy tym razem innym, być może nie gorszym?!
Pozdrowionka!
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2005, 22:22 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Szymon... looozik... tajemnicą poliszynszyla (hehe) jest, że od dłuższego czasu w Polsce jedną z kart przetargowych jeśli chodzi o wybór klubu jest gra w kadrze. Jeśli ktoś się nie zdecyduje grać w ODPOWIEDNIM zespole, to na powołanie do kadry liczyć nie może... co najwyżej, jesli jest naprawdę dobry - wtedy na ławę... no a jeśli chcesz grać w kadrze, to... zawsze masz wybór

Re: Polskie juniorki zagrają w finałach ME koszykarek
Seba pisze:A brak w gronie reprezentantek Agaty Rafałowicz to moim zdaniem TOTALNE nieporozumienie!!! Jak widać "NADZIEJĘ" trzeba jakoś wypromować![]()
Kibic z Ciebie może i dobry ale Agata gra na trochę innej pozycji niż "Nadzieja" więc to chyba nie układy.
Pozdrawiam.
Shrek pisze:POLSKA - NIEMCY 65:73
Raczej SMS kontra Niemcy. Niestety cosik słabiutko, jeśli przegrywamy z Niemcami
Statystyki:
http://www.fibaeurope.com/Default.asp?cid={A440F8BD-44CB-4159-9FC6-547E93455FE2}&gameID=4354-B-1-1&compID={E11648D9-1AB8-4DC8-8AE5-4F385AE9358D}&season=2005&roundID=4354&teamID=&
-
wika
Szymon pisze:Seba, ja to tak sobie czaszkuje, że z takimi lotoso-smsowmi ludkami to nie ma co gadać![]()
![]()
W dupach im się poprzewracało i zazdroszczą wzorowej pracy u Was z młodzieżą, wiec atakują trenera Cudaka i Agate
![]()
![]()
trener Cudak to super gość . Mądry i wrażliwy trener. Wiem bo moja koleżanka miala znim spotkanie w kadrze 87 kadetek. Życzę mu sukcesów i radości a nie tym d...... karierowiczom za wszelką cenę
-
Shrek nzl
Waldi pisze:Raczej SMS kontra Niemcy.
A mi się zdawało że to Korona Kraków-Kasia Suknarowska, Płazińska Kasia, MUKS Poznań-Dominika Nawrotek, LOTOS Gdynia-Bibrzycka Magda, Jujka Marta,Tarnawa-Kopczyk Lidka, Brzeg-Mirela Pułtorak, Tarnów-Marta Micuła, Stalowa Wola-Marta Gajewska, Olimpia Poznań-Marta Urbaniak, Gorzów Wlkp-Zalesiak Joanna, Bytom-Ania Pietrzak. To faktycznie cały SMS
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”